מותא גם לי להמליץ?

novemberain

New member
מותא גם לי להמליץ?

אני אמנם לא כותבת, אבל "גונבת" מתכון פה מתכון שם
האחרון והנפלא ש"גנבתי", היה הבוואריה של פירגה. פשוט נהדר
על מתכון נפלא ופשוט. יצא נהדר.

ak5

New member
לא רק מותר אלא רצוי ומומלץ לנסות עו

עוד מתכונים של פירגה

pirge

New member
תודה לכם על ההמלצה. ../images/Emo24.gif עלה

לי רעיון לראש, לגבי הבוואריה, לשידרוג. לחלק את הבלילה ל-2. כמובן לפני הכנסתה למקרר.כשהיא עוד נוזלית לגמרי. לחלק אחד להוסיף 2 כפות שוקולית ולערבב למירקם כהה. נקבל 2 צבעים. מוזגים כל צבע לקנקן נפרד -רצוי קנקן עם פיה. עכשיו פשוט להכין את הבוואריה בקערה שקופה גדולה ועגולה. עגולה,כמו עוגת הספירלה של קארין. טבעות טבעות בשני צבעים. אשמח אולי מישהו יכין לפני? וקונה את הרעיון? אם לא, תחכו שאני אכין,בהזדמנות. בבקשה, ובכיף,פירגה.

שתהיי לי בריאה.. איך הרעיונות באים

לך ב"שלוף".. תשמעי, עניין אחד זה לקחת מתכון שמישהו אחר כתב ולעשות לפיו משהו מוצלח (שזה מעולה בפני עצמו, כמובן..) אבל להמציא לבד??? על זה מגיע לך
אלופה.

pirge

New member
רקדנית, יש לי עוד רעיונות לעוד בוו

בוואריות שונות ומשונות. לאט לאט....זה יבוא.אני "תופסת" יום של "מוזה" וזהו....זה נשלףףףףףףףף. תודה חמודה. ושלא ייגמר לעולם

pirge

New member
עוגת שיש בחושה בשוקולד לבן

בחושה שיש בשוקולדצ'יפס לבן נהדרת. מענגת. אפיתי בתבנית עם חור . ניילתי את התבנית בשקית "קוקי" -פתוחה. שימנתי גם את התבנית ומעט את הניילונית. יצקתי את הבלילה לתוך הניילון שבתבנית. אחרי האפיה, בקלי קלות,תפסתי את הניילון מהצדדים---הפכתי את העוגה. הניילון לפח. מקור: פירגה שמים בקערה: חבילה מרגרינה מזולה רכה 2\1 1 כוסות סוכר מערבבים היטב. מוסיפים 5 ביצים—כשאחרי כל ביצה בוחשים טוב טוב. מוסיפים: 4\1 1 כוסות קוקוס 4\1 1 כוסות קמח תופח כוס מיץ תפוזים----- או מיכל ביו----- או שמנת חמוצה מערבבים למירקם של עוגה בחושה. מוסיפים: 2\1 1 כוסות שוקולד צ'יפס לבן שעורבב תחילה עם כף קמח. לבחוש. הבחישה צריכה להיות ללא מאמץ-המירקם קליל. אפשר להוסיף כמה כפות של חלב או מיץ. 3\2 מהכמות לצקת לתבנית . ליתר להוסיף כף גדושה קקאו ושלוש כפות חלב. להוסיף גם סוכר 3-5 כפות. לבחוש ולצקת על הבלילה הלבנה שבתבנית. לא לבחוש. לא לגעת. ולהכניס לאפיה של שעה בדיוק בחום 175 מעלות. משחררים את הדפנות בעזרת סכין. תהנו.

pirge

New member
בוטניות מבצק גבינה../images/Emo41.gifחדש../images/Emo41.gif

בוטניות מבצק גבינות מקור:פירגה 50 סהרוני חטיפים---- חמים וטעימים לקפה\תה לכל שעות היום. שולפים מהפריזר-מחממים טיפונת באובן ומתענגים. בקערה גדולה שמים: חבילה מרגרינה ר כ ה \חמאה 200 גרם (מרוככת לגמרי ) חבילה 250 גרם גבינת "טוב-טעם" 3 כפות מלאות ג ד ו ש ו ת בגבינה לבנה 5% 2 ביצים 3 כפות סילאן 2\1 1 כוסות בוטנים שבורים – אפשר למי שלא מתעצל—לקלות אותם על מחבת יבשה. אפשר להוסיף גם צימוקים לבנים. עד כוס. 2 כוסות סוכר שקית סוכר וניל שקית אבקת אפיה 2\1 3 כוסות קמח ועוד תוספת של קמח ללישת הבצק------ לטיפונת דביק. שמים את הקערה במקרר ל- 2\1 שעה. מקמחים את השיש. מחלקים את הבצק ל-5 חלקים שווים. מכדררים כל חלק (צורת כדור) כל כדור פותחים לעיגול (לא דק) מסמנים בעזרת סכין --- למשולשים. כל משולש מגלגלים מהצד הרחב לצר מניחים בתבנית על ניר אפיה – לא משומן. מברישים בביצה טרופה מהולה בכפית סילאן מפזרים שומשום. אפיה בחום 175 כ- 25 דקות. יוצאת כמות של 50 סהרונים.

מרי-לו

New member
שאלה בקשר לבואריה

אין צורך בתחתית? את לא שמה ביסקוטים או איזשהו סוג אחר של עוגיות כתחתית? אוהבת מאוד את המתכונים שלך

pirge

New member
מרי לו, לא ניסיתי עם תחתית, אולי

אפשר עם בסקויטים או בישקוטים. לא ניסיתי, הבוואריה עשירה גם בלי. תודה רבה רבה לך

מרי-לו

New member
השאלה היא אם היא יוצאת מהתבנית

מבלי להתפרק בגלל שאין לה תחתית תודה

pirge

New member
מרי לו,לא רק שהיא יוצאת בלי להתפרק,

אלא, ממש אפשר להחזיק חתיכה ביד והיא נשארת שלמה ויציבה. זו בוואריה פלא. תנסי. אשמח לשמוע את דעתך. בבקשה, ובכיף גדול

pirge

New member
../images/Emo6.gifבוודאי,טרמפיסטית,ברגע שאצא מ

מהארון.

pirge

New member
טרמפיסטית../images/Emo24.gifאראה זאת כמחמאה.

תודה גדולה.

דנייאלה

New member
לא רק שמותר להמליץ, אלא יוצא מזה רק

טוב למרות שהעתקתי את המתכון לעשות בעתיד, לאחר המלצה כל כך חמה נתתי לבן שלי להכין!! עכשיו הבוואריה במקרר ממתינה להתגבשות
כך שצריך להמלץ
=================

למעלה