מותר לי, נכון? ט'

Blackbird fly

New member
מותר לי, נכון? ט'

(זה הולך להיות ארוך וחופר, לא משהו שאמור לעניין במיוחד מישהי פה, כי בגדול כמעט אף אחת פה כבר לא מכירה אותי,
אבל אני לא הולכת להתנצל על משהו. אף אחד לא מכריח אתכן לקרוא, הכל מרצונכן החופשי.
אבל כן הולכת להתנצל על השפה שזה יהיה כתוב בה. אני יודעת שכל אחת פה אינטלגינטית שיכולה להוציא ספר שירה שלם בשפה נורא גבוהה,
אבל אין לי כבר כוח להוכיח את עצמי כגם אינטליגנטית. אני ישירה- וזה מה יש.
ועוד משהו שאני יודעת בהיגיון שאני לא אמורה להתנצל עליו אבל הרגש אומר שאני כן צריכה להתנצל- זה שאני לא מגיבה פה כמעט.
אני קוראת הכל, את כולן, אבל כמעט אף פעם לא מוצאת מילים להגיב. הלוואי ויכולתי להיות כמו תמרה, או הורי, או רחלי,
שהן מדהימות אותי בזה שתמיד יש להן משהו חכם להגיד (אם אתן קוראות את זה- קחו את זה כמחמאה. כי זו מחמאה.), אבל אין לי.)
סוף הקדמה

