מותר גם לי להתייעץ?

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
מותר גם לי להתייעץ?

חברים יקרים,
אשמח לשמוע את זווית הראייה שלכם -
כפי שאולי אתם יודעים, אני עוסקת הרבה שנים באימון, ובשנים האחרונות גם בסופרוויז'ן למאמנים (וגם בצילום וגם פעילה בתחום החברתי, אבל זה נושא אחר
)
בתחום האימון מגיעים אלי מתאמנים ממקורות שונים, אבל בתחום ההדרכה כמעט לא מגיעים מאמנים להדרכה, ודווקא זה התחום שהייתי רוצה לפתח יותר בשלב זה.
מה דעתכם - האם מאמנים לא פונים להדרכה באופן כללי? או שיש לכם עיצה שיווקית בשבילי?
ואולי לא ברור למאמנים מה הערך של הדרכה?

ענבל יקרה ומקסימה...

עושה טוב השיתוף שלך מהלב!

אגיד לך בכנות מעצמי (את גם יודעת
) שאני בנושאים כאלה מעדיפה סדנאות על פני יעוץ אישי. כי יחס התמורה/תועלת בעיני הוא גבוה מאוד שם - אני עוברת תהליכים עמוקים (של כמה ימים נניח) שמשפיעים מאוד לטובה על העבודה שלי עם אנשים. ואז העניינים עם המתאמנים הולכים ומשתפרים. גם הרווח כפול - גם לעצמי וגם למתאמנים. מאשר אם היתי רק מתיעצת לגבי האימון.

אז אולי צריך לשנות פורמט? אולי משהו קבוצתי?

ענבל כהן חמו

מנהל
קבוצתי או אישי

תודה על ההתייחסות סאלי.
אני חושבת שיש מקום גם לקבוצתי וגם לאישי - ואני עושה גם וגם.
קבוצתי קשה יותר לארגן, יש המון למידה גם מהשותפים לקבוצה, מצד שני התהליך פחות ממוקד בהתפתחות האישית שלך, ויש המון ערך בתהליך שממוקד בך.
לא הייתי קוראת סופרוויז'ן סדנה אלא קבוצה - זה לא חומר או תכנים שמעבירים אלא עיסוק במה שקורה בתהליכי האימון שמתרחשים כרגע אצל המאמנים בקבוצה - ולמידה מתוך כך על הדפוסים שלנו כמאמנים, המקומות בהם אנו רואים והמקומות בהם אנו לא רואים, גבולות האימון, התחלות וסיומים, מסגרת לתהליכי האימון,התבוננות בנושאים של אתיקה, העשרה בכלים ובטכניקות.
זה מעניין שמהתגובות כאן נראה שהמאמנים מתייחסים לסופרוויז'ן כמשהו שעושים כשנתקעים. בעיני סופרוויז'ן הוא משהו שעושים כדי להתפתח.

בדיוק כך

אני מאד מקווה שמאמנים לוקחים הדרכות על בסיס קבוע ולא על בסיס תקיעות, אחרת איך משתפרים?

הדרכה

מה שעולה לי בראש שבשלב הלימודים בית הספר לאימון ממליץ על מדריכים חלק לוקחים את המומלצים זה בדרך כלל מדריכים מתוך המוסד וחלק מוצא סידור אחר של מומלצים ממקום אחר זה חלק ממחויבות התלמידים
אז עצתי השיווקית היא לחבור לבתי ספר זאת הנישה שלך ומכאן למצוא את הדרך לפתח את זה
יש המון בתי ספר בחלקם חדשים ובטח יש אפשרות לפרוץ רק דורש עבודה שיווקית שזיפית
בהצלחה

מההבט האישי שלי

אני כל הזמן בלימודים התפתחות אישית גם עכשיו
וכשמגיע מצב עם מתאמן שמציף אותי או .......יש לי קולגות שהן גם חברות סעיור מוחין

meytab

New member
אני כמו רותי...

כשקורה ואני "נתקעת" בתהליך עם מתאמן או מרגישה שאני רוצה חוות דעת נוספת, יש לי כמה קולגות מאוד מנוסות באימון ואנחנו עושות מעין סופרוויז'ן אחת לשניה.
יחד עם זאת, יכול להיות שבמקרים מסויימים כן הייתי הולכת לקבל הדרכה בתשלום אבל סביר להניח שזה היה יותר לפגישה אחת או שתיים ממוקדות ולא משהו קבוע.

אז ככה...

