מותר לקטר?

יעליעלי

New member
מותר לקטר?

תזכורת קצרה - בעקבות הטיפולים פוטרתי מעבודתי (תבעתי אותם והגעתי לפשרה). כרגע אנחנו לא בטיפולים בשל בעיות בזוגיות, אבל זה לא רלבנטי לקיטור הזה... ראיתי הצעת עבודה שהיו בה כל התכונות שחיפשתי בעבודה -גם בתחום (אין הרבה הצעות בתחום הזה) וגם המיקום (אין בכלל הצעות כאלה במקום המגורים שלי). הגעתי לריאיון, מאוד התרשמו מקורות החיים שלי, אבל אז הגיע שלב "השאלות המשפחתיות" - כמה זמן את נשואה, יש ילדים? ואת שאר השאלות בנושא הם היסוו, משום שעל פי החוק אסור להם לשאול... מיותר לציין שלא התקבלתי, ועכשיו אני בחרדה - על פי הגיל (33), ומספר שנות הנישואין (שנתיים), סביר מאוד שכל מעביד יחשוד שנושא הילדים עומד על הפרק (גם אם לא יחשדו שאני בטיפולים, מה שכמובן לא אגיד להם), מה שאומר שסיכויי למצוא עבודה הולכים ופוחתים. מה עושים?

lady D האחת

New member
בטח שמותר- זה המקום

גם אותי מדאיג כל הנושא, להבדיל ממך אני עזבתי מקום עבודה כדי שאוכל להתחיל טיפולים ,לא בכל מקום אפשר להיעדר בממוצע 3-4 ימים בחודש ולאחר כל שני וחמישי כדי ללכת לבדיקות בבוקר, ועכשיו אני מנסה לחשוב איזה עבודה אני יכולה למצוא בתקופה כזאת, ולפי איך שאני רואה את פני -הדברים עוד הרבה זמן אשב בבית ,טיפולים ובע"ה ההצלחה שאחריהם. (אמן בקרוב)

תולו

New member
אם יורשה לי להציע

את הדבר הכי הגיוני שנראה לי - להוריד ציפיות ולהוריד דרישות: להוריד דרישות שכר לחפש עבודה לאו דוקא במקצוע, או עבודה עם סיפוק אישי אלא עבודה שתהיה פרנסה וזהו. לחפש אולי עבודה במשמרות - שהיא הרבה יותר נוחה לתמרון בין הטיפולים ולא כל העבודות האלו מדברות על משמרות בלילות. לשנות קצת את התפיסה. אין ברירה.

lady D האחת

New member
בהחלט חומר למחשבה

משמרות, וידוע שמקומות-עבודה כאלה (שרות לקוחות למשל,או שיווק טלפוני)דורשים מינימום של ימי עבודה בשבוע כך שאפשר להתאים את מקום העבודה אלייך , נשמע יומרני אבל לא זאת הכוונה, אם במחלקת שירות לקוחות במקום עבודה מסויים דורש מינימום של 3 משמרות שבועיות אם שעות בוקר או צהריים. אזי אפשר לנסות וללכת על זה,ולצאת נשכרת מכל הסיפור לטובתך.

פּוֹנְג

New member
שאלה קשה... מאד אפילו

אני חושבת שאני לא הייתי רוצה להתחיל מקום עבודה עם שקר אבל מהצד שני הייתי רוצה להתחיל מקום עבודה. אני מניחה שאני הייתי עושה אחד מהשניים 1. לוקחת סיכון גדול ואומרת את האמת (לא בשלב הראיון הראשוני) תוך הנחה שממילא אם את נכנסת להריון ברגע שאת מתחילה את העבודה, את מחוייבת להגיד להם תוך 5 חודשים וזה הזמן בו גם מותר להם לפטר אותך. אז אם הם ירצו לפטר הם יוכלו. במקרה רע - עבדת 5 חודשים, במקרה הטוב - הכרת מקום עבודה מפרגן שישמור לך את העבודה. והנחה שנייה היא שתוך מספר חודשים לא רב, אפשר להתחיל להתארגן על ההעדרויות הכרוכות בטיפולים בלי שהם יפגעו יותר מדי בעבודה. 2. בראיון העבודה מבהירה שהשאלה הזו אינה חוקית ואת לא מתכוונת לענות עליה, לנסות לעשות שהזה לא יהיה התחמקות. המראיון שלך יצטרך להבין מה שהוא רוצה מזה ואת תעמדי על הזכויות שלך. במקרה הרע - הפסדת מקום עבודה במקרה הטוב - הוא יראה עוד צד אסרטיבי בעובדת החדשה שהוא הולך לקבל למקום העבודה שלו. מצד שלישי, אולי הייתי משקרת וזהו... הוא: "את לא רוצה ילדים?" את" "לא." חד משמעי ללא היסוס וללא הסמקה. רק אל תשכחי להצליב את האצבעות חזק חזק כי זה מבטל את השקר.
מצב קשה, אין ספק בכלל זו כניסה למלכודת בכל צורה שלא תסתכלי על זה.

