מותר ואסור בהנקה

kfiral

New member
עזרה דחופה- אולי מישהו יודע?

הילד שלי בן 4 חודשים. האם אני יכולה להניק עם כאבי גרון? אן שזה מדבק?

הלביאה3

New member
מה לא לאכול כדי ...

שלאפרוחית שלי לא יהיו גאזים?, אני רק מניקה ותהיתי אם יש דבר כזה?, לא לאכול מאכלים שגורמים לה לגאזים...

kuka24

New member
../images/Emo206.gif עזרה במציאת משאבה

חברה שלי ילדה פג בשבוע 32 בסוף השבוע והיא שואבת לו בבית חולים על מנת שיתנו לו דרך הצינורית, הם כבר רוצים לשחרר אותה היום ואמא שלה אמורה ללכת לחפש לה משאבה, אני ממש לא מבינה במשאבות כי לעולם לא שאבתי ואני גם לא גרה בארץ אלא רק בביקור כרגע כך שאני ממש לא יודעת מה להגיד לה... ולשאלות: א. היא שואבת בלעדי כמובן איזו משאבה היא צריכה לקנות, אם אפשר שם מדוייק או אפילו קישור והיכן ניתן לקנות אותה במחיר הכי טוב, האם יש בארץ סוכנות של מדלה שמהן ניתן לקנות? אם מישהי מכירה סוכנת כזו או אחרת באזור המרכז (פתח תקוה)? או שם של חנות באיזור? ב. אמרו לה שמה שהיא שואבת מחוץ לבית החולים אסור לילד לקבל מטעמי סטריליות ואמרו לה לזרוק! את השאיבות הללו
כבר הבהרתי לה שלא זורקים שום דבר ושתקפיא הכל, שקיות ההקפאה ממש יקרות בארץ ורציתי לבקש מאחותה שמגיעה לארץ בעוד כמה ימים מארה"ב שתקנה לה שקיות, אלו שקיות כדאי לקנות (כאן ממש יעזור קישור)? בנתיים אלו שקיות לקנות בארץ ואיפה? שאלה אחרונה פחות דחופה - יועצת הנקה מוסמכת מומלצת בפתח תקוה יש? אני רוצה לשריין אותה כבר עכשיו ליציאה של התינוק מבית החולים זה פחות דחוף כי יש עוד זמן.... מצטערת שלא שירשרתי זה ממש דחוף כי רוצים לשחרר אותה היום בצהריים והיא חייבת משאבה. אשמח אם תוכלו לענות במהרה

הנקה ותרופה נוגדת חרדה

אולי מישהי מהמומחיות יודעת, האם אפשר להניק עם לוסטרל? לוקחת כבר כמה חודשים, עוד לא בהריון, אבל בדרך. האם בטוח להניק עם תרופה כזו?

GayasMomy

New member
שאיבה והוספת חלב לחלב שאוב

האם מותר להוסיף חלב לחלב שאוב שכבר נמצא במקרר או שחייבים לאחסן בנפרד?

swann

New member
את יכולה להניק, ואפילו רצוי

לרוב, גם אם זה מדבק, אי אפשר להמנע מזה. הרי אתם חיים באותו בית... הכי טוב להניק במצב כזה, כך הוא מקבל את הנוגדנים שלך, וגם אם יידבק - הוא יתמודד עם זה בצורה הכי טובה שהוא יכול כי עזרת לו. בקיצור - כן.

d i n o l e

New member
כלום. אני אוכלת הכל. אין טעם למנוע

מראש. רק אם תראי שיש בעיות מיוחדות את יכולה לנסות בניסוי וטעיה כי לכל אחד משהו אחר עלול להשפיע.

המרשמלו

New member
את בביקור???../images/Emo46.gif

ככה מתגנבים לארץ? טוב, לעניינך. משאבה של מדלה אפשר לקנות בבית מרקחת של קופ"ח כללית עם סבסוד מסויים של המושלם, עולה נדמה לי 270 שקלים. היא לא חייבת להיות בעלת כרטיס מושלם, מישהו אחר יכול לקנות עבורה. היא יכולה גם לפנות ליד שרה באזור מגוריה ולהשאיל משאבה. הגיעו משאבות חדשות של ספקטרה, משאירים פיקדון של 200 שקלים וקונים ב-45 שקלים ערכה שמתחברת למשאבה ולוקחים הביתה משאבה חדשה (והבנתי ששקטה). לי יש את המדלה אבל היא נחלשת עם הזמן ועושה רעש נוראי אז אני עומדת להשאיל ספקטרה מיד שרה. חברה שלי קנתה עכשיו את המשאבה החדשה של AVENT שהיא גם חשמלית וגם ידנית (בסביבות 700 שקלים במוצצים) והיא מדהימה לדעתי. שקטה ומדמה פעולת יניקה של תינוק. היא גם מתחברת לבקבוקי אבנט ומיכלי איכסון. בנושא שקיות ויועצת אני לא מבינה אז שיהיה בהצלחה.