כשסיימנו את הקורס אכן אמרו לנו שלפי הנחיות הלשכה אנחנו חייבים גם לעשות עוד מס' אימונים תחת סופרוויז'ן על מנת להיות מאמנים מוסמכים.
אבל...
נתנו לנו להבין שהאופציה היחידה היא רק במסגרת קורס מאורגן, וכמובן שבאותו הזמן גם דחפו לנו את הקורס המתקדם שלהם, שבהם "נלמדים נושאים מעמיקים באימון והוא כולל 4 תהליכי אימון תחת הדרכה".

מי שרצה מסלול מהיר להסמכה הלך על האופציה הזו, שנראית כביכול בתור האופציה הכי קלה ובהישג יד, עם מחיר ידוע מראש.

אני יודעת בוודאות שאף אחד מהקורס שלי לא היה מודע לכך שיש אפשרות לעשות גם את הסופרוויז'ן באופן פרטני, לא במסגרת קורס מאורגן. גם חברה שלי שלמדה במסגרת גדולה אחרת לא היתה מודעת לאפשרות הזו. מצד שני, היא בכלל לא היתה מודעת לכך שזו דרישה של הלשכה.

לכן הבעיה היא בהחלט בפרסום - לא שלך דוקא, אלא בכלל, ליידע מאמנים חדשים שישנה אופציה לבצע את הפרקטיקום תחת סופרוויזן באופן פרטני, שיש לזה יתרונות על קורס ופרקטיקום קבוצתי, ושגם המחיר הוא לאו דוקא יותר יקר.

לדעתי מאמנים לא לוקחים מספיק הדרכות

ומי שכן לוקח מתוך בית הספר שלו.
אני מקפידה לקחת הדרכות תמיד, בכל תהליך שאני מלווה אני לומדת דברים נוספים שנותנים ערך מוסף למתאמן על ידי הדרכות, אבל אני לוקחת אותן מסגל בית הספר בו למדתי אימון.
אני חושבת שמכיון שהאימון שלי מתבסס על התיאוריה האדלריאנית אתקשה לקבל הדרכה ממישהו שהגישה האימונית שלו שונה.

ענבל כהן חמו

מנהל
הדרכה וגישה

מעניין מה שאת אומרת על כך שקשה יהיה לך לקחת הדרכה ממישהו בעל גישה אימונית שונה.
הדרכתי מאמנים מגישות שונות מאילו שאני באה ממנה, ואני חושבת שלעיתים הערך המוסף הרב ביותר היה דווקא כאשר המודרכים שלי היגיעו מאסכולה אחרת. היה משהו מרענן וחדש בהתבוננות לא דרך אותם משקפיים, שהמודרכים מצאו מאוד מועיל.
אפשר לראות סופרוויז'ן כהעמקת לימוד השיטה - ואפשר לראות אותו כמקום מצמיח את המאמן שבך, ומאפשר לך לחרוג מה"שיטה" ולמצוא את מקומך האישי כמאמן.

מאד יתכן

אני בהחלט מוצאת ערך מוסף בכל למידה באשר היא, אבל מכיון שיש לי מדריכה שממשיכה להעשיר אותי אין לי סיבה לחפש אחרים ומכיון שהמדריכים מבית הספר לאימון בו למדתי הם אלו המוכרים לי הם גם אלו שהמשכתי איתם.
בכל מקרה, מכיון שאני מאד מעריכה את התשובות שלך יש בהחלט סיכוי שנפגש בהמשך.

הי ענבל

מתוך קריאת דבריך ודברי המשיבים ניכר שרוב המאמנים עושים את מה שהם מחויבים לעשות על ידי בית הספר בו הם לומדים ולא מעבר לכך.
מכאן שהם לא רואים ערך נוסף בסופרוויז'ן.
אם את חושבת שיש ערך בתהליך, את מחויבת להצביע על הערך הזה, כדי למשוך לקוחות ולשכנע אותם שהם יקבלו עבור זה תמורה גדולה מהתשלום.

ענבל כהן חמו

מנהל
ערך הסופרוויז'ן

יהודה היקר,
אני מאוד מסכימה עם האבחנה שלך. אני לוקחת על עצמי לכתוב איזה מאמר או משהו מסודר יותר על הערך של הסופרוויז'ן.
לי הערך מאוד ברור.
כדי להרחיב את זווית הראיה שלי, אשמח לשיתופים מצד המשתתפים כאן - מה תרם לכם הסופרוויז'ן?

ommerl

New member
בתור מטפל שלא פונה לסופרוויז'ן:

אני יכול להעיד על עצמי: אני פשוט לא הולך לסופרוויז'ן. אני יודע מי מעביר ומי טוב ואני לא הולך. ברור לי שזה יקדם אותי כמו שכל התעסקות נוספת בטיפול תקדם אותי אבל אני לא מרגיש שזה יקדם אותי מספיק בהשוואה לזמן והכסף שזה עולה.

