מותר לקטר?

בת עולם

New member
זה לא עובד../images/Emo4.gif

שמתי מגבת גדולה שמכסה את המכונה ולא רואים את הכביסה בפנים והיא עדיין נובחת
תודה בכל זאת

yaelhar

New member
מה שאני יכולה להגיד לך

על הבעיה עם החתולה זה לא להפריד בינהן ולהשתדל לא להתערב. לפי דעתי רוב הבעיות שתיארת - כולל מכונת הכביסה - הן בעיות שחשיפה תפתור. לא צריך להפריד את הכלבה מגורמים "מפריעים" כדי שהגורמים יהפכו מ"מפריעים" ל"ידידותיים". עם החתולה תני להן להסתדר. אם את מוכרחה את יכולה לקנות את הרשת מעץ ולסגור באמצעותה את הפתח בחדר השינה. כך החתולה יכולה להיות שם אבל הן רואות אחת את השניה ומתרגלות אחת לשניה. זה לוקח זמן - חתולים הם פחות גמישים - אבל מסתדר בסוף (לפחות במספר המקרים המוכרים לי זה הסתדר) כנ"ל מכונת הכביסה. היא "איום" שהכלבה מנסה לגרש בנביחות. דווקא הייתי משאירה אותה לבחון את המכונה ולהתרגל. לגבי הפיפי במיטה - מה שעובד זו מניעה מוחלטת כלומר - אסור לעלות על מיטות ובמקרה הצורך אסור להיכנס לחדר השינה.

בת עולם

New member
חשבתי על רשת מעץ

לגבי החתולה והכלבה: העניין הוא שסופי רוצה לשחק איתה ומתחילה לקפוץ סביבה ולא מבינה שהחתולה לא רוצה- כלומר לדעתי זה לא בעיה של להתרגל אליה שאלתי את עצמי האם זה יעבור לה לבד בערך כשתהיה בת שנה או קצת יותר? כשכבר לא תהיה גורה?

yaelhar

New member
זה יעבור לה

כשהחתולה |הדגשתבהיר לה | שזו התנהגות לא קבילה. בשביל שהחתולה תוכל לעשות זאת, צריך לאפשר להן קשר כלשהו.

בת עולם

New member
נתתי לה עכשיו להיות בחדר

זה נגמר בדם על האף והפה של סופי לא התרגשתי מזה אבל הוצאתי אותה מהחדר בשקט מפחיד אותי שהחתולה יעשה לה משהו בעיניים אוווףףףף...למה זה כל כך קשה?

ella100

New member
אצלי חתולה היתה מוקסמת מסיבובי תוף המכונה

לגבי סופי-הכי יעילות תהיינה עצות ממאלף.עצות קטנות של הקניית הרגלים ושפה כמו:שקט,לא,ארצה,השאר. שולחת לך מסר.

בת עולם

New member
אני בטוחה שגם החתולה שלי תהיה מוקסמת מזה

העניין הוא שמכונת הכביסה נמצאת באזור של הדירה שהיא לא מגיעה אליו בגלל שהכלבה שם
מחכה למסר ממך

drora121

New member
יותר קל להשתלט על התנהותה של סופי

ביחד עם בעיית ההשתנה; שכנראה נובעת מחרדת נטישה, כי זו התנהגות אופיינית לחרדת נטישה, היות ואני לא מוצאת סימנים בתיאורך על השתנה בהתרגשות. הכלבה לא בטוחה במקום שלה אצלך ואין לי מושג כמה זמן יש לך אותה ומהיכן היא הגיעה אלייך, אבל נראה שהיא לא פיתחה בטחון כלפי מקומה בלהקה שלכם. מומלץ בחום לאלף אותה למשמעת, תוך שימת דגש על נושא החרדות של הכלבה וכן ללמד אותה בתהליך האילוף אדישות לבעלי חיים. למרות שהדירה קטנה, הייתי ממליצה בשלב ראשון על כלוב הטסה, אלא שתהליך הרגלתה של הכלבה לכלוב הטסה יכול כשלעצמו להיות מתיש למי שמתמודד עם מגוון בעיות עם הכלב שלו, כמו במקרה שלך. מפנה אותך למאמר שיאפשר לך לעמוד על הדרכים למנוע חרדות אצל כלבים שאומצו מאגודות אימוץ, למרות שלמעשה כל אימוץ מכיל בתוכו גם נטישה וגם קבלה מחודשת אפילו אם לא מאגודת אימוץ. אל תתיאשי כיוון שהבעיות שאת מתארת הינן פתירות!