משום מה זה תמיד ככה. אני כותבת הודעה אופטימית ושהכל הולך ומסתדר ואז מפל של חרא נופל עליי ואני מרגישה מאכזבת.
אותי אישית זה עצבן בעבר, שחברה הייתה מראה שהכל בסדר ומספרת על תובנות יפות על החיים שהגיעה אליהן, אומרת שיהיה טוב,
ואחרי כמה זמן אומרת שהחיים בזבל, ואני, כאילו, "אז מה זיבלת בשכל כל הזמן הזה?!".
אבל עכשיו זה משהו אחר, פעם הייתי נטו ברע, ללא שום פיסת טוב, אז לא הכרתי את המצבים האלה של תקופה אחת של בסדר ותקופה אחרי חרא בלבן.
ואחרי שחוויתי... שבועיים? שלושה? חודש? של אופטימיות, כלשהי, ועכשיו בא לי לתקוע לעצמי אולר בעורק הראשי, אני מבינה.
אני אכתוב פה על דברים שמטרידים אותי, שעושים לי רע, אבל נראה לי שבגדול כל זה ייגמר ב-
אני שונאת את עצמי. אני מתעבת את עצמי. אני שונאת את הגזע האנושי. אני שונאת את העולם הזה.
אבל בעיקר, פשוט מתעבת את עצמי.
אני אפילו כבר לא מדברת על האופי המחורבן שלי, איכשהו הגעתי למסקנה שאנשים עם אופי מחורבן בכל זאת מגיעים לאנשהו בחיים שלהם.
אז אני שונאת את האופי שלי, כן. אבל אני לא יכולה לסבול את הגוף שלי. אני לובשת חולצה אחת, שונאת את איך שזה נראה עליי, לובשת חולצה אחרת,
שונאת גם את זה, תופסת בבשר של הבטן, ומתחילה לבכות. פשוט בוכה. פשוט עושה לי חשק לחזור לצומות של פעם.
האפיזודה האנורקטית האחרונה שלי נגמרה בסופו של דבר בקפיצה מבניין, ואני אגיד משהו מזעזע עכשיו, נוראי, אבל הייתי מוכנה לחזור לתקופה הזאת
רק בשביל הגוף שהיה לי. לחזור לגוף שהיה לי עם המוח שלאחרונה נוצר לי.
ואני אגיד עוד משהו, שמקווה שלא ייצא פרו-אנה או משהו כזה, ומקווה שאף אחד לא יכעס עליי,
אבל- הלוואי, הלוואי, והייתי יכולה לחזור לצום. אין דרך אחרת לחזור לגוף שהיה לי. אני לא מתכוונת לאכול בריא ומאוזן לפי תפריט ולחכות 8 חודשים כדי לחזור לגוף ההוא.
יש לי קנאה עצומה לאנורקטיות. שיש בהן כל כך הרבה כוח כדי לצום. ואין צורך ליפול עליי ולכתוב לי "את לא יכולה להגיד דבר כזה, את לא יודעת כמה סבל זה, את לא רוצה את זה".
כי אני כן יודעת כמה סבל זה. הייתי שם. ואני רוצה את זה שוב.
זה נורא עצוב, אבל אני מעדיפה להיות רזה ואומללה מאשר שמנה ושמחה. אולי אני אומרת את זה כל הזמן בגלל שזה לא נראה לי בכלל מציאותי, להיות שמנה ושמחה.
הגזע האנושי, לא מפסיק לאכזב. העפתי כמה אנשים מהחיים שלי אחרי שהגעתי למסקנה שלמה לי לאכול את השיט שלהם.
איכשהו אני מתגעגעת לתקופה של השיקום הגופני, איך שכולנו שם היינו חבורה אחת גדולה, מתגלגלים במחלקה בכיסאות הגלגלים, עולים לגג, שותים, מעשנים,
שומעים מוסיקה שאמנם היא מזרחית אבל במצב כזה, WHO CARES. הכל שמח.
פוגשים מתנדבים מכל העולם, מפתחים קשרי חברות איתם, שומעים על החיים בארצות אחרות.
ואז זה נגמר. וכל אחד חוזר לעיר שלו, לעבודה שלו, לעיסוקים שלו, ונפגשים אולי פעם בחודשיים.
גם המצב הגופני שלי בקאנטים. הדם שלי הולך ומתמצק, ואני לא מסוגלת לעשן פחות משתי קופסאות ביום.
כל צעד וחצי כואב. הרגל קצרה מהשנייה בכמה ס"מ- מדרסים מחורבנים שעולים 1,000 ש"ח והגבלה בנעליים שאני יכולה לנעול.
בעוד שבועיים ביקורת בביה"ח אצל אורטופד. מה שצפוי הוא הצעה לעוד ניתוח שאמור לשפר את המצב.
ושוב מחשבות, כאבים, שיקום, הרבה לבד. ומצד שני אולי יהיה נחמד הפסקה מהחיים ומהעולם.
והיעד המיוחל- לחזור ללכת כמו בן אדם. להפטר ממקל ההליכה. הוא חמוד, צבעוני, סגול-אפור-פרחים, די משוכלל, אבל די, די נשבר ממנו.
(אם כבר, מי שמתכוונת להגיע למפגש, כשתראו בחורה עם יותר מדי בשר מתהלכת עם מקל כזה- תדעו שזו אני. תבואו להגיד שלום.)
אני מרגישה לבד. כל כך לבד. לא, אבל כל כך, כל כך, לבד. בדידות אדירה. יש מפגשים פה ושם עם חבר/ה, אבל בתכל'ס, אין לי אף אחד שיהיה שם בשבילי בשעת צרה.
כבר כתבתי את זה כמה פעמים, אבל פעם חברות הייתה בשבילי דבר מאוד משמעותי, כשהיינו חבורה של בנות מהאשפוז הפסיכיאטרי, נפגשות, מטיילות, מבלות, מתראות הרבה,
מקשיבות אחת לשניה. וזה נגמר, והוכח כאשליה. עכשיו בשבילי חברות זה כלום, זה סתם, זה להפגש פעם בחודש, לראות סרט, לשמוע מוסיקה, לעשן משהו,
לדבר על המשורר ההוא ועל הבמאי הזה, וזהו. נפרדים לשלום. עד העונג הבא.
בכותרת יש לי חברים, אבל במציאות, אין לי חברים. או שזה חברים פשוט מהסוג שהייתי מעדיפה אחרת.
אני קמה בבוקר בתחושה של "הו, לעזאזל, למה התעוררתי. מה כבר היה דחוף לי להתעורר". אין לי בשביל מה לקום בבוקר.
עבודה זו לא אופציה, לא מבחינה פיזית ולא מבחינה נפשית. טיפת לחץ עליי ואני מתמוטטת חזרה לתהום.
תחביבים אין לי. פשוט כי שום דבר לא מעניין אותי. אני אומרת לעצמי שאני אקנה ספר מעניין ואתחיל לקרוא, אבל בסוף לא, זה לא יעניין אותי. שום דבר לא מעניין אותי.
על התנדבות חשבתי והגעתי למסקנה שלא כרגע.
פשוט מתעוררת לשום דבר.
החיים בזבל ואז אתה מת.