אני עושה הרבה דברים כדי לקדם את עצמי ואני מאמין שהם עוזרים לי יותר ממה שסופרוויז'ן יעזור (הייתי במפגש סופרוויז'ן לדוגמה).

אני לא יכול להגיד לך משהו כללי יותר כי אני מכיר רק את עצמי בקטע הזה ..

עצה שיווקית? אני לא יודע מה הערוצים שבהם את משווקת כרגע.. דפי נחיתה? רשימות תפוצה? הרצאות או מפגשים למטרת מכירה עם קהל היעד? BNI? משהו אחר?

אני חושב שסופרוויז'ן יותר מתאים לאנשים חסרי ביטחון ביכולת שלהם לאמן- שזה מאפיין אנשים שהרגע סיימו ללמוד אימון.. לכן נראה לי שכדאי לבחור בערוץ שיווקי שפונה לאותם אנשים.

ענבל כהן חמו

מנהל
למי מתאים הסופרוויז'ן

הי עומר,
תודה על התגובה, וגם על הטיפ בפרטי.
נדמה לי שהחוויה שלך מסופרוויז'ן אינה טובה ובוודאי אינה מייצגת את האופן בו אני רואה את הערך של סופרוויז'ן.
אני מסכימה איתך שהרבה אנשים רואים זאת כמוך - חווים את הסופרוויז'ן כמשהו שמתאים בעיקר למאמנים מתחילים, ואם כבר יש לי כבר ניסיון אז אני לא צריך. מאמנים חדשים זקוקים יותר לפן ההדרכתי - אין נעשה מפגש ראשון ואחרון, איך נתמודד עם נושאים שונים שעולים, למשל ענייני פרוצדורה, הסכמי אימון. גם זה סופרוויז'ן, אבל במקום שכולל גם לימוד והכוונה.
מהניסיון שלי ושל המודרכים שלי, הסופרוויז'ן מאפשר התפתחות ששום אפיק אחר אינו מאפשר. במהלך הסופרוויז'ן אנו מתבוננים מקרוב בך כמאמן - בהחלטות שלקחת, בתגובות שלך - הרציונליות והרגשיות, במקומות בהם לא דייקת כפי שהיית רוצה, וגם במקומות שאתה עיוור אליהם ואתה לא רואה שיש בהם בעיה או משהו לשפר. מאחר והתהליך סובב סביב תהליכי האימון שקורים בפועל, יש הזדמנות להתבונן בהם בזכוכית מגדלת ולראות דברים שלא רואים בדרך כלל. דווקא מאמנים מנוסים נוטים להיות על המסילה שלהם - להמשיך ולעשות כפי שהם כבר יודעים והצליח בעבר, ואין המון התחדשות ובעיקר חסרה היכולת החשובה ביותר שרוכשים בסופרוויז'ן - רפלקציה. רפלקציה היא היכולת להתבונן בעצמך ובאחרים, לשים את עצמך במקומות שונים, להתבונן בעצמך מבחוץ וביחסים שלך עם המתאמן מבחוץ. שם יש למידה אדירה לכל אחד, לא רק למאמנים חדשים. ואין סוף ללמידה הזו - תמיד יש מה להתבונן באופן בו התנהלו ולשאול את עצמנו שאלות לגבי זה.

ommerl

New member
בכיף :)

אני מקווה שנקודת המבט שלי תעזור לך לגבש מערך שיווקי...
אבל שלא תביני לא נכון- החוויה שלי מסופרוויז'ן הייתה מעולה. העביר את הסופרוויז'ן אחד המטפלים שאני הכי מעריך ואוהב בתחום שלי בארץ והוא מעביר סדנאות שלמות של סופרוויז'ן למטפלים.

ordanco

New member
סנדלרים?