yintang

New member
מזדהה איתך

אני מובטלת למחצה (אני עובדת גם בבית באופן עצמאי) כבר 5 חודשים ושוק העבודה לא ממש עושה רושם מלבב -השכר מעליב,אם כבר מזמנים אותי לראיון אז אני נפסלת ברגע שמבינים שאני נשואה טרייה ובטח ארצה להכנס להריון בקרוב, בראיון האחרון שהייתי הגברת שראיינה אותי אמרה לי "את אמא בפוטנציה ואני לא יכולה להרשות לעצמי שעובדת שלי תעדר לתקופה ארוכה מהעסק אני רוצה התחייבות של שנתיים לפחות" וזה עוד יצא מפה של אשה . מסקנה : לשקר במצח נחושה תגיד שאת בכלל לא רוצה ילדים אין לך הרבה ברירות מעבר לזה שלאור המצב זה יותר ממוסרי לשקר. חוצמזה תמיד יש את האפשרות להיות עצמאית ואז את בוסית לעצמך ואת קובעת את כללי המשחק .

עבודה - לשקר וגם לי יש קיטור קטן

כשאני הלכתי לחפש עבודה במהלך הטיפולים פשוט שיקרתי במצח נחושה ואמרתי להם שכרגע אנחנו בשלב של להתבסס ורק קנינו דירה וילדים יצטרכו לחכות קצת. כי ברגע שאמרתי שאנחנו רוצים ילדים אנשים לא אהבו את זה אין מה לעשות. פשוט תגידי להם שאת נשואה טריה וצריכה לבסס את את עצמך מבחינה כלכלית ומה שאני הולכת להגיד לא ישמע נחמד אבל זה מה שאנ עשיתי. חיכית כ 5 חודשים לפני הטיפול הבא ואז התחלתי בלי להגיד. פשוט אמרתי להם שיש לי כמה בדיקות רפואיות לעשות. ומאחר ויש לי "בעיות" עם הורידים הם פשוט לא הצליחו לקחת מספיק דם ואני צריכה לעשות את הבדיקה שוב. ברגע שמגעים לשאיבה את כב 6 חודשים בערך בעבודה ואז אסור להם לפטר אותך בגלל הטיפולים. ועכשיו לקיטור שלי - התחלתי להזריק מנגון בבטן ומיד המקום התחיל להתנפח אמרתי לא נורא כנראה זזתי או לא שמתי את המחט טוב מספיק עד מחר זה ירד. 4 ימים אחר כך וזה ממשיך להיות נפוח יותר מהיום הראשון אני לא יכולה ללבוש מכנסים או כלום למעשה כי זה ממש כואב ואני ישנה עם קרח על הבט בלילה שאני יוכל לישון. התקשרתי ל IVF ודיברתי עם האחות ועכשיו היא אומרת לי שאת המנגון עדיף להזריק לשריר כי הוא גורם לרגישות יתר אצל מספר אנשים, שאני חייבת להיות אחת מהן. תבניו גונל F ופרגונל ודקפפטיל לא עשו לי כלום אבל מנגון כן ממש נחמד לי סליחה על האורך אבל הייתי צריכה לשחרר לחץ

רוית ב

New member
../images/Emo122.gifמנוגון בבטן עשה לי אותו הדבר

תזריקי לטוסיק לא נורא בכלל ואין תופעות לוואי בכלל!!! בהצלחה

rachel10

New member
גם אני באותה סירה...../images/Emo31.gif

לקחתי הפסקה ארוכה מעבודה וזה היה מרצון עוד לפני שהתחלתי בטיפולים מסיבות טובות. היום אני מנסה לחזור לעבוד אבל מודעת למצב הקשה
ברור לי שאין לי סיכוי גדול להתקבל לעבודה בגלל הטיפולים וברור לי יותר שקשה יהיה לי לשקר ברגע שישאלו אותי לגילי (36). אף אחד לא יקנה את הסיפור שאנו לא רוצים ילדים "כרגע"
אני לפני ivf שני ואין לי כוונה לדחות שום טיפול (כבר התעכבתי מספיק בגלל דקפפטיל ארוך) כי זה בעדיפות על כל עבודה. אבל אני גם רוצה לעבוד לפחות כדי לא לחשוב כל היום על הטיפולים. זהו שאני במילכוד.