אני כל כך כל כך עצובה

אבל לא רק בגללי. כי זה לא פייר. כי חיזקת אותי כל כך לפני כמה שבועות בשיחה שלנו, השיחה שלנו החזיקה אותי וחיזקה אותי כל כך... את לא יכולה לערער לי את זה... בבקשה... הייתי רוצה פשוט לחבק אותך... שאבתי ממך כל כך הרבה כוח, חכמה ועידוד, את עזרת לי, ביודעין או שלא ביודעין. אוף. אולי תנסי לקחת דברים לאט יותר? אנא עארף, גם אני לא מהבנות החכמות האלה שתמיד יש להן משהו מעודד לומר. רק מהמקום האולי אנוכי מאוד שלי, שאני בעצמי עושה מה שהחתולים בשיר המפורסם של שלמה ארצי עושים, אומרת שמצטערת מאוד, ולא רוצה לוותר עלייך, אל תוותרי עלייך, טוב? זה חשוב לי. בבקשה ממך.

Blackbird fly

New member
אור...

כבר כתבתי לך בקשר לזה, ושוב חשוב לי להבהיר שהשיחה שלנו יצאה מהמקום הכי כנה ואמיתי שלי, ושום דבר בה לא השתנה ואני עדיין דבקה בה... שלא תרגישי שהעמסתי עלייך בשטויות זמניות...
לא מוותרת, וגם את לא, נכון? (על עצמך, לא עליי)

levshavur

New member
בלק בירד

שלום לך
וואו נשארתי ללא מילים!!!
כן קראתי את כל מה שכתבת וזה ממש עצוב. נורא חבל שאין לך במה להעסיק את עצמך. ספר או סרט זו התחלה טובה. למה שלא תנסי?
לגביי המקל, את לא צריכה להתבאס מיזה , אני הולכת עם מקל של עיוורים בשביל לא ליפול וזה מאיט את קצב ההליכה שלי , וזה מסרבל אם אני רוצה להספיק להגיע לאוטובוס שכמעט בורח לי (או באמת בורח לי...
) וזה נורא מסרבל כשאני מנסה להחזיק את המקל, את הארנק ואת האוכל והשתייה שאני קונה באוניברסיטה...אבל הפסקתי להתבייש בזה...הבנתי שזה חלק מהחיים שלי ואני צריכה להתרגל לעובדה הזאת. אז באמת שאין לך מה להתבאס מיזה...
לפחות אם אין לך תחביבים תראי משהו מעניין בטלויזיה , אני בטוחה שתצליחי למצוא משהו כיום עם כל הערוצים שיש יש מבחר גדול...תחשבי על זה.
אני חושבת שאם היית מוצאת חברות אמתיות זה היה עושה טוב לך ולהן.
וחשבתי על משהו : הרהרת על התנדבות ויש משהו שנקרא בנק הזמן שאת עושה התנדבות אפילו משהו ממש פשוט (כמו לדוגמה להקריא דברים למישהי עיוורת- שזו עזרה מאוד נחוצה) ואת יכולה לבחור איזו תמורה שאת רוצה לקבל (לדוגמה שמישהי תצא איתך לבילוי או שתלמד אותך לנגן בכלי כלשהו, או כל דבר שאת יכולה לחשוב עליו שאת זקוקה לו יש מבחר גדול...) אני לא יודעת אם יש בנק הזמן במקום שבו את גרה אבל שווה לברר. לפעמים אפשר לעשות את זה בין אנשים שמכירים (לדוגמה אני עשיתי החלפת טיפולים לידיד שלי: הוא עשה לי שיאצו ואני עשיתי לו רפלקסולוגיה ושנינו הרווחנו רק טוב מיזה...)
אני חושבת שתעסוקה זה דבר חשוב כי בלי זה שוקעים בדיכאון וחבל. (סבתא שלי כיום היא נכה ומשתגעת מיזה שהיא כל היום בבית ושהיא לבד ושהיא לא יכולה לעשות דברים שבעבר היא יכלה...אבל המצב שלך שונה את כן יכולה למצוא תעסוקה, את כן יכולה לעשות שינויי בחיים שלך!)
תנסי לחשוב על מה שכתבתי לך
אכפת לי מימך!
לבשה.

