מותר לקטר?

מותר לקטר?

הילד נמצא במעון שיקומי ובשנה הבאה עובר לגן תקשורת. כרגע בן שלוש וקצת.
התחלנו בבית גמילה, כשלוקחים בחשבון שיכול להיות שייקח זמן ושאם לא יילך אחרי פרק זמן סביר, נדחה את זה.
הודענו בגן, קיבלנו טיפים ואמרו שיהיו נכונים מאוד לעזור..
אבל היום (אחרי יומיים של ניסיונות בלבד) אמרו לנו בגן שזה לא מתאים לו כי הוא נלחץ מהסיר.

אני רותחת- יומיים? זה כל החסד שנתנו לנו?
אצלי בבית הוא לא אנטי וגם לא מתעניין מדיי בסיר, אבל זה תהליך!
למה החיוכים והעזרה היא רק למראית עין? הרי לא אוכל לנסות אם לא יהיה לי גיבוי מהגן?

אוף!

brum

New member
קיטור במקום

אבל מצד שני, אולי התגובה שלו מהסיר בגן הייתה כל כך קיצונית שהצוות חשב שעדיף לוותר, אבל מכיוון שאתם עדיין רוצים לנסות אז לנסות לחשוב על דברים אחרים שאולי מהם הוא לא ירתע או לנסות להרגיל אותו לסיר בצורה אחרת או שיש ילדים שישר מעדיפים את האסלה(עם מקטין/ישבנון)

אבל

הם אנשי מקצוע ובין היתר יודעים כיצד לגשת לדברים האלה.
אם בגן הוא היה היסטרי מהסיר (ובבית ממש לא, רק מתחמק..), סימן שמישהו עשה משהו לא נכון והלחיץ אותו.
את הסיר הואא מקבל טוב יותר מהאסלה, ובכל מקרה- יומיים זה לא מדד לכלום, לא אצל ילדים נ"ט ובטח לא אצל הא"ס....

שלומות0

New member
לבת שלי בגיל הזה

היה חרדה מסיר, הסיר הפחיד אותה,
אז רכשנו מדרגות פלסטיק שעוזרות לילד קטן להגיע לאסלה, זה היה פתרון נהדר,
לצערי בגיל שש החרדה התהפכה והיא חששה מאסלה והסכימה רק לעשות בסיר..

אני לא חושבת שהוא מפחד

אלא שזה חידוש עבורו (והוא לא משתגע על חידושים) וגם אולי לא ממש מבין מה האינטרס שלו לשבת שם.
אני מאמינה בסבלנות ובהתמדה, ולא בכוח...
בכל מקרה, צריך לעבוד על הדברים האלו, זה לא טבעי שילד ישב שם מיוזמתו..

dina199

New member
ייתכן שהוא עושה מידור.

סיר זה דבר חדש וייתכן שהוא מקשר אותו רק לבית.
ולכן מצב של סיר בגן יכול להביא אפילו לחרדה היסטרית , כי מבחינתו זה דבר שלא קשור לגן (זו רק הנחה שלי
, אבל מידור זה דבר אופייני לא"סים)

nirity1

New member
למה דווקא סיר

למה לא שרותים ? לא חבל לעשות גמילה פעמיים ?
האם ניסית לפתוח את זה עם אנשי הגן ? אני לא יודעת מה היתה רמת התגובה שלו. יכול להיות שאם היא היתה חריפה הם החליטו שזה רק יעכב את הגמילה
מנסיון שלי עם שני הילדים התחלתי בבית ורק אז צירפתי את הגן לתהליך

ניסינו שירותים

ונראה שהוא יותר חושש מהשירותים (עם ישבנון כמובן) מאשר סיר.

זו בדיוק הבעיה, שאנשי הגן לא משתפים פעולה למרות שהתחלתי בבית וצירפתי אותם אחרי מספר ימים.
לדעתי אי אפשר לעבור את התהליך הזה לבד (כלומר רק חצי יום בבית). זה ישגע את הילד.
ניתן לזה צ'אנס נוסף, אם לא יהיו מוכנים לעזור לי (ממש לא בא להם לעבוד לאחרונה)- לא תהיה ברירה ונדחה לחופש.

TikvaBonneh

New member
אצלנו הוא היה כבר גמול בבית כמעט חודש

ורק אז התחלנו בגן. בבית יש תשומת לב אחד על אחד, יותר קל לפקח על תהליך הגמילה.

TikvaBonneh

New member
לא מבלבל

אצלנו זה עבד מצויין. הילד שלנו לא התבלבל בין בית לגן, בין אמא לגננת ובין תחתונים לחיתול.

yuliyuli1

New member
אנחנו התחלנו מגמילה בבית

וגם בסופי שבוע, כשנסענו לאנשהו - הוא היה עם חיתול ורק בבית בלי (גם בלי תחתונים בהתחלה. תחתונים רק בלבלו אותו כי בשביל הרבה ילדים תחתונים זה עוד סוג של חיתול).

yuliyuli1

New member
אני גם חשבתי שצריך לגמול בבת אחת

כי זה מה שקראתי בפורומים של הורות באינטרנט, אבל למרות שדווקא היינו בגן תומך -
זאת היתה תקופה של חגים ולא רצינו להתעלל בקורבי המשפחה שאותם ביקרנו, ולהיות איתו ערום בגינת המשחקים / גימבורי, אז פשוט התחלנו רק בבית וזה עבד יופי (רק לאחר שויתרנו גם על תחתונים)

למעלה