בת עולם

New member
שאלה

כשיש חרדת נטישה לא אמורים להיות גם סימנים אחרים? כמו בכי כשאני הולכת וקשיים בפרידה? סופי בכלל לא מתרגשת ככשאני יוצאת מהבית ולא מראה סימנים שקשה לה יכולה להיות השתנה מכניעה? היא כן משתינה מהתרגשות אצל שכן אחד ועכשיו אני נזכרת גם שהשתינה כשבאו אורחים לפה תודה לך על המאמרים, הולכת לקרוא

drora121

New member
לאו דווקא, יש דרגות חרדה שונות המתבטאות

ביותר מאופן אחד, אך לא מחייב שכל הסימנים יופיעו במקביל. מה שכן נכון הוא, שאם לא תטפלי בבעיית ההשתנה החרדתית באופן התנהגותי שיטפל בשורש הבעיה אלא רק בסימפטום, יש חשש שהכלבה תעשה העברה של החרדה שלה מהתנהגות אחת להתנהגות אחרת ולפעמים אם טועים בטיפול המתאים החרדה מתגברת ויש החמרה של ההתנהגות החרדתית שעלולה לכלול תופעות נוספות. השתנה מהתרגשות היא השתנה של כלב רך וכנוע באופיו. לגבי השתנה כזו, כל שעלייך לעשות הוא להתעלם; ליצור אווירה שקטה ורגועה סביב הכלבה (לא שזה אפשרי עכשיו בשלב הזה עם "הצעצוע" החדש שיש לה. למרות שאני מבינה שהיא החדשה בבית). אבל לגבי יחסי הכלבה עם החתולה - תני להם להסתדר לבד כל זמן שאת בסביבה. בשום אופן אל תאפשרי להן להשאר בכפיפה אחת בשלב הזה (לתקופה אפילו של כמה חודשים) כאשר את לא בהשגחה, בין אם זה משום שהלכת לישון ובין אם משום שיצאת מהבית. גם לא ל-5 דקות. כבר ראיתי כלבים שמשספים אחד את השני (גם נקבות) שעזבו אותם ביחד ללא השגחה לפרק זמן קצר וראיתי לא חתול אחד שסיים את חייו משום שהיה בכפיפה אחת עם כלב שעדיין לא הפנים שאסור לפגוע בחתול הזה.

בת עולם

New member
או קיי

אבל הערה אחת: אני בטוחה 100% שמי שתגרום נזק זו החתולה לכלבה ולא ההיפך (לפני כשעה זה קרה ונגמר בקצת דם על האף והפה של הכלבה) קשה לי לדמיין שסופי זו שתפגע בחתולה הם לא לבד אף פעם כשאני לא בבית אחת מהן תמיד סגורה באחד החדרים- גם בלילה ועכשיו כשאני בבית אני עושה ניסיונות לקרב ביניהן ללא הצלחה

drora121

New member
אינני יכולה לקבוע מאחרי המקלדת מי תוקף את מי

אני יכולה למען הזהירות לתת לך טיפים שיחסכו ממך "דם, יזע ודמעות" (עלא פראפראזה
). כשאת בבית תתעלמי משתיהן, תתעסקי בעניינייך וכאשר את צריכה לפי סדר היום שלך לתרגל ולטייל עם סופי, פשוט תתנהגי כאילו זה לא מעניינך מה קורה ביניהן, שיסתדרו!!! ברוב המקרים, כשאנחנו מפסיקים להתערב ולתפוס צדדים הם לומדים ביניהם איך להסתדר ואיך להמנע מעימותים. בהצלחה.