Blackbird fly

New member
לבשה יקרה

אני מודעת לכך שחוסר תעסוקה מוביל לשיגעון... וגם זה ששום דבר לא מעניין אותי מוביל אותי לשיגעון. אני עדיין במסע חיפוש אחר משהו שיעניין אותי...
הטלויזיה דלוקה בחדר שלי 20 שעות ביממה, פה ושם אני מוצאת סרט נחמד שאני רוצה לראות, ובכל זאת יוצא שאני די מכריחה את עצמי לצפות בו, רק כדי להעסיק את הראש במשהו.
עובדים, עובדים על זה...
בקשר להתנדבות, אני אחשוב על זה בהמשך, תודה על ההצעה.
ובקשר למקל, הו, כמה שאני מזדהה איתך.
זה כאילו נשארת עם יד אחת כי היד השנייה כל הזמן עם המקל,
ואם חייבים להחזיק משהו בשתי ידיים איכשהו מטים את המקל ככה שבטעות זה פוגע באיבר אינטימי של גבר כלשהו...
אבל מה שכן, אני לא מתביישת, כבר די השלמתי עם זה.
חוץ מזה שהמקל שלי די חתיך. תבואי למפגש ונעשה קרב סיף עם המקלות שלנו בשביל הכיף

תודה שהגבת.

levshavur

New member
בלק בירד

שלום לך
אני אשמח לפגוש אותך אם רק יהיה לי עם מי להגיע ...(לפחות שמישהי תפגוש אותי בתחנת רכבת בתל אביב פתחתי על זה שירשור נפרד, אני מקווה שמישהי תגיב...)
כבר מחכה למפגש...
לבשה.

רק

אין לי הרבה מה לכתוב,
רק שהצלחת לכתוב הרבה ממה שאני מרגישה ולא מצליחה אפילו לחשוב...
מקווה בשבילך ליותר קל...

Blackbird fly

New member
תודה רבה

וגם, תמיד קוראת אותך וגם לי אין ממש מה לכתוב, אבל קוראת, אז רק מקווה גם בשבילך ליותר קל...

תמרה45

New member
הי נשמה

מרגישה מאוד צורך לענות לך אפילו אם הרבה לא יודעת מה לומר... אולי כי הוכשרתי מאחת החכמות שלך פה ברשימה...
דווקא מהמקום הזה אני מבקשת לענות לך ואני גם חושבת שזה מאוד מתקשר עם כל התוכן של מה שכתבת....
אני חושבת שעיקר החוכמה זה לנסות לפעול עם מה שהשגת ועם מה שלמדת...
הרי בסוף הרע הוא משהו מעגלי שחוזר על עצמו ואין לו יכולת רבה להפתיע... רע הוא לא טוב וזהו... אולי, כמו שיש שאומרים שבסוף מהרע אותו מוציא כוח וגדל והופך להיות אדם עם הרבה תעצומות נפש וכוחות... אבל וואלה, מי ביקש לצמוח ולגדול דרך זה?? מי ביקש ורצה את זה בכלל?
יש פה את השרשור של אלומה שהגיבה לה מישהי לגבי עניין של העצמת הכוח השלילי, איכשהוא זה מתחבר לי כאן אלייך, למה שאת מילה פה...
ברגע שמבינים, וכך נראה לי, שהרע הוא רע ומנתקים כל מקום של הזדהות איתו- רגשית, מנטאלית, מעשית- ואשכרה מנערים את עצמנו מזה... הרבה יותר קל להתחיל לחפש את הטוב... לא באנשים ולא בשום דבר אחר, אלא פשוט בחוויה, מתאמים ומנסים לחפש את הטוב, את הרוך!!! (רוך זו מילת הקסם, חופשי...) אז מתחילים לחוות ממנו ולהיות יכולים להכיל אותו בלי לזלזל בו או בלי להיפגע...
בגלל שהרבה פעמים, הנק׳ מוצא שלנו היא תוקפנית ולא מאמינה בקיום של איזה שהוא טוב, איזה שהוא רוך, אנחנו פשוט מפתחים איזה שהוא זלזול במה שהוא רך ונעים וטוב... הוא מרגיש לנו לא אמיתי מספיק, לא חזק מספיק ועוד ועוד...
אני חושבת שמתוך היחשפות של הפנים שלך לדברים טובים, מתוך איזה שהיא מסוגלות פנימית שתיולד אצלך להכיל את מה שהוא גם טוב ולא רק מה שהוא מזעזע או קשה מאוד, את פשוט תתחילי להוליך את עצמך בדרך אחרת של חיים... ותלמדי להרחיק את עצמך מכל מה שהוא רע לך גם אם הוא נדמה כטוב... ולצערי לרע שהוא נדמה כטוב יש הסוואה מאוד גדולה וכוח עצום למגנט אותנו אליו (ימ״ש של הדבר הזה...)
מקווה שאיכשהוא הצלחתי לדבר אלייך מילים מובנות ושאולי עוררתי משהו בתוך תוכך פנימה..
מחכה לשמוע מילים טובות, מילים של תקווה, מתוכיותך... לא סתם מילים כדי שישמע טוב (כמו שסיפרת על החברות שלך...) כן, אני מאמינה שזה עוד יכול לקרות... אני לא מתייאשת מזה ומהאפשרות לזה...
מחבקת אותך ומצטרפת לאחרות
לב גדול!!!
תמרה

