מותר גם לקטר ?

10Keren10

New member
מותר גם לקטר ?

גם לי היה היום יום מתסכל. מורה התקשרה מבית הספר , הבן שלי (11) נכנס לקטטה אבד את השליטה והרים אבנים על ילד . כאשר היא עצרה אותו הוא טיפס על הגדר ורצה לברוח מבית הספר. בבית הוא רב עם אחותו הגדולה מהעצבים זרק את מכשיר הטלפון שנשבר. וזה אחרי שלפני יומיים הוא זרק מעצבים את השעון המעורר. אין לי כבר כח לתקן ולהחליף את כל הדברים השבורים בביית. אנחנו הולכים לסדנא בה הוא אמור ללמוד להשתלט על עצמו, וכרגיל אני מרגישה שרק אני לומדת , אין לו שום רצון לעשות את הצעדים הנדרשים. כמה אפשר להשקיע בו ? האם זה יגמר פעם? האם יהיה לי ביית שאוכל לקנות כוננית מזכוכנית ולדעת שהיא תשאר שלמה יותר מחודשיים? דחוף עידוד בבקשה.

ורד 34

New member
../images/Emo24.gifמבינה חלק מהדברים

אצלי אין את זריקת הדברים והעצבים החזקים. אצלי יש את הויכוחים, ההיתחצפות, ההצקות והמכות שהוא נותן לאחים הקטנים שלו. אבל אי רואה גם את הדברים הטובים שהוא מתחיל לעשות. וזה עוזר. קשה לי להבין אותך לגמרי, אני לא נימצאת במצבך. אבל יכולה לישלוח
אוהב ומבין. יכולה לומר לך שזה בקרוב יגמר ויסתדר. ובקרוב אתם תיפגשו את האדם הנכון שיכול לעזור לו.

05 מיכל

New member
מזכוכית? רדי מזה

יש לך מספיק סיבות אחרות להרגיש מתוסכלת ולחפש פתרון. אני כבר כמעט 20 שנה אמא. אם יש משהו שירדתי ממנו (ולא שלא רציתי) זה שולחן זכוכית בסלון. אם לא מתפרצים, אז משתוללים, ואם לא משתוללים, אז יש גם ילדים שסתם קורות להם הרבה תקלות (אופייני ל ADHD) ועלולים לשבור בטעות, וכשהילדים גדלו - מתחילים הנכדים. רכזי את הכוחות בשאיפות החשובות יותר: להתמודד עם בעיית ההתנהגות עצמה, עם המצוקה שהיא גורמת לכולכם, ועם היחסים בין בני הבית, שבוודאי ניזוקים מהמצב.

10Keren10

New member
אני לא באמת רוצה זכוכית....

רק רוצה שיהיה קצת שקט, וגם שמכשיר אחד בבית הזה יעבוד. ההתפרצויות האלו מתסכלות. האם באמת הילד לא שולט על עצמו בהתפרצות? רוצה לבוא הבייתה מהעבודה ולשמוע : אמא הכנתי שיעורים , עשיתי את המטלות שלי. איזה כיף שהגעת בא לי קצת לדבר איתך. ילד כזה גם אין לו סבלנות לנהל שיחה. רוצה שקט!!!

ורד 34

New member
לכולם יש נפילות כאילו

אפילו עם הילדים הכי מושלמים בעולם תמיד נימאס ואין כוח ואין חשק ו... דדדדייייייייי הילד שלי לא היפר הוא רק ADD אבל עדין אני לא יכולה לדבר איתו כימעט ביכלל וכאשר הוא מתחיל לדבר הוא לא מפסיק
אבל עדין זה כיף כך לפחות החיים לא משעממים ואנחנו לא מישפחה של הספרים אבל אנחנו מישפחה שבונה את עצה לבד ובאינטרקציה עם האחרים. כך שתינשמי עמוק ותהני מידברים הקטנים והכיפים ולא מהגדולים והכואבים והמעייפים והמעצבנים

05 מיכל

New member
הוא לא שולט, והוא צריך ללמוד לשלוט

ומי שמטפל בו צריך למצוא את הדרך לגרום לו ללמוד. זה ברור. אל תתפשרי על למצוא את הדרך להשיג את זה. אם הסדנה שאתם בה לא מקדמת אתכם, אתם צריכים למצוא אחרת. מצד שני, אם את עסוקה בלחלום על מצבים רחוקים כמו "אמא גמרתי שיעורים ומטלות", אז יהיה לך יותר קשה להבחין בהתקדמויות קטנות. וזה מאוד חשוב להבחין בהן, וזה גם הכרחי כי זה מה שיקדם את הילד, וגם לך זה יתן כוח. בהצלחה!

לקרן

הי קרן איתך בכל מה שאמרת. יש גם לנו תקופות כאלה של התפרצויות זעם בלתי נשלטות, כעס אדיר ועל שעורי הבית אפשר רק לחלום. אני עדיין בתוך הסרט אז קשה לי לעודד אותך כי אני בעצמי צריכה עידוד. אבל כן לומר לך - שחשוב מאד לעבוד על הקשר. לפני יומיים שמעתי הרצאה של דר שולמית מילך רייך שדיברה על רפוי הקשר- כמה חשוב לרפא את הקשר של ה- ADHD עם הסביבה וזאת על מנת להביא להטבה בקשב כי אחרת נכנסים למצבים של סכנה. ככל שהקשר טוב יותר - פוחתת הסכנה והקשב הופך להיות גורם סכון בלבד. קשה לבצוע אבל כל מילה בסלע. החזיקי מעמד ונסי לשים דברים בפרופורציה. הכי חשוב זה האושר והבריאות הנפשית של הילדים. השעורים, ה"תעשה" "תקשיב" "תסדר" - בסדר עדיפות שני. האם מישהו סיכם את ההרצאה מהכנס??

בוקר טוב מותר גם מותר

גם אני יקטר וישמיע,שלפעמים נמאס מהכול,נמאס לשמוע את המורים מהחינוך המיוחד שבו בני נמצא,שלפעמים הן רק פותחות את הפה ולי בא למשוך שערות נמאס לשמוע הוא מושעה מההסעה,מושעה מבית הספר כי סתם הוא הרים יד על איש צוות נמאס להגיע לשיחות אצל הפסיכולגית בית ספר מרוחק כחצי שעה נסיעה באמת נמאס לא!!!!!! ויום אחרי זה להגיע לאסיפת הורים בכלל החלטתי באופו אישי שאני צריכה לעבור בבית המקביל לבית ספר נמאס נמאס נמאס ובמיוחד שיש עוד דברים בית עבודה שיפוצים ילד נוסף אבל!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! אחרי הכול זה הבן שלי ואני איתו לטוב ולרע והכול בשביל שהוא יהיה בן אדם חיובי בעל מקצוע ובן זוג נהדר ובשביל זה אני פה,נכון שיש לו בעיה ואני אמא שלו,ואבא שלו ואח שלו נקדם אותו לאט לאט צעד צעד גם עם זה קשה מאד, ולשמוע את השבחים שהוא מקבל,זה עושה רק לנו טוב כי הרי הוא כל עולמנו זהן ככה אני חושבת

למעלה