מותר ואסור בהנקה

מאיה40

New member
איזה כייף לך, מקנאה בכם בהיסטריה...

מתה על תאילנד, אנחנו נוסעים לשם הרבה, השנה בחרנו לוותר (בעלי בחר) משיקולים תקציביים. לא זוכרת שניתקלתי באמהות מניקות, אולי כי לא הייתי בתוך זה, אבל אני בטוחה שתיסתדרי, במסעדות בתי קפה תמיד אפשר למצוא מקום מוצנע. תעשו חיים וספרי חוויות כשתחזרו בע"ה, לפחות נהנה מחוויות של אחרים.

meira05

New member
../images/Emo105.gif

מקפיצה לעוד תגובות. התזונה שלה הולכת להיות מבוססת הנקה, אז אשמח למידע.

מנולי

New member
היינו בקו-סמוי ולא הייתה בעיה

בפסח האחרון היינו בקו-סמוי שבועיים עם בתינו שהייתה בת 13 חודשים והיא ינקה שם כמו שהיא לא ינקה אף פעם (מבחינת הפעמים ביום וזמן ההנקה) לא הייתה בעיה לא הרגשתי לא נוח וגם לא קיבלתי מבטים מוזרים . הרגשתי יותר נוח מלהניק בפומבי בארץ. הם גם נורא אוהבים ילדים ועזרו לנו במסעדות לשחק איתה וככה גם יכולנו לשבת בשקט. בקיצור מומלץ מאוד ותהנו!!!!

sheliloo

New member
אני לא יודעת אם משהיא שמעה על זה...

אני אנסה: כשהייתי בהריון קראתי באיזו כתבה שאם לאחד מבני הזוג יש אסטמה (או עוד משהו שאני לא זוכרת) אז בהריון לא לאכול בוטנים כי הילד יכול לפתח רגישות לבוטנים, למרות שלא ידעתי אם זה נכון לא אכלתי שום דבר עם בוטנים (בעלי אסמטי) ועד היום אני לא נוגעת בזה כי אני לא יודעת אם זה גם בהנקה...???

צימעס

New member
על הריון לא שמעתי, בהנקה כן

כלומר - אם יש במשפחה אלרגיות (אסטמה היא הרבה פעמים ביטוי של אלרגיות), מציעים להמנע מאלרגנים - לאחר בהצגה כמוצקים, וממוצרי חלב מציעים להמנע גם בהנקה. ספציפית על בוטנים אני יודעת שהוא אלרגן נפוץ, כלומר כדאי להציג לילדים מאוחר (מופיע בבמבה, וכממרח בוטנים). לגבי הנקה לא שמעתי המלצה להמנע. אישית הייתי נעזרת ב"מכשפים" (קנסיולוגיה, בדיקת חוזק שרירים/מטוטלת, IPEQ).

sheliloo

New member
למה להימנע ממוצרי חלב בהנקה?

מה זאת אומרת נעזרת ב"מכשפים"?

צימעס

New member
כי חלב אלרגני, בעיקר אצל אסמטיים

וככל שהחשיפה אליו תהיה מאוחרת יותר, כך הסיכוי לפתח אליו רגישות, קטנה. "מכשפים" - פירטתי בסוגריים - שיטות אלטרנטיביות שיודעות לזהות אלרגיות או רגישויות למזון. בשיטות אלה אפשר לזהות מה טוב למישהו לאכול, וגם מה טוב/לא טוב לתינוק שאמו המיניקה תאכל.

נטלי22

New member
זה נכון. ממליצים להימנע מבוטנים

במהלך ההריון וההנקה, כי בוטנים הם עד כדי כך אלרגניים, עד שהרגישות אליהם יכולה לעבור דרך השיליה לעובר או דרך החלב לתינוק היונק. זה נכון במיוחד אצל משפחות עם רקע אלרגי (למשל אסטמה). אני אישית הקפדתי ומקפידה להימנע מבוטנים (כולל במבה) במהלך ההריון וההנקה, וכמובן לא נותנת לילדים שלי לפחות עד גיל שנה.

ד פ נ א

New member
../images/Emo128.gif../images/Emo128.gifהאם מותר להניק אחרי מי שפיר |

שכחתי לשאול את הרופא ולא מצאתי כאן שום דבר רשום. הילד בן שנתים + כך שאני יכולה למשוך אותו עד הערב... לא קיבלתי הנחיה שאסור (טוב גם לא שאלתי
), אבל להיות בטוחה אני שואלת כאן. תודה על התשובה...

העדשים

New member
לדעתי עדיף שלא - בעיקר כסת"ח. אני

לא יודעת אם יש איסור אבל אני הייתי נמנעת. תשאלי בפורום של אסתר או של דר' ליבוביץ.

מוסקו44

New member
../images/Emo26.gifהאם גם חומוס וגם עדשים עושים

גזים? תוך כמה זמן זה משפיע (אם אפשר בכלל לדעת...) כי בטעות אכלתי ושכחתי מהבובה שתסבול...

michal@gal

Active member
מנהל
תלוי ביונקת שלך

יש כאלה שזה משפיע עליהם, ויש כאלה שלא. אם יש השפעה, תוך שעות ספורות כבר רואים אותה.

צימעס

New member
לא לכל התינוקות

אצלי השפיע תוך פחות מיום, ועבר אחרי 3-4 ימים.

divdiv

New member
../images/Emo26.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gifמעניין גם אותי

ובכלל זה גם משחת אגיסטן ואחיותיה (טבעקוטן, אגיספור....) תודה לעונות

תּמר

New member
לא רואה למה לא, אבל...

שאלה כזאת שואלים במקום מוסמך - מרכז טראטולוגי. במאמרים יש מספרי טלפון.

למעלה