Blackbird fly

New member
תמרה יקירתי

אני חושבת שחלק מההודעה שלך נובעת כי ההודעה האחרונה שכתבתי היא בעיקר מה שאת מכירה ממני,
אבל ממש לא מזמן, שאני לא זוכרת אם ראית והגבת, כתבתי הודעה די אופטימית, שאני בתהליך, שיש ניצוצות של תקווה, שאני מסתכלת יותר על הטוב,
אבל יש גם ימים כאלה, ההודעה הזאת הייתה אחרי יום מאוד קשה ומעייף ומלא בטריגרים, וכל המחשבות הרעות שאיכשהו התבשלו בתוכי התפרצו בהודעה אחת... ובגלל זה שאלתי (שאלה רטורית, אומנם, אבל) אם מותר לי, שבעצם שאלתי את עצמי אם מותר לי להרגיש גם ככה לפעמים, למרות שהחלטתי שאני יוצאת מהבוץ ששחיתי בו במשך שנים ארוכות (או חיים שלמים?).
אבל באמת שאני כבר לא במקום של להוכיח לעצמי כמה אני חולה ולעשות הכל כדי להכניס את החולי לתוכי, אלא להפך, אני במאמצים עילאיים להוציא אותו מתוכו, אבל... שוב, גם ימים כאלה קורים לפעמים...
וכן, כדאי כמה שיותר להסית את תשומת הלב מהרע ולהתרכז יותר בלא רע, אבל לפעמים הרע מתפרץ, ולדעתי גם כדאי לתת לו להתפרץ לפעמים.. לפחות פעם ב-, שיתפרץ בצורת הודעות בפורום ושלא בצורת קפיצה מבניין.
נורא מעריכה את התגובה שלך ומסר בדרך אלייך

תמרה45

New member
מסכימה!

מצטערת שלא עשיתי את האבחנה בין פריקה עכשווית לבין התמונה הכוללת..
:)
תמרה

תמרה45

New member
מסכימה!

מצטערת שלא עשיתי את האבחנה בין פריקה עכשווית לבין התמונה הכוללת..
:)
תמרה

אלה (כמעט) הרעים שבחיים האפשריים

(הוספתי את ה"כמעט" בכותרת כי אף על פי שדעתי על העולם קרובה מאוד לשלך, עדיין שואה, הכיבוש וגסיסה מסרטן, טו ניים ג'אסט פיו ובלי כוונה לזלזל בכאב שלך כלל וכלל, זה פחות נעים)

מה שאני כן רוצה להגיד הוא שבסופו של דבר, מה שנשאר אחרי שמנפים את כל השיט שאנחנו מוקפות בו, את החרא והאלימות שאנשים מטיחים זה בזה על בסיס יומיומי, מה שנשאר זו אהבה. וגם אהבה, שלא תטעי, היא לא גאולה אלא (כמו שאמר עמיחי באחד מרגעיו היפים): "להשחיל בדידות בבדידות". אז אני רוצה להגיד שאני מאחלת לך שתשכילי לבחור את האנשים שתוכלי לאהוב, ושתרגישי בטוחה באהבה שלהם אליך. את מסוגלת לעשות את זה, ויש אנשים שמסוגלים לאהוב אותך כך שתרגישי בטוחה.

