מוש, Chewbacca, אלון, מומחי יין

מוש, Chewbacca, אלון, מומחי יין

אחרים, בפורום, שאלה אליכם: קבלתי מוקדם יותר, היום, במתנה, יין לבן שאיני מצליח לזהותו. אם מי מכם מכיר אותו, אודה אם יואיל למסור לי הפרטים הידועים לו. להלן פרטים מן התויות. על גבי התוית הקדמית כתוב: בראש התוית - Monte Fondo; בתחתית התוית - Casette Foscarin. (בין שתי הכתובות, שבתוית זו, מופיע ציור ובו שני גברים בלבוש ימי בייניימי, עומדים בפתח מקושת של איזו חומה, או טירה). על גבי התוית האחורית כתוב(מלבד חזרה על הפרטים דלעיל): SOAVE CLASSICO SUPERIORE, Vendemnia 2001. prodotto ed imbottigliato da Az. Agr. Montetondo Soave - ITALIA וכן מצויין מאחור - א. DENOMINAZIONE DI ORIGINE CONTROLATA ו- ב. שהבקבוק הוא בן 750cc, עם אחוז אלכוהול בגובה 13% אשמח לשמוע את מירב הפרטים לגבי היין המתואר. תודה

Chewbacca

New member
טוב בוא ננסה

Soave Classico הוא תת איזור ליד וורונה בצפון מזרח איטליה שמייצר את היינות הלבנים הידועים ביותר באיטליה. האמת היא שלמרות שאני מחפש יינות מSoave כבר הרבה זמן עוד לא יצא לי לטעום. מה שהצלחתי ללמוד על היין הזה הוא שהוא מיוצר מ80% ענבי גרגרנגה ו20% מזן הטרביאנו המקומי (יש כמה תתי זנים של טרביאנו), אם הבנתי את האיטלקית באתר של היצרן הוא יושן 6 חודשים בחביות קטנות ועוד שנה בבקבוק. לפי ג'נסיס רובינסון ליינות soave צריך להיות ניחוח של לימונים ושקדים. רק תגיד לי אם זאת התווית.

Chewbacca

New member
עוד דבר קטן

החל מבציר 2002 האיזור קיבל מעמד מרומם של DOCG.

marsala

New member
צריך לשתות אותו בהקדם

זה לא יין ליישון, הולך יופי עם סלטים או כאפריטיף Mosh

Chewbacca

New member
מי אני שאחלוק על מוש

במיוחד שאין לי נסיון מעשי עדיין עם יינות soave. הידע שלי הוא תיאורטי בלבד אבל הוא הצליח לגרום לי להתעניין. מאוד הייתי שמח לטעום את היין הזה

למעלה