מותר לפרוק קצת?

Oיון

New member
מותר לפרוק קצת? ../images/Emo7.gif

גם אם זה לא קשור ישירות לפורום?

Oיון

New member
ארוך..../images/Emo18.gif

אני ואמא שלי אף פעם לא הסתדרנו, לא ברמה של מריבות, ברמה כזו, שאני תמיד הייתי נותנת גם כילדה והיא הייתה לוקחת. לאורך השנים, למדתי להיות עצמאית, ועבדתי מאז שאני זוכרת את עצמי, היא לא היתה לוקחת ממני כסף, אבל אפילו דמי כיס לא היתה נותנת. בגיל 18 עזבתי את הבית לטובת החבר, והיא ידעה את הסיבות, היא תמיד האשימה אותי שנטשתי אותה, ושהזנחתי אותה, עד ליום שעברנו לגור מולה, ואז פתאום הבנתי עד כמה היא אישה קשה, אני אתן דוגמא: לפני כמה שבועות שכחתי את הארנק בבית והחצי היה בלימודים, והמרחק בין הבית שלי לעבודה הוא 45 דקות, התקשרתי אליה לחוצה, וביקשתי שתבוא לקחת אותי באוטו שלה, היא סרבה, כי היא עסוקה, אמרתי לה שיורד גשם, היא אמרה שהיא לא יכולה, שאלתי אם היא נשארת בבית, היא ענתה שכן, אמרתי לה שתלווה לי כסף ואחזיר לה שהחצי יחזור, אמרה שלא, והלכתי בגשם הביתה במשך 45 דקות.. עכשיו שהודענו לה שאנחנו מתחתנים, היא הכריזה שהיא לא עוזרת כלכלית, למרות שהיא יכולה, וזה מקובל עליי... אבל היא מפילה עליי המון נטל, כמו לשלם עליה באוטובוסים למדידות השמלה, למרות שיש לה רכב, או לקנות את הבשר ל"על האש" המשפחתי.. אני יודעת שאני צריכה לדבר איתה, אבל ניסתי המון פעמים, והיום היא אמרה שזוג חברים שלה יבוא, והם לא יביאו בשר, אמרתי שזה הוצאה נוספת עבורי וכעסתי, ועכשיו.. נפל לי האסימון.. היא מנצלת אותי.. סליחה שיצא לי מבולבל.. אני כנראה האדם הכי רע בעולם.. אבל זה לא אמור להיות הפוך??

g u r a

New member
לא חמודה..את נהדרת

וטובת לב...מאוד מכירה את הסיטואציה שאת נמצאת בה..עם כמה הבדלים קטנים! אין מה לעשות זו את ,ואמא שלך לא תשתנה לעולם. תתחילי לקחת אותה בפרופורציות אחרות...למשל אל תקחי אותה לכל מדידת שמלה...אל תקני בשר למנגל- או שפשוט לא תשתתפי! תנסי לא להעמיס על עצמך אחריות עליה..היא בן אדם מבוגר ובריאה (אני מקווה) תתרחקי קצת.היא תסתדר לבד אני בטוחה, וגם את יכולה להיות בטוחה בזה.פשוט נוח לה ומאוד קל "להשען" עליך. ואם לא תהיי בסביבה, היא תשרוד. ולא אני לא רעה...זו פשוט המציאות..אם את מרגישה מנוצלת- זה הזמן להרפות. אמא יש רק אחת זה נכון...ובגלל זה את צריכה להתרחק לפני המריבה הגדולה שאוטוטו תגיע. כי עוד מעט האיש שלך יתחיל גם לכעוס!

Oיון

New member
את צודקת..

לצערי, את צודקת. הפרס שלי בחיים זה שיש לי את החצי הרגוע שלי, שמרגיע אותי ומחזק אותי הרבה.. היא בריאה, והיא אדם חזק.. אבל אולי באמת הכי קל לה להשען עלי...

g u r a

New member
קל וגם נוח...