הדבר היחיד שיש לי להגיד בעניין המשקל הוא שאת מוכרחה למצוא מקורות אחרים לשאוב מהם את תחושת הערך העצמי שלך. רצית למות כשהיית אנורקטית ואת לא תמיד רוצה לחיות גם עכשיו. אז תתמודדי עם העליה במשקל ותרכזי את המאמצים שלך בלבנות לעצמך חיים שיהיה לך לכל הפחות רצון מינימלי לחיות. יש לך מספיק דברים להתמודד אתם גם בלי לתפוס לעצמך את השומנים בבטן (ומה, כשהיית בתת משקל לא תפסת לעצמך את השומנים בבטן? באמת שכחת כל כך מהר?). מה שאני רוצה להגיד הוא - תבני לעצמך חיים. עכשיו. אתמול. דחוף.

באהבה.
אני

Blackbird fly

New member
גרניום

אני מאוד, מאוד מסכימה איתך בכל מה שכתבת.
ואני מודעת לכך שאני חייבת למצוא מקורות אחרים שייתנו לי תחושת ערך עצמי, ואני די בחיפושים אחריהם כרגע,
אבל כל הזכרונות האלה, כמה שיותר מחצי מהחיים שלי פשוט סבלתי והתייסרתי מהיותי שמנה, לא מרפים. זה תפוס אצלי חזק בראש.
משהו מכריח אותי לפעול בקשר לזה בצורות כאלה, ואני די נלחמת בהן,
ולפעמים די מצליחה להלחם בהן, ולפעמים פשוט נגמרים הכוחות ונשברת ונאלצת להתחיל עוד פעם מחדש...
לבנות חיים... המשימה הראשונה בסדר העדיפויות. משתדלת בכל הכוח. גם אם זה לא נשמע ככה. באמת מחפשת בנרות משהו לעשות עם החיים שלי.
תודה רבה לך שהגבת, ומקווה לראות אותך במפגש

|אנחה|

קודם כל אני רוצה להגיד לך, ש[תודה על המחמאה כמובן, אבל-]מהצד שלי זה בכלל לא מרגיש כאילו יש לי תמיד דברים חכמים להגיד.
למשל, כשאני קוראת אותך עכשיו, זה מרגיש כאילו אין שום דבר שיכול לחדור לבועה הזו, לגעת, לתת כח, אולי לנחם.
כי אני זוכרת איך זה מרגיש בבועה הזו. אני זוכרת את עצמי שם, מרגישה ככה,
מעדיפה להיות רזה ואומללה ולמות, מאשר להיות חצי קילו יותר ולחיות
וחושבת שמי שבוחרת אחרת, חצי קילו יותר, היא מטומטמת שצריך לרחם עליה.
אני יודעת אחרת היום, אני שמנה ושמחה, באמת באמת, שמנה ושמחה, כלומר- לא שמחה מזה שאני שמנה, אבל שמחה מהדברים הרגילים לצד זה שאני שמנה
ובכל זאת אני יודעת שאני הנערה לא הייתה מאמינה לאני הזו שלא היום, ושזה שתי מציאויות שלא כל כך יכולות להיפגש.

אז מה בכל זאת יש לי לומר לך.
שזה לא מגוחך להתגעגע לתקופה של השיקום. שזה הכי טבעי שאפשר.
שאת מתגעגעת לשם כמו שכל אחד מתגעגע לתקופה שבה הוא היה מחובק ומוחזק,
כמו שכל אחד מאיתנו היה מוכן לחזור אל הרחם, כמו שכל אחד מאיתנו היה מוכן לחזור לתקופה שבה הוא הרגיש הכי שייך והכי חלק.
זה מה שאנחנו כולנו רוצים, להרגיש חלק, להיות מובנים, להיות ביחד כל הזמן.
וזה בסדר להרגיש ככה. זה הכי הגיוני.
הלוואי רק שהיית יודעת שאפשר להרגיש ככה בנסיבות אחרות, לא במחלקות של בתי חולים, משום סוג.

