מותר או לא ?

Hurakano

New member
מותר או לא ?

לנגן בשבת.... בשבת אסור לעשות מלאכה, ולנגן זה להפיק צלילים, זאת אומרת מלאכה, אז זה אסור.... מצד שני בתנ"ך כתוב שבבית המקדש ביום שבת היו מנגנים מזמורים לה´... משהו פה לא מסתדר.. אני יהודי מאמין בה´ וגם מנגן... אז זה חשוב לי לדעת

מקור וציטוטים:

המקור התנ"כי: בראשית ל"ח, ט´: "וידע אונן כי לא לו יהיה הזרע והיה אם בא אל אשת אחיו ושחת ארצה לבלתי נתן זרע לאחיו" בראשית ל"ח, י´: "וירע בעיני יהוה אשר עשה וימת גם אתו" ציטוט מספר "חיי אדם", כלל קכ"ז: אסור להוציא שכבת זרע לבטלה ועון זה חמור מאוד מכל עבירות שבתורה וקיבלו חז"ל שזה היה עון של דור המבול כמו שכתוב "כי השחית כל בשר את דרכו על הארץ", רצה לומר שהוציאו בידים הזרע על ידי חימום עד שנשפך על הארץ. וזה היה עון ער ואונן שהיו דשין מבפנים וזורים מבחוץ כדכתיב "וידע אונן כי לא לו יהיה הזרע" ושיחת ארצה ועליהם נאמר "ידיכם דמים מלאו" וכאילו הרג הנפש. ובגמרא ובפרט בזוהר מחמירין עד מאד בעון זה והעושה זה חייב נידוי ואם לא נידוהו ממילא הוא בנידוי מן השמים ומכל מקום אם הסיתו היצר חס ושלום ורואה את עצמו שאי אפשר לכוף יצרו המסיתו לבא על הנדה או על שאר עריות מוטב שיוציא הזרע לחוץ ואל יבעול הערוה ואחר כך ישוב על זה על פי תיקוני התשובה המבואר ברוקח ובכתבי האר"י... ...ולכן המוציא זרעו לבטלה או בערוה או בגויה הרי הוא כאילו הרג בניו ואין לך רשע שנקרא רע אלא המוציא זרעו חוץ מאשתו...

ofer3188

New member
לא מלאכה

מי אמר שלהפיק צלילים זו מלאכה? גם ההלכה לא אוסרת משום מלאכה אלא משום שבות שמא יבוא לתקן כלי שיר שהוא מלאכה. לענ"ד זה לא שייך היום וגם אז...

Hurakano

New member
אז..... מותר או לא ?

לנגן זה לעשות צלילים.... זה ליצור משהו... תחשוב על זה... ככה זה לפחות לי נראה אבל אתה אומר שזה רק בגלל שהכלי יכול להישבר, ו0000 אומר שאסור... אז מותר או לא ?

אסור.

מדרבנן, מגזירה שמא יתקן כלי שיר. יש איסורים דומים כמו: "אסור לטפס על עץ בשבת, מגזירה ששמא יבוא לתלוש".

Hurakano

New member
אההה.... "אם"...

תראה, עם כל הכבוד לרבנים ולכל אלה שקוראים לעצמם חכמים - זה כתוב בתנ"ך ? זה כתוב בספר הקדוש ? לא, אז לא.... מה "אם" ? אם לסבתא היו גלגלים.... ואם תשבר הגיטרה..... אני לא אתקן אותה... אני אתקן אותה ביום חול.. מה הבעיה ? אתה יודע שאם כולנו היינו חיים ב"אם" אחד גדול, העולם לא היה מתקיים... לא צריך להמציא חוקים מוזרים על סמך תנאי.... לא כתוב בתנ"ך, ה´ לא אסר, אז עזבו אתכם שטויות.... ערב טוב..

המקור התנ"כי:

התפיסה של הזרמים הדתיים/חרדים ביהדות, היא שביחד עם התנ"ך (שנקרא תורה שבכתב), אלוהים נתן גם את ה"קבלה", ואת הדרכים בהם יש לפרש את התנ"ך (כל זה נקרא "תורה שבעל פה"). על פי הדרכים הנ"ל פירשו את הפסוק: ויקרא י"ח, ל´: "ושמרתם את משמרתי לבלתי עשות מחקות התועבת אשר נעשו לפניכם ולא תטמאו בהם..." מסכת מועד קטן, דף ה´, עמוד א´: רב אשי אמר "ושמרתם את משמרתי" - עשו משמרת למשמרתי (כדי להרחיק מן העברה).

המקור התנ"כי 2:

תפיסה נוספת היא, שלרבני ישראל ניתנה ה"סמכות" לחדש הלכות חדשות, ומאותה עת נחשבות ההלכות כאילו הם ניתנו בסיני. דברים, פרק י"ז, פסוק י"א: "על פי התורה אשר יורוך ועל המשפט אשר יאמרו לך תעשה לא תסור מן הדבר אשר יגידו לך ימין ושמאל" רמב"ן: "...אפילו אם אומר לך על ימין שהוא שמאל או על שמאל שהוא ימין...אפילו תחשוב בלבך שהם טועים, והדבר פשוט בעיניך כאשר אתה יודע בין ימינך לשמאלך, תעשה כמצותם, ואל תאמר איך אוכל החלב הגמור הזה או אהרוג האיש הנקי הזה, אבל תאמר כך צוה אותי האדון המצוה על המצות שאעשה בכל מצותיו ככל אשר יורוני העומדים לפניו במקום אשר יבחר ועל משמעות דעתם נתן לי התורה אפילו יטעו... ...והצורך במצוה הזאת גדול מאד, כי התורה נתנה לנו בכתב, וידוע הוא שלא ישתוו הדעות בכל הדברים הנולדים, והנה ירבו המחלוקות ותעשה התורה כמה תורות וחתך לנו הכתוב הדין, שנשמע לבית דין הגדול העומד לפני השם במקום אשר יבחר בכל מה שיאמרו לנו בפירוש התורה, בין שקבלו פירושו עד מפי עד ומשה מפי הגבורה, או שיאמרו כן לפי משמעות המקרא או כוונתה, כי על הדעת שלהם הוא נותן להם התורה, אפילו יהיה בעיניך כמחליף הימין בשמאל, וכל שכן שיש לך לחשוב שהם אומרים על ימין שהוא ימין, כי רוח השם על משרתי מקדשו ולא יעזוב את חסידיו, לעולם נשמרו מן הטעות ומן המכשול..."

אלי ו.

New member
ההנחה היתה שאתה רוצה את ההלכה

אם אתה רוצה את דעת הקראים, או הרפורמים עליך לבקש אותה. היהדות ההלכתית מתבססת על תורה שבכתב וגם על התורה שבע"פ.

למעלה