מותר ואסור ברשת

karin a

New member
מותר ואסור ברשת

ראשית, הדס אני פותחת שרשור חדש שנית, הבטחתי לעדכן אתכם בכל הנוגע לאתיקה ברשת מה שנקרא בפי המרצה שלי להיום מר מיקי גל, "אתיקנט" . מיקי גל שהוא (וסלחו לי אם אני טועה בהגדרת תפקידו) היועץ המשפטי של משרד החינוך בחיפה. נתחיל במה אסור : אין להעתיק כל תמונה, או חומר מתוך אתר ולהדביקו באתר של בית הספר או אתר מסחרי אחר יש לשלוח קישור המציין את שם האתר ! אין להפנות קישורים בתוך מסגרות , שכן הקישור איננו מצויין בכתובת אלא כתובת האתר, לכן יש להגדיר את הקישור כ "פתח בחלון חדש" במידה ויש מסגרות באתר המעוצב שלנו . אסור להעלות סיפורים, שירים וכד מתוך ספרים או מקראות אלא באישור ההוצאה בלבד. כנ"ל לגבי מפות למינהן , וחומרי לימוד סרוקים מתוך ספרי הלימוד . "גניבת " רקעים ותמונות הן בדבר עבירה על אתיקנט ולא עבירה על החוק- עדיין זה הכול אני חושבת. מה מותר אם כן ? כל מה שלא אסור ! יום טוב קארין

anat3

New member
מהיכן מותר לקחת אנימציות ותמונות?

האם מותר להשתמש בתמונות OFFICE? לדוגמא? האם זה לא קשור בזכויות יוצרים?

toy toy

New member
מהם המקורות המקובלים אתית ללקיחת

אובייקטים לבניית אתר, האם לקחת תמונות מאוסף הנמצא בדיסק מותר להצגה באתר?

motyka

New member
באיזו מסגרת

באיזו מסגרת את שומעת אותו? אגב, למיטב ידיעתי זו לא הגדרת התפקיד הרשמית שלו, הוא יותר משהו בסגנון יועץ ארגוני

karin a

New member
מוטי

יכול להייות שאתה צודק דרך אגב, ההרצאה הייתה מעניינת מאוד (אופן ההרצאה ) דיברנו גם על אתיקה מבחינת גלישת הילדים והסכנות העורבות ברשת, תרבות שיחה וכד´. הוא אמר למשל שכבר בכיתה א ´ שילד מוריד תמונה מאתר לעבודתו האישית , על המורה להסביר על זכויות יוצרים ושמותר להשתמש בתמונות ומידע מתוך האינטרנט לצורכי לימוד אישיים ולא לצורי פירסום כמו אתרים

motyka

New member
לגבי מיקי גל - הודעה של תמנת סהר

אני לא יכולה להכנס לפורום מאחר ויש לי בעיית קוקיז או משהו כזה, לכן אני כותבת לך ישירות. אתה יכול לצטט אותי בפורום: מיקי גל הינו היועץ של מנהל מדע וטכנולוגיה במשרד החינוך בנושא סביבות למידה. ההרצאה שהוא העביר לנו היתה במסגרת מפגש האשכולות שני אחה"צ למורים ורכזי מחשבים בבתי הספר היסודיים בחיפה. וזהו. להת´ תמנת

לא ברור לי עדין בקשרלתמונות הילדים.

האם מותר לי לצלם ולהכניס לאתר ילדי בית ספר ?

motyka

New member
תחת מגבלות

רק ילדים שההורים (רצוי שניהם), חתמו על אישור מפורש להכניס את תמונת הילד לאתר. רק ילדים שהביעו הסכמה לכך, (רצוי, אבל כנראה שלא נדרש משפטית) ובלי לתת פרטים שיאפשרו להגיע אל הילד (שם משפחה או טלפון או כתובת) בכלל - ברוב המקרים מומלץ לטשטש את פני הילד המצולם

לפי הכלל הזה - אסור להכניס תמונות י

אם אסור לתת פרטים שיאפשרו להגיע לילד חסל סדר אתר כיתתי.. ולמה? שם בית הספר יהיה כתוב באתר? שם העיר בה נמצא ביה"ס? מכאן שכל מי שירצה לביה"ס יכול להגיע. (לעיתים אפילו מבלי להיעזר בשירותי 144 כי כתובת ביה"ס מופיעה בעמוד הבית של ביה"ס). באיזו כיתה הילד לומד, כתוב באתר? בוודאי כך שגם לכיתה אפשר להגיע בקלות. אם ניתן לכל ילד להכין דף אישי.... תמונה ושם יופיעו שם? יופיעו והנה כל מי שרוצה יכול בקלות רבה מאוד להגיע לילד. אז חזרה לשאלת השאלות האם מותר להוסיף שם של ילד ליד תמונותו?

