מותר לתת נקניק?

מותר לתת נקניק?

יש לנו נקניק ייעודי לצ'ופר אילוף, השאלה אם אפשר לתת גם קבנוס/ נקניקי סופר אחרים או שרמת המליחות גבוהה מדיי?

ואם כבר בנושא אוכל - גלעיני שזיף שהיא מוצאת ברחוב זה הטירוף הפרטי של בתיה, מה הסיכונים? היא ממש נלהבת מזה, קשה להניא אותה והמדרכות בסביבה מלאות בהם..

meedas

New member
אפשר קבנוס

לחתוך לחתיכות ממש ממש קטנות...
אני מניחה שכל זמן שהנקניק לא מתובל מדי, ולא מגזימים עם הכמויות (כי מקפידים לתת חתיכות קטנות כל פעם), לא צריכה להיות בעיה

אני לא זוכרת את הגודל של גלעיני שיזף... וזה גם תלוי בגודל של הכלבה (ככל שהיא גדולה יותר, זה מסוכן פחות)
למכרה שלי יש כלב עם חיבה לפקאנים. הוא בולע אותם שלמים. זה נגמר כבר כמה פעמים בסתימות מעיים שהצריכו ניתוחים...
באופן כללי כדאי לעבוד על איסור אכילת דברים מהרצפה. היום זה גלעינים של שזיף, מחר זו תהיה עצם ישנה ומחרתיים איזה דרק אחר.

טוטס

New member
כן. להשתדל מעט ולחתוך קטן.

אני בכלל משתדלת לא לתת אוכל מתועש באילוף, מעדיפה בטטות, מלפפון וכיוב', ורק לדברים ממש קשים - נקניק.

לגבי הגלעינים - מה הגודל של בתיה? בעיקרון יש סכנה לחסימת מעיים אם הכלב קטן...כדאי בכל מקרה לשאול בפורום רפואת חיות מחמד...

תודה

ושוחד.. מה, אתם עוד לא מכירים את בתיה??
היא גברת די גדולה (23 ק"ג, 8 חודשים), משוגעת על פירות (שהיא לא מקבלת, אבל זו מלחמה תמידית) וירקות לא עושים לה את זה בכלל בנתיים..
ו -דברים עם ריח חזק (דגים, נקניק) זה כמובן מניע רציני לפעולה..
אני דאגתי דווקא מנגזרות ציאניד למיניהן בגלעין כי היא ממש מפרקת אותו ולא תמיד אפילו בולעת. משחקת בפה כמה דקות ושוברת לחתיכות..

טוטס

New member
למה לא לתת פירות? זה נהדר

אפשר לחתוך פירות וירקות, לשים לה בתוך האוכל היבש ולערבב היטב.
אפשר גם להוסיף ציר ירקות למזון.

אצלי היא לא נגעה בפירות בכלל (הייתה יורקת אותם
) עד השנה (בת 4.5). השנה פתאום התחילה לאכול...היא מקבלת כל יום גם חצי תפוח כחלק מהטיפול ברפואה משלימה (בנוסף לשלל ירקות כמו נבטים, חסה, סלק, סלרי וכיוב')

זה טוב לה?

יש ככ הרבה פירות שאסור לתת, שהעדפתי לא להתחיל עם זה.. ענבים, שזיפים, אפרסקים - אסור...
למה תפוח נועד ברפואה משלימה?
ו - כמות האוכל היבש שהיא מקבלת משתנה אם היא מקבלת כל מיני תוספות כאלה?
ווי, סלרי זה רעיון מעולה, נראה לי שהיא תמות על זה, זה כל כך נגיס..

טוטס

New member
זה מעולה לה

מעולם לא שמעתי, אגב, שאסור לכלב אפרסק או שזיף...

ברפואה המשלימה תפוח + כל הירקות שציינתי, נועדו לחיות שצוברות חום. זה עוזר לפנות את החום מהגוף (סובלת מהרבה אלרגיות וכל מיני בעיות רפואיות)

אני לא מורידה כלום מהמזון היבש - מוסיפה למזון הרבה ירקות + ציר ירקות.
זה מאוד עוזר - מעבר לטיפול הספציפי בבעיה שלה, גם כשהחיות נורא רעבות כמו אצל בתיה.

וואו נשמע טוב..

היא במילא לוחכת עשב אדוקה, אז עוד כמה סיבים תזונתיים לא יזיקו..
צריך לקלוף את התפוחים?
ואולי יש לך קישור להפנות אותי שנדע מה כדאי לתת מבחינת רפואה משלימה? פינוי חום זה משהו שהיא באמת מתקשה בו..

