מותר להכריח?

1opal

New member
מותר להכריח?../images/Emo2.gif

רציתי לדעת אם יכולים "להכריח" אותי לצאת עם כיתתי לטיולים? אני מחנכת כיתה ואוהבת מאוד לטייל עם תלמידי, אך לאור המצב אני ממש פוחדת ולא ששה לצאת לטיולים. אני מודעת לזה שיש מאבטחים ושיוצאים רק לאיזורים מורשים, אך בכל זאת... אני לא חושבת שאני מסוגלת לקחת אחריות על 30 וכמה תלמידים במצב בטחוני מסוכן מעין זה. מה דעתכם?

itu1

New member
ליווי טיולים

בהגדרת תפקידו של מחנך כיתה מופיע ליווי תלמידיו בטיול שנתי מה שאומר שבאופן עקרוני ניתן לחייב מחנך ללוות את תלמידיו בטיול שנתי. ברור כי המצב הנוכחי אינו מעודד אבל כל עוד ההנחיות מאשרות יציאה לטיול שנתי במסגרת המגבלות הביטחוניות למעשה אין ברירה. האחריות חלה על כל אחד ואחד ממלווי הטיול כמו על הנהלת בית הספר וכל הגורמים המאשרים את קיום הטיול ולא רק עליך כמחנכת הכיתה. בברכה אריה

צדף2

New member
טיול אינו חובה !

שלום 1opal לידיעתך, לא ניתן לחייב מורה לצאת כמלווה לטיול. פעם, עד לפני כ - 15 שנים או יותר, היתה חובה כזו, והיא בוטלה. זכותך המלאה לא לצאת. כל זאת ברמת העיקרון ! יחד עם זאת עליך לדעת שסרוב כזה מצידך יפגע במערכת היחסים בינך לבין ההנהלה. מה גם שיש חשיבות חינוכית ליציאה לטיול. אני מציעה לך לפנות לרכז השכבה/מנהל/ת ולבקש לקיים דיון בשאלת בטיחות היציאה לטיול. למיטב זכרוני , כל הטיולים עד כה יצאו וחזרו בשלום. נקווה שכך יהיה גם להבא. אולי כדאי לברר גם מה עמדת ההורים.ואולי, דוקא בגלל המצב והפחד זה טוב לצאת ולהפיג את המתח.

ומה עם דוגמא אישית?

נכון שיש חשש ואולי אפילו יותר מזה. איך תסתכלי בעיני תלמידיך שיצאו לטיול עם מורה אחר כי המחנכת שלהם פוחדת לצאת ושולחת מחליף? מה תאמרי להם?... אני לא יוצאת כי אני פוחדת לצאת במצב כזה?

sky2002

New member
צודקת בהחלט...

איך יסתכלו עלייך תלמידייך? ואיך יסתכלו עלייך הוריהם? כשיוודע להם שאת לא יוצאת, עם ילדיהן, שאותם הפקידו בידייך!! מה באמת תאמרי להם? נכון שקיים פחד, אך כולנו חייבים לאזור קצת אומץ ולהמשיך לחיות...בשביל הילדים! אני מקווה שתעשי את הדבר הנכון ביותר ... ואם תבחרי לא לצאת, כדאי מאוד שתמצאי תירוץ, משום שהאמת תעורר בילדים ובהורים חששות...שיגרמו להם לחשוב פעמיים אם לתת לידיהם לצאת לטיול, או לגזול מהם את הדבר היחיד בשנת הלימודים שמגבש את התלמידים בכיתה ומוציא אותם קצת מהשיגרה.... ודרך אגב, איזו כיתה זו?

למעלה