סופי היפהפיה ../images/Emo99.gif

לאחר קריאת כל השרשור, נותר לי רק לקפוץ מעל הפופיק ולהגיד שמאלף יוכל לעזור לך לפתור את הבעיות ואפילו די בקלות. יהיה לי פשוט מאוד לזרוק לך כל מיני תשובות ורעיונות אבל לא כדי לעשות זאת בלי לראות וללמוד את הבית והאינטרקציות בין הנפשות הפועלות (את-חתלתולה-סופי). אני ממליצה לך לחפש מאלף טוב, והפתרונות לא יאחרו לבוא

בת עולם האם סופי נהיגה איתך? האם

היא ממושמעת אליך במידת מה? ועוד שאלה איך ומה היה במפגש הראשון בין סופי לחתולה? אשמח לענות לכל שאלה.

בת עולם

New member
לא לגמרי

אני מודעת לזה שהיא לא מקבלת לגמרי את הסמכות שלי קרה לי לא פעם שהופתעתי איך היא צייתה מיד ל"לא" של קול גברי למשל אפשר להגיד שהיא ממושמעת באופן חלקי אני לא ממש זוכרת את המפג הראשון ביניהן כי זה היה לפני חצי שנה כן זוכרת שבמשך 3-4 ימים הן לא ממש נפגשו בדירה ורק הריחו - כלומר לא נתתי להן להפגש אחרי זה, כשכבר נתתי להן להפגש היו אותן בעיות שיש היום עם ההבדל שאז אני רציתי שסופי תישן גם בחדר שלי- על הרצפה- וזה היה בלתי אפשרי אז אחרי כשבוע שלא ממש ישנתי, העברתי את סופי לשירותים/מקלחת ומאז היא ישנה שם

הצורך בליצור קונוטצייה חיובית בין סופי לחתולה

לאחר חצי שנה לדעתי מחייב תא הטסה בכדי להקל על החתולה את החיברות ..ע"פ תאורך החתולה חוששת לחייה בקירבתה של סופי..על כן יש להתקדם עם סופי בפקודות משמעת פשוטות כמו .."רגלי" "שבי" "הישאר" "אלי".. ( אשמח אם תתאמי להגיע לכלביה ולתרגל וללמד אתכן וכן להשאיל לך תא הטסה ללא תמורה כמובן ). במקביל להרגילה בהדרגתיות לטריטוריה הפנימית החדשה באופן חיובי..ו לעניות דעתי רק אז אפשר להחיל חיבורות נכונה עם החתולה מאחר ואת החתולה אינך יכולה "לאלף" ..החיבור חייב להעשות בהדרגה ע"י החתולה לכשתבין שסופי אינה מהווה איום על חייה. החשיפה שאמורה להיות "הצפה" כך שסופי תשהה בתא בהתחלה בסלון ובהדרגה מעבר לחדר עם החתולה ..השלב הבא הוא להשתמש ברעבונה של החתולה לעזרת החשיפה עם סופי. יש להניח את צלחת האוכל שלה בקשר עין עם החתולה למשך שבוע במרחק סביר אשר יקנה לחתולה ביטחון שסופי אינה מהווה איום בשלב זה. כך במשך 10 ימים יש לחשוף אותם אחת לשניה... על החשיפה של החתולה לסופי: השימוש בהנחת המזון של החתולה בכל מקומות בחדר והבית חשוב לשליטה היכן את מעוניינת שהחתולה תבלה את זמנה באכילה מאחר ורק כך תוכלי לשלוט בסופי בזמן חשיפה זו. התעלמי מכל מצב ריגשי בזמן שאת בחברתן בחדר.. בזמן היותן ביחד בחדרך הוציאי ת סופי לטיולים ולתוככי הבית מבלי להפגין התערבות כלשהיא.. מה גם שסופי אמורה לדעת את הפקודה "OK" ליציאה רגועה מתא ההטסה וללא התפרצות מהתא,כך היא לא תרוץ לכיון החתולה, בכל השלבים על סופי להיות עם רצועה עליה בבית, כך שאפשרי לשלוט בעליזותה עם החתולה שמפרשת את התנהגותה כאיום..עליך להשאירה בפקודה "הישאר" בסלון כשצלחת המזון של החתולה נמצאת בקשר עין עם סופי וכשהרצועה בידך ליתר ביטחון... החיברות ע"פ תאורך תלוייה יותר בחטולה מאחר והיא מפגינה חוסר ביטחון עצמי בקשר לסופי..סופי מראה התנהגות נורמאלית ורצון לשחק כך שעליך לשלוט בעליזותה ורצונה להתקרב לחתולה ע"פ רצונה ,על כן עליך לשלוט בריגשותיה בזמן החשיפה ולהניח לחתולה "להוביל "את החיברות. בקשר למכונת הכביסה עליך להרגילה בהדרגה לתנועה ולקולות המכונה ,ע"י הכנסתה למקלחת ישיבה עמה ליד המכונה הכבוייה ..ולתת לה צ'ופרים בהניח את ידך על המכונה ,בפתיחת הדלת ,,,עליך לנסות ולסובב את תוף המכונה בידיים ,,,ולתת חיזוקים בזמן שהיא מראה נינוחות ברגעים אלו בחשיפה,,עליך להכניס כבסיה בזמן שהיא שוהה איתך וכמובן לחזק אותה עם תשבחות וצ'ופרים כל עוד היא רגועה ואינה נובחת.. הפעילי את המכונה עד שהיא ממלאה את עצמה במים וצאי עם סופי מהמקלחת בסוגרך את דלת החדר,,ותרגלי עמה פקודות משמעת בזמן שהמכונה ממשיכה בפעולתה. לעתים חשוב להיעזר באיש מקצוע מאחר ועבר זמן מאז הכרותם אשמח לעזור באבחון ומתן פתרון באופן מעשי(לא תמורה). אשמח לענות לכל שאלה. אשמח לענות לכל שאלה.