מכירה את הסיטואציה הזו מקרוב.. גם אמא "תלויה" בי..היא עושה הרבה לבד. אבל מאוד נוח וקל לה לבקש, ולהתיעץ איתי ועם האיש..ואם אנחנו לא בסביבה ( לא בכוונה) היא מסתדרת יופי!!! תמשיכי להיות בת נהדרת. אבל תרפי קצת למענך

"דברי" עימה במעשים ../images/Emo62.gif../images/Emo57.gif

אהלן סיוון ..אז קראתי פעת אחת ולא ידעתי מה לכתוב אותך..ובפעם השניה צצה לי התשובה במלוא עוזה "דברי" עימה במעשים יקירתי.. היא לא עושה לך טובה כשהיא באה עימך למדוד שמלה ליום חופתך..מצידי שתלכי עם חברה טובה שדעתה נחשבת בעינייך ולא אמא ששמה מקלות ורוצה לקלקל לך וממש לא מפרגנת.. זה די מרגיז אותי הסיפור הזה שהלכת בגשם כשהגברת ירום הודה לא רצתה לסייע לך למרות שיכלה..משמע אם זה המצב כך אל תבקשי ממנה כלום .. באשר לקניית בשר על האש..פשוט אל תבואי נקודה...מצד שני על מנת לא להחריף הקרע את כן יכולה להזמין אותה לבד אלייך לארוחה..ואם היא מתעקשת על זוג החברים שלה תגידי לה שהיא תקנה בעבורם..ואת מביאה מה שאת יכולה ותו לא ..ואם זה לא מקובל עליה..פשוט אל תלכי לשם.. גם לגבי כסף לחתונה...לעזעזאל חתונה זהו אחד האירועים הכמעט הכי חשובים בעולם למעט הולדת תינוק ובר/בת מצווה ואםהיא יכולה ובכל זאת היא מה שאני מכנה בשפת העם אבו כמונהאל תצפי לכלום ואל תבקשי.. להרים ראש יקירתי , החיים זה לא פיקניק אתיודעת..אבל אתלא לבד יש לך את זוגך שהינו לצידך..תשכילו לנווט לעיתים לחסוך לעיתים להתפרע כשתןכלו בכסף..זה חלק מהשיעור של החיים.. והכי חשוב לא תדפקי חשבון לשום אמירה ושום אקט של אימך וכשזו תביןלחלוטין שאת עצמאית ובלתי תלויה בה..ובעזרת השם תלי ילד/ה ..ותבואי לביתה .. והיא תתחיל לצייץ לך ותעלמי לה לחודשיים שלוש ..מבטיח לך שהיא תזחול על ארבע ותהייה פתאום נופת צופים.. תנהגי כך וירווח לך..ואת מוזמנת להראות תגובתי זטת לבן זוגך ..ולשמור הודעה זו ולדבר עימי עלייה בעוד שנתיים ותראי שאני צודק... יאללה "לדבר" במעשים...סיוון.. מחזיר.. לפעמים אהבה לפעמים מלחמה אבל גם כשזה מלחמה זה נעשה באהבה...

Oיון

New member
../images/Emo51.gif מבטיחה ליישם,

העובדה שהיא יודעת איך לגרום לי להרגיש לה חורה לי, משום שאני רגישה אליה ולסביבה, וברוב המקרים קשה לי לראות אדם כואב לבדו..

