מותה של כריסטין

eviv

New member
סליחה עם הדיון הפילוסופי...

אין לך את היכולת לקבוע כלל אוניברסלי של טוב ורע על דברים ספציפיים. זאת אומרת אולי אתה תגיד על סמים רע בגלל שזה לא בריא אבל אדם שחולה בסרטן וסמים משכחים את הכאבים שלו יאמר לך שסמים זה טוב לכן אתה לא יכול לקבוע ככלל טוב ורע טוב ורע זה דבר השוואתי שנכון רק למיקרים פרטיים

Deathatred

New member
אני יכול לקבוע מה טוב ומה רע

ומה שאני אומר שהוא "טוב" הוא טוב, ומה שאני אומר שהוא "רע" הוא רע. היהודי הדתי נתן את הסמכות הזאת לאלוהים והאלגוריתם הבסיסי הוא ספרי התורה כאשר יש פרשנויות שונות. אין כלל אנליטי לקבוע מה טוב ומה רע כשם שאין כלל לקבוע מהו שולחן ומה לא שולחן. הקביעה נעשית בצורת ההצבעה, אתה מצביע על עצם X ואומר "זה שולחן" ומצביע על עצם Y ואומר "זה לא שולחן".

EVIV-אם כך אין לך זכות לשפוט את

ישראל "כי אין טוב ואין רע.." אבל ברצינות, אתה לא יכול להגדיר מה זה רע אם אתה לא יודע להגדיר מה זה טוב...האחד לא קיים בלי האחר.. ולא פחות ברצינות...האנושות לשם ההשרדות שלה קבעה כללים של התחשבות באחר, השלמה עם צרכיו, השוני שלו וכו' ופיתחה את התחום הזה מאוד מאוד, ככל שהמדינה מתקדמת יותר כך התחום הזה של "תחייה ותיתן לחיות מפותח יותר"...והאנושות כינתה את הכללים האלו - מצפון = טוב ורע... ואם אתה טוען שאין מבחינתך הבחנה בין טוב לרע...אז פשוט אין לך מצפון, זה הכל... אתה יכול לטעון שטוב ורע הוא יחסי בחברות השונות. אבל יש בהחלט טוב ורע אוניברסליים. וטבח הוא רע אוניברסלי...אממ..למי שיש מצפון כמובן, והתגוננות מפניו אינה דבר רע אממ..למי שיש מצפון כמובן... לגבי חיות לא מבוייתות: ידוע שהיו זאבות שאמצו תינוקות אדם..ידוע שיש דולפינים שהצילו בני אדם ויש ביטויים אמיתיים של טוב ספונטניים לב לפי ההגדרה שלנו בלהקות שלהם ושל ליווייתנים מסוגים שונים...ידוע שהיו מקרים שהיפופוטמים הבריחו תנינינים כדי להגן על חיות בר שבאו לשתות מהאגם...ועוד.. כך שלגבי חיות מפותחות (יונקים) יש ביטויים ספונטניים של טוב לב...גם אתה נימנה כידוע בקטגוריה הזו.. יש משהו מאוד שטחי בסיסמאות, וסליחה...אבל אתה משתמש בהן המון..

eviv

New member
אל תשווה את זה לשולחן

כי הנה ההגדרה של שולחן במילון:"רהיט המשמש להניח עליו דברים שונים או לעשות עליו עבודה כלשהי" (אבן שושן) זה דיי הגדרה יבשה ועובדתית לא? אילו ההגדרה של טוב היא:" רצוי, משובח, בעל ערך חיובי,ראוי, מועיל,הפך מן "רע" " אתה רואה פהשההגדרה היא הגדדרה יחסית: רצוי- למי? , בעל ערך חיובי- חופש הביטוי או שלום הציבור? , מועיל- למי?. גם העובדה שאומרים שזה ההפך מרע מוסיף לטיעון שזה דבר יחסי לרע... הכוונה שלי היא שאתה יכול לשפוט בין טוב ורע אבל בילתי אפשרי לתת כללים מה זה טוב ומה זה רע לדוג' אתה יכול לומר שזה רע שעוד ועוד בני נוער משתמשים בסמים, מתוך הטיעון שסמים מזיקים לבריאות וממכרים, אבל אתה לא יכול לומר ששימוש בסמים זה רע... כי יש להם שימושים "טובים" בנוסף לכל השימושים ה"רעים שלהם" כי אתה יכול לשמוע לדוג' אדם שני שאומר ששימוש של בני הנוער סמים הוא טוב. מתוך הטיעון שזה גורם להם כיף מסויים.

Deathatred

New member
לפי הגישה שלך

כל בעיות הפילוסופיה היו נפתרות אם רק ניטשה, קאנט, יום, וידגינשטיין ושות' היו טורחים לעיין במילון אבן-שושן.
>> "רהיט המשמש להניח עליו דברים שונים או לעשות עליו עבודה כלשהי" << על הריצפה בביתי מונחים דברים, לפעמים אני גם יושב עליה ועושה עליה עבודות מלאכה או שיעורי בית. לפי ההגדרה של המילון יוצא שגם הרצפה היא שולחן. >> גם העובדה שאומרים שזה ההפך מרע מוסיף לטיעון שזה דבר יחסי לרע... הכוונה שלי היא שאתה יכול לשפוט בין טוב ורע אבל בילתי אפשרי לתת כללים מה זה טוב ומה זה רע לדוג' אתה יכול לומר שזה רע שעוד ועוד בני נוער משתמשים בסמים, מתוך הטיעון שסמים מזיקים לבריאות וממכרים, אבל אתה לא יכול לומר ששימוש בסמים זה רע... כי יש להם שימושים "טובים" בנוסף לכל השימושים ה"רעים שלהם" כי אתה יכול לשמוע לדוג' אדם שני שאומר ששימוש של בני הנוער סמים הוא טוב. מתוך הטיעון שזה גורם להם כיף מסויים. << כאן אתה צודק, זה מאוד קשה לתת "כלל זהב" חד משמעי שיקבע מה טוב ומה רע. לעומת זאת, יש דברים שנקבע שהם "טוב" או "רע" לפי כלל ההצבעה בצירוף עקרונות מנחים ששאובים בעיקר מן הדת היהודית. עוד נציין, שכאשר באים לקבוע מושגים של טוב ורע קולקטיביים (נורמות של חברה) מטים על פי דעת הרוב. למשל, בשכונה רוב האנשים סברים שפדופיליה זה רע. מצד שני, מר איקס בטוח שזה טוב (כי הוא נהנה מזה). האם בשל כך תותר פדופיליה בשכונה? לא. תושבי השכונה יגרשו את מר איקס ויפעילו נגדו סנקציות שונות (כולל שימוש בכוח) אם לא יחדל מהמנהג שלו שנחשב רע.

eviv

New member
הנה:

רהיט:" שם כולל לכל אחד מכלי הבית הגדולים המשמשים לצרכי האדם..."

Deathatred

New member
הגדר לי "כלי"

ואפשר להמשיך כך הלאה... מתישהו תגיע למושג שהדרך היחידה להגדיר אותו יהיה לקחת משהו, להצביע עליו ולומר "זה כן" ועל משהו אחר לומר "זה לא".

eviv

New member
העיקר שסיכמנו

שאת המושג טוב ורע אי אפשר להגדיר כמו שאנחנו מגדירים ריצפה ושולחן ואפילו כריך...

הדמוקרט

New member
מקרר?

אהם... זאת שאלה ממש בעייתית... הקטע הזה עם הגדרות...בהא. קשה לגשת אל זה.

למעלה