בת עולם

New member
תודה על תשובה המפורטת

עקב בעיות במחשב רק עכשיו יוצא לי להגיב אני באמת זקוקה להנחיה ויעוץ של איש מקצוע שלחתי לך מסר

Ultra marine

New member
הדבר היחידי שיש לי להציע הוא בעניין

מכונת הכביסה. לפני יומיים אני חושבת, אולי גם גילתה את מכונת הכביסה. אצלנו היא פתח עילי והיא גם ככה לא מתה על חדר המקלחת (גם בגלל שהדלת לא נשארת במקומה אלא נסגרת אט אט) ניסיתי לעשות קירוב לבבות בין אולי למכונת כביסה ושמתי על המכונה (אולי די גבוהה אחרי הכל) חטיפים. מה שהיה משעשע בגלל שהחטיפים גם רטטו להם שם מעל המכונה
בסופו של דבר היא נרגעה אחרי שקיבלה את שפע המחמאות על התנסות בשדה. בין שטיפה לשטיפה כשהמכונה הפסיקה לרטוט (ואצלי זה רוטט ב- 800 סל"ד כאילו שמטוס נוחת אצל בבית) היא התקרבה והכל נרגע. אולי את צריכה לעשות פעילות יותר רגועה בעניין עם המכונת כביסה. או פשוט לכבס בשעות הערב. פעם לא הייתי מכבסת לפני 12 בלילה... (לא בגלל אולי, בקושי אמא של אולי נולדה בתקופה ההיא..) אצלי אולי נבהלת מהמון דברים בהתחלה. בדיוק גיליתי סרטון שלה נחשפת לאופניים. ואיזו טמבלית שלא צילמתי אותה מנסה לקבל את הפסלון של הסוס (בגודל של פודל ננסי בערך שיחסית ועשוי מכיפופים כאלה של עור). אצלי אחרי חשיפה ממושכת והמון מילים תומכות זה בסופו של דבר נרגע. דורש הרבה התמדה אבל בסוף עובד. לפחות אצלי. מקווה שיעבוד גם אצלך

למעלה