אנשים מאכזבים. אני יודעת. גם במקום השפוי והטוב שלי היום אני למודת אכזבות בלתי נגמרות מבני אדם,
ננטשת כל הזמן, נפרדת כל הזמן, כואבת כל פעם על עוד אדם שחשבתי שיש לי ואין לי, על עוד אדם שלא יחזיר לי אף פעם אהבה גדולה כמו שאהבתי אותו.
ובכל זאת יש אהבה בעולם והיא הכח הכי מרפא, ויש ביחד.
אני מקווה לו בעיקר במישור הזוגי, בשבילי וגם בשבילך.

וגם אשאל למה בכל זאת לא להתנדב קצת?
וגם אשאל מה עם טיפול תרופתי?

Blackbird fly

New member
רחלי,

גם אם את חושבת לא בדיוק ככה, את נותנת המון תקווה לי ומאמינה שגם להרבה אחרות פה, אז ממש ממש מודה לך...
ומנחם אותי לדעת שיש מי שבכל זאת מבינה.
בקשר להתנדבות- זה בעיקר כי עוד לא מצאתי בדיוק במה.
בדברים טכניים למיניהם אין מצב, כי אני יודעת שזו תרומה וכל תרומה היא תרומה, אבל ממש לא מתחברת לעניינים האלה.
חשבתי על להתנדב עם קשישים. ללכת לבית אבות באיזור פעם-פעמיים בשבוע ופשוט לדבר איתם, להיות איתם, לגרום להם להרגיש קצת פחות בודדים. אבל אנשים אמרו לי שזה יכול לפגוע בי בצורה כזאת או אחרת, מנטלית, כי סוג האנשים האלה, אממ... יכולים להיות די מרירים ופוגעניים לפעמים...
עם ילדים חולים, אין סיכוי. הלב שלי לא יעמוד בזה.
הלוואי והייתי יכולה להתנדב עם נוער במצוקה, מן ללכת למחלקה פסיכיאטרית לנוער ולתת להם סוג של תמיכה כמו שנותנים פה,
אבל אני במצב שאני בעצמי צריכה תמיכה ואני בעצמי רק אתמול יצאתי מהכותרת של ה"נוער"...
אני חושבת (וזו בעיקר השאיפה שלי)- להתחזק ככל האפשר, להרגיש מוכנה מכל בחינה אפשרית, ולצאת לעזור לנערים שחווים את מה שאני חוויתי בכל תקופת הנעורים שלי. זו שאיפה שלי מגיל 16 בערך, ואני מקווה שיבוא יום ואני אוכל להגשים אותה.
חשבתי אולי על המחלקה השיקומית בה הייתי מאושפזת, אבל זה סיפור להגיע לשם, הרכב לא תמיד (יותר נכון בדר"כ לא) זמין לי, ותחבורה ציבורית לא מגיעה קרוב למקום, והליכה למרחקים זה לא הצד החזק שלי בשנה האחרונה...
אבל זה נמצא במחשבות, אני די משוכנעת שאעשה את זה בשלב כלשהו בעתיד ומקווה שבעתיד הקרוב.
הטיפול התרופתי- בפגישה האחרונה הפסיכיאטרית שלי די הבהילה אותי בזה שהיא אמרה שמה שמתוכנן זה לגמול אותי לאט לאט מהתרופות,
כי הן (היא והמטפלת האישית) משוכנעות שהטיפול החדש (הDBT) אמור לעשות את העבודה שלו בצורה טובה,
אני אמרתי לה שבינתיים אני לא מוכנה לזה, אני מרגישה שהן סוג של גיבוי בשבילי, ואני פוחדת לרדת מהן עכשיו.
מה שיצא מזה שהמינונים רק עלו, מה גם שמה שהועלה זה גם הלמיקטל, שדי עושה פרנויות אחרי שהיא אמרה לי שהפריחה הזאת יכולה להסתיים בכוויות רציניות בכל הגוף ובסופו של דבר עלול להגיע לסכנת חיים.
אז אני מעלה בהדרגה לפי ההוראות שלה, וחוץ מזה לוקחת את הקוקטייל הקבוע שלי...
מקווה לטוב.
ובאמת תודה.

levshavur

New member
בקשר להתנדבות...

