מותר ואסור בהנקה

צימעס

New member
תלוי על איזה תינוק

יש שזה מעיר אותם, יש שזה עושה להם בלגן בבטן, ויש שזה לא מזיז להם.

כתומה30

New member
אצלנו השפיע!

ולקח לי הרבה זמן לגלות שזה זה כי הקפאין לא היה מקפה אלא משוקולד... אני מכורה רצינית לחום-חום הזה. בבית השתדלתי להמנע, אבל בשבתות, כשאירחנו והתארחנו אצל ההורים הייתי אוכלת המון (והמון אצלי, זה המון...
). שמתי לב שכל לילה בין שבת לראשון השינה שלה היתה ממש יותר גרועה מאמצע שבוע, כולל פתאום קטעים כאלה של מתעוררת בשלוש בבוקר ואי אפשר להרדים חזרה (ואני מדברת על אחרי הגיל שהסתדר השעון הביולוגי של יום-לילה). מתישהו קראתי פה מאחת האדומות שתינוקות קטנטנים מפרקים קפאין בצורה הרבה פחות יעילה ממבוגרים. זה אומר שלמרות שאצלנו זה רק לכמה שעות בדם, ואחר כך מתפרק ומסולק, אצלם זה יכול להגיע לשתיים או שלוש יממות בדם. וזה אומר גם שהכמות אצלם בדם יותר "מצטברת". ניסיתי לוותר על השוקולד והייתי בשוק מהשינוי... לא זוכרת מתי חזרתי לשוקולד, חזרתי בהדרגה כשהיא קצת גדלה והתחילה לאכול גם מוצקים.

יישור שיניים

מותר בזמן הנקה? נראה לי שאין שימוש בחומרים שונים ומשונים, אבל בכל זאת רציתי לוודא.

nubi

New member
יישור שיניים זה דבר

מכאני נטו. לא משתמשים בשום חומרים למעט חוטי ברזל.

chula

New member
עזרה דחוף

אני מניקה את ילדתי ואתמול החלטתי שאני שותה קצת וודקה בערב ב22:00, אבל לא הנקתי אותה עד עכשיו ב10:00 האם אני כבר יכולה להניק? אני מפחדת שיעבור אליה? זה משםיע ?עד כמה זה משפיע אם כן ?

LJהאחת

New member
הנקה בוינה - אוסטריה

אני נוסעת עם היונק הקטן (חמישה חודשים) לשבוע לוינה. האם מקובל להניק בחוץ? (עם כיסוי הנקה ) האם בארופה הנקה מתקבלת בברכה כמו פה? LJ

cv

New member
מערב אירופה הרבה פחות שמרינית מהארץ

אני יכולה להגיד לך לפחות על גרמניה, שאין להם כאן שום בעיה עם הנושא

sivanimo

New member
ממתיקים והנקה

אז כחלק מהחלטות השנה החדשה פצחתי בדיאטה מאוזנת מאוד (דיאטת הלחם של אולגה רז- מומלצת מאוד...). אבל, אני נאלצת להחליף את הסוכר בממתיק למשך השבועיים הראשונים. מישהי יודעת אם סכרין או אספרטיים מגיעים לחלב האם? מישהי מכירה את הממתיק סוכרלוז? (splendra בארה"ב) ומה השפעותיו? תודה...

ממולדה

New member
אינטואיטיבית

הייתי נמנעת מממתיקים מלאכותיים (אפילו לא בהנקה).

מבין השלושה, הספלנדה עדיפה

מסכרין אני ממליצה להמנע באופן כללי לא רק בהנקה - זה חומר מסרטן ביותר ומאוד לא בריא. מותר לצרוך אספרטיים בהנקה, וכמו שכתבתי - גם סוכרלוז. כמו כן, יש ממתיק טבעי וחסר קלוריות שנקרא סטיוויה - גם הוא מותר בהנקה.

Berbale

New member
השאלת משאבה מחברה

לחברה שלי את המשאבה החשמלית הדו צדדית של מדלה (Pump-in-Style). האם אני יכולה להשתמש במשאבה שלה? כי נדמה לי שקראתי איפושהו שיש למשאבה איזה מנגנון שלא מאפשר זאת? תודה וחג שמח!

זה לא שאי אפשר

אבל זה לא מאוד מומלץ. למשאבה הזו אין פילטרים שמונעים מעבר מחלות מאם לאם, כמו למשאבות המושכרות. החברה המייצרת (מדלה) משווקת את המשאבה הזו כמשאבה לשימוש יחידני בלבד, וגם מצהירה כי האחריות פגה ברגע שהשתמשו במשאבה יותר משואבת אחת. כמו כן, למרות שזו משאבה חזקה וטובה, גם לה יש אורך חיים מסויים. לכן קחי בחשבון את שני הדברים האלו אם את בוחרת לשאול את המשאבה הזו מחברתך: 1) העברת מחלות - מתי השתמשו במשאבה הזו לאחרונה? למרות שיש סיכון מסויים בהעברת מחלות (איידס, הפטיטיס, ואפילו פטריות) אני לא מכירה אף אורגניזם שיכול לחיות ללא מזון לאורך תקופה ארוכה מאד... אז אם למשל, המשאבה ישבה במחסן שנה שלמה ללא שימוש, סביר להניח שכל הוירוסים והחיידקים לא ישרדו. בכל אופן, הייתי ממליצה על רכישת ערכת שאיבה משלך (כולל הצינוריות, פעמוני השאיבה, השסתומים, ומיכלי האיסוף). 2) אורך חיי המנוע - האם חברתך השתמשה במשאבה הרבה? האם היא היתה השואבת היחידה? אם המשאבה הזו עבדה שעות נוספות, כדאי לקחת אותה לנציגי מדלה שיבדקו את כושר השאיבה שלה או לקחת את זה בחשבון כשאת שואבת איתה, במידה והשאיבות לא עולות יפה.

מיליתו

New member
חיסון נגד שפעת - כדאי?

אני יודעת שהדיעות חלוקות באופן כללי, אבל אישית החיסון מאוד עוזר לי. יש לי מחלה כרונית ובעיות עם מערכת החיסון, ומאז שהתחלתי להתחסן כל שנה, אני עדין נדבקת בהצטננויות ושפעות, אבל לפחות הן לא מסתבכות לי לדלקת ריאות וסינוסיטיס כמו שהיה בעבר. השנה אני מניקה ומתלבטת - ממש לא בא לי דלקת ריאות, ואם אני יכולה למנוע אולי כדאי? ומה עושים עם ההנקה?

למעלה