motyka

New member
כנראה שאת צודקת

ולקדמן מהמועצה לשלום הילד פתרונות עודף זהירות כנראה שעוד לא הזיק לאף אחד, לכן כנראה שיש הרבה מגבלות בנושא של אתר כיתתי. שיעלו חומרים ולא תמונות, ואז כנראה לא תוטל בנו אשמה במקרה ו.. חס וחלילה, טפו טפו (וגם עשיתי חמסה ושפכתי קצת מלח)

karin a

New member
שימו לב

תמונות של ילדים רק בסכמה בכתב של הילד וההורה (רצוי שניהם) ניתן להוסיף שם פרטי ואות ראשונה של שם משפחה לא יותר מזה לא לפרסם כתובות של ילדים או טלפונים שיר מדיסק בשום אופן לא !!!! ודרך אגב , אסור להוסיף אנימציות מאתר אופיס , אלא אם קיבלת אישור בכתב ובדרך כלל הם נותנים מה שכן , מותר לקחת מאתרים שמאשרים לקיחת אנימציות (אופיס לא מאשר ברגע שנכנסים חותמים על הסכם איתם) ואם האתרים הנ"ל גנבים בעצמם , אז גנב מגנב פטור ! כלומר האתר שממנו לקחת בתום לב יישא בעונד (לפי מיטב הבנתי) . מותר להעלות תמונות מתוך דיסקים שנקנו ומיועדים לאתרי אינטרנט . אה.. ומאגרי מידע מתוך אנצי´ , רק כאלה שבנו הילדים והם מוכנים להעלותם כעבודה אישית שלהם , תוך ציון ביב´ . מקווה שעניתי על הכול קארין

mml

New member
מסכימה עם מוטי

שיעלו חמרים ולא תמונות.

karin a

New member
חיה

אנא הסבירי לי מה המטרה של אתר כיתתי? לשם מה צריכים הילדים להעלות תמונה שלהם לרשת עם פרטיהם . מה זה אתר הכרויות ? יש אתרים כיתתיים ללא תמונות וכתובות וניתן לאפשר זאת . אני בתחילת הדרך , למי שזוכר פרסמתי תמונות של ילדים בכניסה לאתר . לאחר תקופת מה ירדתי מזה. זה אולי נחמד בתחילת דרכו של אתר , אבל לאחר מכן ? מה התועלת בכך ? צריך אולי קודם לחשוב על הגדרת המטרות של האתר ביי קארין

למהלי

New member
תמונות-בחתימת הורין והילדים

כמובן שאסור לציין,גיל,כתובת,כיתה,מגמה ,ולטשטש מעט את הפנים

Elishabb

New member
לוחמי החופש ברשת, נא להירגע

שלום קארין- אנשים או גופים המעלים חומרים לרשת, עושים זאת בסופו של דבר להפיק רווח עיקרי או מישני מפרסום זה. לא ניתן לאכול את עוגה ולהשאיר אותה שלמה. מי שמעלה חומרים לרשת, מעמיד בסופו של דבר את היצירה שלו לרשות הכלל ( אני לא מתכוון לאלה המעלים לרשת חומרים שיצרו אחרים). רוח האינטרנט האמיתית מבוססת בסופו של דבר על הכלל הפשוט - "קח את החומרים שאני יצרתי, שפר והוסף להם כראות עינך והחזר אותם משופרים לטובת כולם". על בסיס זה פועלות היום ברשת התוכנות המבוססות על עיקרון "הקוד הפתוח", תוכנות שהחברות או האנשים שיצרו אותם מעמידים לרשות הכלל לא רק את התוכנה עצמה אלא גם את הקוד הפנימי שלהן, דבר המאפשר ל אנשים אחרים ברשת לשפר את התוכנה ולהעמידה שוב לרשות הכלל. הניסיון שנעשה על ידי עורכי דין או יועצים למינהם לחדד והחריף את נושא הפרטיות ברשת, לא יצלח לדעתי כי זה נוגד את התפיסה היסודית עליה מבוסס רעיון השיתופיות ברשת. אני מצרף מאמר מענין בנושא שפורסם באתר עיתון הארץ. שווה לדעתי לקרוא בעיון כדי לא להכניס את כל הנושא למימד של פרנויה. אלישע

למעלה