אהלן ענבל,

איזה כיף, שהעלית את הפוסט הזה, זה מסקרן גם אותי זמן מה...
אני אוהב לעשות סופרויזן, ממש כיף לראות מאמן אישי צומח כמה רמות,
ועשיתי כבר סופרויזן למאמנים כמעט מכל השיטות,
ביצעתי גם סופרויזן דרך מספר בתי ספר לסטודנטים
אבל...
מבין כל הלקוחות את זה יש לי הכי פחות
באמת לו"ז מלא וסופרויזן זה נדיר
ומבין כל הסופרויזנים אז הקבוצתי הולך טוב יותר מהאישי
למה?
יש לי הרבה רעיונות ועלו פה הרבה רעיונות מהרבה אנשים
האמת - שאני לא יודע

לאור כלל זה - אני החלטתי להוריד את "המוצר" הזה ממגוון המוצרים שמופיעים אצלי באתר
ולהציג את המוצרים שטסים יותר ופחות לבלבל את הלקוחות במגוון מוגזם.

עצה שיווקית (הכי בסיסית) - כאשר מחפשים בגוגל "סופרויזן" או "סופרויזן למאמן אישי" יש מעט תוצאות, זה אומר שזה תחום שאין עליו תחרות גדולה מאוד,
אם תקחי את זה ברצינות, יותר ממני, ותיצרי תוכן בנושא, תוכלי למשוך את התנועה שכן מחפשת את הנושא אליך, או אפילו ע"י מודעה בתשלום.
חשוב שתמשכי תנועה זו לא רק עם המילה "סופרויזן" ו "סופרויז'ן" אלא אם משפטי מפתח כמו : " כמה מרוויח מאמן אישי" וכד' שמושכים מאמנים אישיים מתחילים.

ועוד - המאמנים האישיים שכן מגיעים אלי לסופרויזן הגיעו מהספרון האינטרנטי שיצרתי שהורידו אותו בחינם או מסרטון היו-טיוב היחיד שעשיתי בנושא,
את מוזמנת ליצור כאלה גם.

בהצלחה,
אורן

Optimistic Girl

New member
שאלה

כשאת מתכוונת להדרכה את מתכוונת לסופרויזן?

את צריכה הרבה שיווק
וללמוד איך לשווק זאת
בימנו חייבים ללמוד שווק!!
שזה אתר
רשימת תפוצה
דף נחיתה
פרסום בפייסבוק
ועוד ...

AlexCoaching

New member
לפי דעתי זה משהו בצורה בה זה נתפס

אני חושב שהרבה אנשים באמת חושבים שסופרויזן זה יותר למתחילים.
ומה שקורה זה שהרבה מתחילים בעצם מקבלים אותו עם הקורס מאמנים.
או שמקבלים סופרויזן קצר על מתאמן 1 או 2.
ואחר כך רובם לא באמת מצליחים לבנות את העניין כעסק
אז פחות משתלם להם לקחת עוד סופרויזן.

1. אני יודע שכן יש שוק להשתלמויות כאלה ואחרות.
אבל השתלמויות שהן יותר ברמה מקצועית ספציפית.
למשל מאמנים שלומדים NLP, EFT ועוד כל מיני שיטות שאפשר לשלב.

2. עוד תופעה שאני רואה:
הרבה מאמנים הולכים לסדנאות של מאמנים מוכרים שמיתגו את עצמם חזק בנישות אימון ספציפיות.
הם הולכים בשביל ללמוד מהם כלים חדשים וללמוד מההצלחות שלהם.

3. עוד דבר שלמדתי מפידבק שאנשים נתנו לי.
לאנשים הרבה יותר נוח(במיוחד מי שעוסק בהתפתחות אישית)
קודם כל ללכת לסדנא של מישהו לפני שהם עוברים איתו תהליך אישי.
מבחינתם סדנא זה משהו שהם יכולים לבוא ולשמוע ולקחת רק את מה שבא להם.
ולעומת זאת תהליך אישי הוא יותר מחייב.
זה פידבק מהשטח שאנשים נתנו לי!

4. עכשיו תחשבי מי קהל היעד הספציפי שלך לסופרויזן.
כי זה קהל שונה מהקהל שמגיע אליך לאימון מין הסתם.
וגם איך אפשר להציג/להתאים את השירות של הסופרויזן לקהל הזה בשביל שיראה את הערך.
אפשר גם לקחת מנטור עסקי/שיווק שיעזור במשהו כזה.

ommerl

New member
לא הבנתי את סעיף 3

הם מעדיפים להוציא אקסטרה כסף- ללכת לסדנה של מישהו ואז ללכת גם לאימון אישי אצלו? זה לא יותר בזבזני מבחינה של זמן וכסף בשורה התחתונה (בלי קשר לזה שזה יותר נוח להם פסיכולוגית)?

למעלה