בלינקה

New member
תאכסני בנפרד, וכששניהם יהיו

באותה טמפ', תאחדי. רק תזכרי שתוקף החלב המאוחד הוא תוקף החלב הישן יותר.

peeps

New member
קשה לי לחשוב

למה *לא* לעשות קעקוע חינה כשמניקים. סה"כ מורחים חינה על ידיים/רגליים למספר דקות ושוטפים, לא? אישית (בתור אחת ששמה חינה על הראש
), נשמע לי בטוח מבחינת הנקה.

היא צריכה משאבה מקצועית, ששוכרים

בגלל שהיא שואבת בלעדית, ולא משאבה שקונים בכמה מאות שקלים. אני לא מבינה בשאיבה בלעדית, אז קחי את דברי בעירבון מוגבל... תמיד מדברים כאן על מדלה לקטינה או סימפוני, שניתן לשאול ביד שרה (לא תמיד יש, לפעמים יש תור), עם הפנייה מרופא / טיפת חלב / יועצת הנקה. אם אין אצלם יש יועצות הנקה שמשכירות משאבות כאלה, וגם חברת בייבי רותם (צריך להיות כאן בפורום קישור אליהם, והם שולחים לכל מקום בארץ). שקיות להקפאה - קודם כל ניתן לקנות בהנחה בבתי המרקחת של הכללית (למי שיש כללית מושלם). להביא מחו"ל - זכור לי שקראתי כאן המלצות על שקיות של גרבר, אבל אני לא מכירה באופן אישי. יועצת - אני גרה בפתח תקווה ובאה אלי הביתה גלית מהפורום (גלית מדריכת הנקה). היא מצוינת ומומלצת מאוד
הרבה
ליולדת ו-
בשאיבה הבלעדית -כל הכבוד לה.

tamshl

New member
ממליצה על ספקטרה מיד שרה

גם בבי"ח כרמל יש אותה במחלקת יולדות או נשים .שואבות מעולה שקטה לא מכאיבה ומהירה, אפילו הגבירה את ייצור החלב למספר אמהות בפגייה היה להן מעט מאוד חלב . עכשיו השתחררנו מהפגייה בכרמל ושם נותנים לכל הפגים את החלב שהאמהות שואבות בבית , פשוט את החלב שנשאב שופכים לתוך כוס סטירלית שהם נותנים ומכניסים למקרר או להפקאה ואח"כ מביאים בצידנית לבי"ח . בכל קמרה בחל לקנות שקיות יקרות תבקיש כוסות לבדיקת שתן סטרילית בבי"ח תרשמי תאירך ותקפיאי

איילושה

New member
סליחה על הבורות אבל

מה זה שאיבה בלעדית? וחוץ מזה ביד שרה יש ספקטרה 2 שהיא משאבה מאוד מאוד שקטה ונוחה. מומלצת בחום. שקיות הקפאה לחלב הבנתי שיש גם בשילב. סליחה שלא יכולה לעזור. הרבה הצלחה עם הפג והשאיבות. מאחלת לה שישתחרר בקרוב.

שאיבה בלעדית

זו הנקה באמצעות מתן חלב שאוב, ללא הנקה ישירה מהשד. מי שעושה זאת

איילושה

New member
הבנתי. גם אצלי זה ככה../images/Emo9.gif

לא כי היא פג כי אני לא בנויה לשליפת ציצי בכל מקום ( דפקט בראש כנראה ) וגם כי הייתה לה בעיה בלב שהקשתנ עליה את היניקה ואני החלטתי שזה יהיה פיתרון נוח. פשוט לא ידעתי שיש לזה שם....

debby12

New member
מנהל
שאיבה בלעדית זו הנקה בשאיבה בלבד

כלומר התינוק בכלל לא יונק אישישיר מהציצי אלא רק מקבל בבקבוק חלב שאמא שלו שאבה לו. זה בדרך כלל המצב בפגיות - מכיון שהפג קטן ולא יכול לינוק אישישיר ובנוסף מכיון שהנהלת הפגייה מחליטה בשבילו ובשביל אמא שלו ש"לא כדאי" שהוא יינק אישי ישיר
. יש שקיות שאיבה של פלייטקס בכל סופר פארם והן לא מאוד יקרות.

למעלה