ראינו באיזה אתר רשימה של דברים שאסור והיו הרבה פירות ביניהם, אז נבהלנו קצת. מה שהיה כתוב שמותר לתת : אבטיח, תפוח, תפוז, בננה, גזר, מלפפון..

ו- אני מוחה על חוסר התגובה המתמשך לתמונות של בתיה. אתם לא רואים כמה שהיא חמודה/ חכמה ומו-שלמת??!

טוטס

New member
זה מובן מאליו בגלל זה לא אמרנו כלום

היא מדהימה!!!!!!!!!!!

למיקה התפריט הותאם ע"י מטפלת ברפואה משלימה, שגם החליפה לה את המזון היבש, וגם הוסיפה לה ירקות ספציפיים לתפריט שמטרתם לפנות חום מהגוף.
מצאתי לך את זה - היה מעניין לקרוא אבל לא הייתי מסתמכת על זה לחלוטין. נראה שהיא נתנה למיקה מזונות שמסייעים לתפקוד העיכול + ניקוי רעלים:
http://www.enerchi.co.il/category/ירקות-על-פי-הרפואה-הסינית

http://www.enerchi.co.il/category/פרות-על-

ואני משאירה הכל עם הקליפה (שוטפת היטב כמובן. סלרי, אגב, נחשב לירק שצובר הרבה הדברה אז חשוב לשטוף עם הרבה הרבה מים).
אני חותכת את הכל גס. גם את הנבטים ומערבבת היטב עם היבש וציר הירקות...

תודה!! היא גדלה כל כך..

כשהכרנו אותה היא היתה כזאת מסכנונת.. זוג מכרים מצא אותה משוטטת בתחנת דלק, מחפשת מציאות, מלאת פשפשים ומטונפת..

אבל עם אופי מדהים כבר מהרגע הראשון, אויש, מקסימה אחת!!
לב גדול ושמח בעטיפה של כלבלבה..

תודה על כל העצות, נקרא גם מה ששלחת, ובתיה תקבל תוספת לדיאטה :) נקווה שישמח אותה.
תודה תודה

טוטס

New member
בתיאבון
אם היא אוהבת את זה את יכולה

בכיף להתחיל להמיר את הג'אנק של האילוף באוכל מזין כמו ירקות ופירות
ולהשתמש בקבנוס רק לדברים שממש ממש קשה לה לבצע

yelly

New member
אני נותנת גם חתיכות של עוף מכובס

(לא מתובל ורק מבושל במים ) אצלנו היא מאוד אוהבת את זה, ומדובר בבשר מאוד רזה ..
מעניין לנסות ירקות ופירות ! גזר היא אוהבת השאלה אם תהיה מכונה לעבוד בשבילו ...

טוטס

New member
גם אני עבדתי עם עוף מכובס. אם לא תסכים לעבוד

עבור גזר (ואצלי היא דווקא הסכימה...), תנסו בטטות או שפשוט תערבבו גזר עם עוף מכובס ואז זה יגדיל את נפח הירק לעומת העוף...

מזותומרת

פינוי חום?
את מתכוונת שיש לה חום בקיבה?
לפי הרפואה הסינית?

כי אז זה מצריך התאמה ספציפית , למשל עם יש חום מלווה בלחות או חום יבש
רוח, חום, לחות, קור, יובש

חום בהפוך על הפוך כלומר שנובע מחוסר? או מעודף?
בכל מקרה יותר קל במה אסור מאשר מה מותר
וכ-ל מה שאת פוגשת באינטרנט כולל מה שאני כותבת תבדקי עם מי שמוסמך.
ממה שאני יודעת רשימת האסורים אינה גדולה כלל ועיקר ואנשים מוסיפים עליה כטוב ליבם מכל מני מינים של הנחות למשל הרבה סוכר זה לא טוב. אולי על בסיס קבוע אבל מעת לעת?
הסיבה למשל לאיסור ענבים וצימוקים נוגעת לחומר שיש בזג העינב ולא לכמות הסוכר שבו.

בקיצור לכל דבר יש הסבר שצריך להיות מחובר למציאות הכלבית.
את זה את אמורה לחפש וגם כמובן ניסוי וטעיה ביחס לכלבה הספציפית והמהממת שלכם.

מתוק לפי הסינים , לפחות אצל בני אדם מעודד לחות
תפוח הוא בעל אנרגיה נטרלית לא חם לא קר, גריסים נטרלים חמימים...
ירק מבושל חמים ,ירק קר לח ומקרר...
בקיצור זה עולם ומלואו

Big Sister1

New member
מלפפון מותר?

כמה לתת?

ד''א ניסיתי חמאת בוטנים טבעית, והוא לא אוהב את זה
הגיוני?

למעלה