מותו של אבי

azSara

New member
מותו של אבי

שלום רב
אבי נפטר לפני כשבועיים ביום שישי לפנות בוקר בא׳ באב ראש חודש ונקבר בשעה 14:00 ביום זה(שישי) . האם יש משמעות ליום זה ? (שישי וראש חודש ) האם אין חיבוט הקבר בכלל? אבי נפטר ממחלת הסרטן ועבר ייסורים קשים האם זה נכון שמי שעובר ייסורים קשים בעולם הז לא עובר ייסורים בעולם הבא? מתי הוא יום הדין של המת? ואם אני מעוניינת לקחת על עצמי לקרוא תהילים כל יום למען עילוי נשמתו של אבי איזה פרקים ומתי? האם מותר לקרוא גם בלילה וביום שבת? ולמה אבי צריך לסבול מייסורים על מה שילדיו עושים בעולם הזה?( אחותי לא מקפידה לשמור את כל ההלכות של החודש וזה כואב לי לדעת שאבי סובל מזה)?
אני יודעת ששאלתי המון שאלות אשמח אם תוכל לענות לי על כולם
תודה

תגובה

אכן בשעה זו בגלל שזה ערב שבת אין חיבוט הקבר.
מי שעובר ייסורים בעולם הזה בהחלט זוכה לכפרת עוונות גדולה לעולם הבא אך רק הקב"ה יודע את משקל הסבל שהאדם עבר, וכמה זה הועיל להצילו מייסורי העולם הבא.
יום הדין הוא ביום מיתתו\קבורתו, וכן בכל שנה ושנה דנים את האדם כפי שאמרו חז"ל.

ההורים\מורים, נענשים על מעשי ילדיהם\תלמידיהם, כי עליהם הייתה מוטלת החובה ללמדם ללכת בדרך ישרה אז כל עוד הם יכלו ללמד ולא לימדו הם נענשים בעוונם , אבל אם למשל ההורים לא ידעו שעליהם ללמד , או שלא יכלו ללמד ולמחות בילדיהם, אז מן הסתם הם לא יענשו על כך.

צירפתי קובץ עם פרקי תהילים ומשניות לעילוי נשמה ואפשר לקוראו גם בלילה ובשבת.

azSara

New member
צירוף הקובץ

אשמח לקבל את הקובץ לגבי פרקי התהילים. ושאלה נוספת האם יש משמעות למוות אדם בראש חודש אב?

אופירA

New member
מנהל
אינך יכולה לדעת חשבונות שמיים

אין לך שום ידיעה ספציפית ממה אביך סובל בעולם הבא, אם בכלל.
חבל שיכאב לך ממשהו שאינך יודעת, וחושבת שאת כן יודעת.

למעלה