מותר להשוויץ רגע?

shellyland

New member
מותר להשוויץ רגע?

במהלך חול המועד במסגרת פסטיבל התיאטרון בעכו יועלה מופע תיאטרון/מחול/שירה בסגנון הודי וישירו בו משירַי. חלק מהשירים יושרו על יד קרואלה, הידועה גם כאחותי הלא ביולוגית וחלקכם מכירים אותה מפורומים אחרים.

אטיוד5

Active member
מותר, בהחלט ../images/Emo13.gif

חיברת את הלחן, את המילים או את שניהם?

shellyland

New member
מילים

לחנים הם ממני והלאה והכשרון המוזיקלי שלי הוא בערך כמו הכשרון של עידן למתימטיקה. בגלל זה אני דואגת לרפד את עצמי בחברים שהם מוזיקאים (מי אמר שירה ויובל?).

אוֹחַ

New member
../images/Emo6.gif אני הבנתי! וזה מצחיק, האמן לי.

אולם זה גם רגיש-משהו, אז סמוך עלי וצחק! וכמובן - קולקבוד, שלי!

../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif הרגת אותי!

אבל למה בשעות כאלה האסימון נופל? כולם ישנים כאן וצחוקי כשאגה
תודה אוֹחַ!

אטיוד5

Active member
אין לי שום בעיה לחרב פה את המסיבה

ואינני בוש בתגובה ההיא. להיפך - אני חושב שהיא היתה מצחיקה. מצחיקה והולמת (במובן מתאימה, חה). שוב חוש ההומור הקלוקל שלי, לכאורה. הביאה שלי החוטאת והשופטת "שיר". השיר במרכאות רק בגלל שלא הורגלתי להגדיר שורה וחצי כשיר. לא בגלל ערכו. להיפך, דווקא מצאתי אותו נחמד עד מאוד. אתה קורא ומקבל מין שוס נעים. התדהמה אוחזת אותך לרגע, ואז אתה מתעשת, קולט במה מדובר - ונהנה. ובאותה מידת שעשוע שהביא השיר הזה עלי - הגבתי גם בהומור. רק מה, לי אסור להתבדח פה. כי מראש יש שמניחות, כן מניחות ולא מניחים, ורק חלקן, ותמיד אותן שלש-ארבע, שאני בא לעקוץ. אז מי שרוצָה להשתייף ולהרגיש נעקצת - יבושם לה. בהקשר זה אצטט את ידידי ג'ד סגל שהוציא לא מכבר ספר סיפורים קצרים בשם "ראומה" - אני ממליץ בחום רב, להשיג אצל המונופוליסט הרשע סטמצקי. ואולי גם אביא ברשותו של ג'ד סיפורון קטן לפורום, כמו שנאטמג הביאה את הסיפור של חברתה, פחות או יותר באותו נושא, אבל מלווה בהתרסה לשמה. הנה לכם הציטוט: "אני אוהב לקרוא ... אני יכול לשלוט במה שאני קורא, לחזור שוב ושוב על המשפטים, למצוא פגמים וסתירות, להעניק את הפרשנות שלי לאותיות, לדרוש את המדרש שלי. אין בעולם שום דבר כתוב שאי-אפשר לפרשו בכמה וכמה מובנים. אין טקסטים חד-משמעיים. עוד לא נולד הכותב שהצליח להעביר בכתביו את המשמעות המדויקת של כוונותיו, ועוד לא נולד הקורא שאינו יוצר פרשנות משלו לכתוב. אינני יודע עד כמה מודעים כל הכותבים לכך שהם בעצם מסגירים את עצמם בידי קוראיהם, מוסרים את מיטב אונם לגחמותיו של הזולת".

zimes

New member
הו הו! אחוז בסוסיך!

המשעשעות של תגובתה של שלי כאן למעלה לא סותרת את המשעשעות של תגובתך ההיא.

אכן נתון לפרשנות

אבל למה אתה מסרב להבין שזה פוגע? קצת יותר רגישות ואורך רוח מצד שניכם הייתה מונעת את הבעיה. ואגב, לא אוהב שאתה מנסה להפוך את זה לאיזו התאגדות פמיניסטית נשית נגדך. מההאשמות הללו עולה ניחוח מאוד לא נעים של פרנויה. אבל אולי זה רק אני... ולשם הבהרה, אין בהודעה הזו משום ניסיון לבחור צד. רק לגרום לך לנסות ולראות את הדברים באור אחר.

אטיוד5

Active member
אין לי בעיה להבין ...

שזה פוגע. אינני מתווכח עם פגיעה. אם שלי נפגעה מהתגובה הזאת - זכותה לבחור להפגע. אינני בא אפילו לטעון שאולי הפגיעה לא היתה והיא רק מעמידה פנים שנפגעה. לא. אני מאמין לה שנפגעה וצר לי. יש לי בעיה אחרת - אני לא מבין מדוע זה פוגע. במיוחד כשאין שום כוונה לפגוע. כשכל כך ברור (לי. ולא אוסיף - ולכל בר דעת, שמא יתפרש שאינני חושב שכולם פה ברי דעת) שהתגובה ההיא היתה מבודחת ומחויכת. אז אומרים לי - שמע, זאת לא פעם ראשונה. יש משהו (לא ברור מה בכלל - ציטוט) בסגנון שלך שמקפיץ ומשייף. ראבאק, היזהר. ובכן, צר לי, עדיין לא קם האיש או האישה שיסבירו לי מה מעצבן או פוגע או משייף בסגנון שלי. ועוד סוד - עד כה מצאתי שהפגיעות אמנם קרו, אבל תמיד-תמיד ניתן למצוא להן הסבר אצל הנפגע ולא אצלי. לקראת יום הכיפורים, ובכל יום אחר בשנה, לצורך העיניין הזה, אני מרגיש חף מכל רבב.

shellyland

New member
ברור שהפגיעה היא תמיד אצל הנפגע

ולא אצל הפוגע, אבל זה לא פוטר אותך מן האחריות להבין שלאנשים שונים יש רגישויות שונות ושאסור לך להתעלם מהן גם כשאתה לא יודע מה הן. אמרת כל בר דעת? כל בר דעת יכול לחשוב אם דבריו עלולים לפגוע במישהו עם רגישות יתר למה שכתב. הפסק להאשים את החלשים בכך שהם לא מסוגלים להתמודד עם עולם אכזר והפוך את העולם לפחות אכזר. גמר חתימה טובה

אטיוד5

Active member
תיקון/הסבר קל

ברור שהפגיעה אצל הנפגע. אני טוען שיתרה מכך - הוא יכול לבחור אם להפגע. לא תמיד, אבל לרוב.

למעלה