מותר להציעה הצעה?

mikilk

Active member
מותר להציעה הצעה?

מכיוון שכולנו מתלוננים שנמאס כבר לחשוב כל יום מה נבשל לילדים היום לצהריים, ומה נבשל לערב, אני חושבת שיהיה נחמד אם יהיה שרשור יומי לארוחת הצהריים שהוכנה ושרשור כזה לערב. כך נוכל לקחת רעיונות אחת מהשניה... כמובן שלא נקליד את כל המתכונים - רק לפי בקשה וכמובן שלא כל אחד יקליד יומיום מה בישל בצהריים ובערב, אבל אם לכל יום יהיה מס' תפריטים - זה ייתן מאגר יפה של ארוחות ל"יום חול" ולא רק ארוחות מיוחדות ומושקעות.

מירבלי

New member
קצת לא הבנתי אותך../images/Emo67.gif

מצד אחד את רושמת מכיוון שכולנו מתלוננים שנמאס כבר לחשוב כל יום מה נבשל לילדים היום לצהריים, ומה נבשל לערב, אני חושבת שיהיה נחמד אם יהיה שרשור יומי לארוחת הצהריים שהוכנה ושרשור כזה לערב. כך נוכל לקחת רעיונות אחת מהשניה ומצד שני את רושמת וכמובן שלא כל אחד יקליד יומיום מה בישל בצהריים ובערב, למה התכוון המשורר

mikilk

Active member
המשוררת התכוונה

לא להבהיל אנשים... שמספיק אם כל אחת (ואחד...) מאיתנו יקליד פעמיים שלוש בשבוע וכבר יהיה לנו מאגר יומי נחמד... לא?

היי מיקי, הינה דוגמא לארוח צהריים

פסטה מגולגלת בשאריות עוף (שבושלו במרק) לפרק את העוף מהעצמות לחתיכות קטנות להוסיף לקערה עם העוף - פתיתים שהורתחו וסוננו, צנוברים קלויים, טבסקו. לערבב ולהוסיף מעט שמן זית ושוב לערבב. אם רוצים ניתן לפזר מעט פטרוזיליה קצוצה דק. מגישים חם/קר. זה מה שהכנתי לי אתמול בשעות הערב משאריות העוף.

big mama 2

New member
זה נשמע טוב....וגם פתרון מעולה

לשאריות העוף מהמרק...
אני מאמצת אותו.....

ורד 34

New member
אוקי אצלי היום יש חתיכות פרגיות

מצופות בפרורי לחם ומטוגנים בשמן עמוק עם אורז פרסי שאני מתחילה להיתמחות בו. האורז זה אני אבל העבודה הקשה הפרגיות על זה ממונה בעלי היקר.

סלט עלים ירוקים וגרעיני חמניה

צרור כוסברה, צרור פטרוזיליה, צרור נענע, בצלים ירוקים רעננים כולל הגבעולים - לקצוץ דק. חופן גרעיני חמניה - לקלות על מחבת יבשה עם מעט מלח עד להשחמה קלה. זהירות, לערבב כל הזמן ולהזהר שלא ישרף... לערבב את הירוקים עם הגרעינים ולתבל עם מלח ים, פלפל שחור טחון טרי, שמן זית ולימון סחוט טרי. סלט מעולה ומאד מאד בריא. אפשר כמובן להקטין כמויות.

תבשיל כרוב וכרובית ברוטב עגבניות

מתכון: תבשיל כרוב וכרובית ברוטב עגבניות רכיבים: כרובית גדולה או שתיים קטנות כרוב קטן או חצי כרוב גדול קופסה עגבניות מרוסקות צרור כוסברה קצוצה בצל קצוץ מלח פלפל שחור כורכום שמן זית לימון סחוט טרי אופן הכנה: מפרידים את הכרובית לפרחים ומשרים במים עם מעט חומץ לשם לגירוש חרקים. קוצצים את הכרוב. מטגנים את הבצל בשמן זית עד להזהבה. מוסיפים תוכן קופסת עגבניות מרוסקות ומבשלים תוך ערבוב כ-2 דקות. מוסיפים את הכוסברה הקצוצה וסחטים פנימה לימון(לפי הטעם). מתבלים. מוסיפים את הכרובית (שסיננו מהמים עם החומץ) ואת הכרוב הקצוץ ומערבבים היטב. ממלאים מים בקופסת העגבניות המרוסקות הריקה עד לחצי גובה הקופסה ומוסיפים לסיר. מתקנים תיבול ומבשלים כחצי שעה. הערות: מאד טעים להניח כמה כפות גדושות של התבשיל הזה על פתיתים, אורז לבן או פסטה נטולת רוטב ומקבלים ארוחת צהריים נהדרת. שונאי הכוסברה יכולים להחליפה בפטרוזיליה. מקור המתכון: ד ר ו מ י ת 1 הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

למעלה