Tully Is Here

New member
סיון ../images/Emo24.gif

קיבלת פה המון עצות חכמות אז את לא צריכה אותי. אבל גם אני, לצערי, שייכת למעגל ה"לא מסתדרות עם אמא". אמא שלי גם "ניצלה" אותי, אבל בדברים אחרים. אצלנו זה היה לחברה, היא היתה נגררת אחרי לים עם החבר'ה וכל חבר או חברה שהיו באים הביתה ישר היתה מתלבשת עליהם ושיחות נפש ושיחות בטלפון ומה לא. וזה עצבן אותי מאד, כי בכל זאת היא אישה מבוגרת שיכולה למצא חברים בגילה ולא היו לה אז גם אני ספגתי כי בכל זאת, מסכנה לבד וכל אלה. והיום, כשאני ממש לא שם, תתפלאי, אבל היא מסתדרת יופי. אמנם מתגעגעת אבל לא יושבת בבית לבד ובוכה. היא מצאה לה חברים והתחילה לעשות דברים שהיא אוהבת וגילתה עולם שלם בחוץ שלא תלוי בי. ומה אני רוצה להגיד? ש" העובדה שהיא יודעת איך לגרום לי להרגיש לה חורה לי" זה משפט חשוב כי נראה לי שהיא בהחלט מודעת לריגשי שלך ויודעת איך לנצל את זה אז אם תפסיקי לתת לה אולי היא תלמד לנהל מערכת יחסים אחרת איתך. ו"ברוב המקרים קשה לי לראות אדם כואב לבדו". את יודעת, הרבה פעמים אנחנו יוצרים את הסיטואציה לעצמנו, אז אם היא לא רוצה להיות לבד וכואבת אולי כדי שהיא תשנה כמה דברים.

Oיון

New member
צודקת, אני צריכה לתפוס אומץ ולהתנער

החצי אומר שאני אדם טוב מידי בשביל להשאיר אותה לבד, אבל לפעמים אין ברירה.

Oיון

New member
לאחד לא אכפת, הוא מסובב אותה

על האצבע הקטנה, והשניה, צעירה מידי בשביל זה...

Tully Is Here

New member
אז בתור הבכורה הכל נופל עלייך...

אני יודעת כמה זה לא נעים לפגע בהורים, אבל לפעמים גם הם צריכים להתעורר ולהבין שיש לנו חיים משלנו

Oיון

New member
היא אומרת שיום אחד אני אבין שיהיו

לי ילדים, כמה אני לא בסדר, שנניח אני לא מבטלת פגישות בשביל לקחת אותה באוטו, כשיש לה אוטו משלה

Tully Is Here

New member
זה אחד המשפטים הכי אהובים עח הפולני

על הפולניות. אני מציעה לך שתלמדי לא להתרגש ממנה ולא לקחת ללב. את לא נהג מונית שלה, היא לא חולה
, אז את לא צריכה "לטפל" בה. לעזור כן, אבל לא להפוך את החיים שלך ולעצור הכל רק כי היא צריכה משהו. היא גם צריכה להבין שהיא אישה מבוגרת וצריכה ללמד להסתדר בעצמה ולהפסיק להיות כזאת מפונקת ודורשת. ילדים לא נולדו בשביל לשרת את ההורים

סיווני מתוקה

אני חושבת שלכולם איפה שהוא יש משקעים מהאמהות שלהם. יש קשות ויש קלות אם אני אספר לך על אמא שלי את תצטמררי אבל אין מה לעשות היא אמא שלנו לגבי העל האש את לא חייבת לעשות איתה הייתם קובעים עם חברים ועושים איתם כל אחד מביא משהו תאמיני לי שהיה לכם יותר כיף מאשר עם החברים של אמא שלך. לגבי שמלה לאמא שלך למה את צריכה ללכת איתה אני לא הלכתי עם אמא שלי היא בחרה לבד וזהו. אה ולגבי המגורים לאט לאט תתרחקו משם את לא צריכה לגור על ידה אם היא לא עוזרת בהרבה אני גרה קרוב להורים רק בגלל העזרה ויש עזרה רק בגלל אבא שלי . חמודה באמת קחי דברים בפרופורציות כי היא אמא שלך ובאמת מזלך שיש לך את החצי השני שהוא מקסים לפי הסיפורים שלך. בהצלחה.

למעלה