בלק בירד שלום
אני התנדבתי בבית אבות (הייתי מאושפזת בסוג של בית החלמה שהיה בקומה שמעל בית האבות, זה כשהה"א שלי הייתה פעילה...) אני לימדתי שם מחשב לזקנות שהיו שם. אני לא מומחית גדולה למחשב אבל את הדברים הבסיסיים אני יודעת.
הזקנות שם מאוד התלהבו והיו לי שם 12 תלמידות...!
רוב בית האבות לא היו סיעודיים אלא מסיבות כאלה ואחרות הם העדיפו לגור בבית אבות ולא בבית משלהם (ומאוד יקר המקומות האלה!) הם היו ממש נחמדים. היו להם מלא חוגים כל יום משהו אחר (בהמלצת אחד הרופאים ירדתי אליהם לחוגים ומאוד נהניתי ולא היה אכפת לי שכולם זקנים...) ובשעות הערב היו להם הרצאות, קונצרטים סרטים וכ' כל ערב משהו אחר. כך שהיו להם חיי חברה פעילים.
בקומה הכי למטה הייתה המחלקה הסיעודית ושם באמת ראיתי אנשים במצבים קשים. אבל גם בהם השקיעו...ודאגו שלא יהיה להם כל כך משעמם.
הייתה תקופה שעוד התנדבתי שם גם אחרי שיצאתי מבית ההחלמה (שהייתי בו חודש וחצי מה שעלה להורים שלי המון כסף...) אבל הפסקתי כי הנסיעות לשם התישו אותי. אם המקום היה קרוב הייתי ממשיכה להתנדב שם. ולמה אני מספרת לך את זה? שתדעי שזקנים יכולים להיות אנשים מאוד נחמדים...יש כמובן מיקרים שאנשים הפכו לסיעודיים כשהראש שלהם עדיין צלול - מה שגורם להם להיות מדוכאים, עצובים ומרירים ואפשר להבין אותם. סבתא שלי היא ככה היא בקושי הולכת עם הליכון ובגלל זה יושבת כל היום בבית ואין מי שיהיה שם איתה ויעזור לה או לפחות יארח לה לחברה...היא הייתה שמחה שמישהו יבוא. (אני גרה בעיר אחרת כך שאני רואה אותה מעט, אבל מדברת איתה בטלפון.)
אני כותבת לך את כל המגילה הזאת כדיי שתשקלי את האפשרות של הקשישים, יש כאלה שמאוד ישמחו שמישהו יבקר אותם...
לבשה.

Blackbird fly

New member
אה! ו... <"הודעה מתקנת"> (ט')

אם כבר יש שרשור שלי, למה שאני אחכה לשרשור אור וגאווה-
ביום שישי בלילה, כמה שעות אחרי שכתבתי את ההודעה הראשונה,
קרה דבר היסטורי בחיי.
הדמות הסמכותית בחיי נתנה לי סוף סוף את האישור, ונהגתי
לבד
לבד
לגמרי לבד, בלי שום מלווה
שנה אחרי שקיבלתי את הרישיון (ששבעה חודשים ממנה הסתובבתי בין מחלקות שונות בבתי חולים)
לת"א
ב12 בלילה
להופעה של שלום חנוך, והיה ממש כיף, וצילמתי אותו שר את המשפט "תמיד הכי חשוך לפני עלות השחר", שזה משפט שבהחלט מחזיק אותי ברגעים קשים
וקפצנו לים לכמה דקות כי היה קור כלבים
ואז חזרתי הביתה בבוקר, אחרי שנהגתי לבד, לגמרי לבד, בלי שום מלווה
ושמעתי ברדיו שירים של משינה
ושרתי אותם לאורך כל הדרך
ועליתי הביתה כולי מרוגשת, שזו הייתה סוג של הגשמת חלום לא במודע
הרגשתי את החופש בנימים שלי
ואז אתמול בצהריים
לקחתי שוב את האוטו, לבד
יצאתי מהחניה ה(סורי)מחורבנת שלנו מתחת לבניין,
נתקעתי בצינור ופתחתי את האמא-של-המכסה של האוטו
עליתי הביתה
בכיתי