יעליעלי

New member
לא מספיק מה שאנחנו עוברות

אנחנו צריכות גם לסבול בעבודה. ממש מכעיס! בריאיון העבודה שלי, השאלה על ילדים לא עלתה באופן ישיר, כך שלא יכולתי להגיד שקודם אני רוצה להתבסס. התשובה הזו לא התאימה לאף שאלה... החוק אוסר על המעסיק לשאול שאלות כאלה, לכן הוא נמנע ומנסה להבין בדרכים עקיפות, מה שלא נותן לי הזדמנות להתחמק.

Otisco 12

New member
אפליה

הי, אני לא ניתקלתי במצב המכעיס הזה, אבל רק מלקרוא את ההודעה שלך, שהיא ממש לא קיטור, יוצא לי עשן מהאוזניים
אני מאמניה שאסור לוותר להם/ן בשום מצב, כי הרי אחרי טיפולים אנחנו בהריון, ואחרי ההריון יש ילד, ובתקווה אחר כך עוד ילד, אז תמיד אנחנו נהיה עסוקות, ואנחנו בפירוש לא הבעיה אלא החברה שיצרה מצב שכל העול נופל על הנשים באשר הן (בטיפולים, בהריון, או אמאות). אני מציאה לך להתקשר לשדולת הנשים. אולי הן לא יוכלו לעזור לך ספציפית למקרה הזה, אבל אולי יהיו להן המלצות של איך להתמודד אם המצב בהמשך. הקו הפתוח פועל בימים ראשון, שני וחמישי בין השעות 19:00-17:00 מס' הטלפון לפניות: 6120000-03 http://www.iwn.org.il/iwnH.asp אני ממש לא קשורה אליהן, לשדולה, אבל אני באמת מאמינה שאסור להתקפל. בהצלחה במציאה עבודה וכמובן בטיפולים.

venus13

New member
נסי להתקבל למקום עבודה ממשלתי

שם לא ישאלו - ולא ממש איכפת להם מקווה שגם בשאר התחומים העניינים יסתדרו בהצלחה ונוס

יעליעלי

New member
פוטרתי ממקום עבודה ממשלתי...

חוץ מזה, אין היום תקנים, לא מקבלים אף אחד.

דית1

New member
בנות, לא להתייאש- יש גם מקרים אחרים

הי בנות.. לאחרונה התלבטתי קשות בסיטואציה שאתן מתארות- אני קרייריסטית מטבעי, מהנדסת מהטכניון, תואר שני וכו', עובדת בד"כ במשרות מאד תובעניות ו.. בטיפולים כבר שנה וחצי,... בדרך הריון כימי לפני שנה ואחד בשבוע האחרון... עבדתי במשרד מאד מעצבן מהמון סיבות וכל הזמן לא חיפשתי עבודה- כל הזמן הכל הסתובב סביב הטיפולים והשיקול של החלפה בדיוק באמצע והפחד של הפיטורין אם נצליח בדיוק בהתחלת עבודה חדשה -וכו וכו... בקיצור, לאחר שראיתי שלא מתקדם כלום בנושא הילדים- גיששתי ומצאתי משהו אחר- תנאים יותר טובים, שכר וכו' לשמחתי כלל לא עלה בראיונות נושא הילדים למרות שזה כל כך שקוף- בת 31, נשואה שנתיים+... ביום לפני שהתחלתי עברתי הזרעה אצל פרופ' עמית (כבר היינו באמצע אז לא הפסקתי ולקחתי את הסיכון) -הזרעה שהתפתחה להריון כימי לצערי...כמובן שהפחיד- מה אם ניקלט ויפטרו אותי????? כרגע, עד שתהיה עוד הזרעה, ועד שייקלט וכו' כבר יעברו 6 חודשים.. אני עובדת כמו מטורפת- עבודה חדשה, תובענית, המון שעות... יוצאת ב - 7 להיות ראשונה לבדיקות על מנת להיות ב- 9 בעבודה- זה קשה אבל כדאי. מעבר לזה שכלכלית... תראו, אני לא נידבתי מידע- אך גם לא נשאלתי. צריך איכשהו לתמרן- בגילאים הללו- לא משנה איך נסתכל על זה - תמיד נהיה לפני/אחרי או באמצע הריון (אינשאללה)... המסר שלי- אל תוותרו!! תראו, קשה נורא עם טיפולים וכדאי לעשות עוד משהו במקביל אחרת נשתגע!!! מנסיון- לא תמיד צריך לספר על הבדיקות בבוקר- אם זה מקום שמתחילים ב- 9 ולא חייבים לדייק אף אחד לא שם לב אם מגיעים 10 דקות באיחור (ואני גרה שעה נסיעה מהעבודה..) בהצלחה לכולן- אשמח לעזור בטיפים על חיפושי עבודה!!!

למעלה