מושפע מדי מגורמי חוץ

Palm tree

New member
מושפע מדי מגורמי חוץ

שמתי לב שאני תמיד כ"כ מתאמץ שכולם יחבבו אותי, שכולם יאהבו אותי. אני לא יכול לסבול את המחשבה שמישהו חושב עלי דבר מה רע. זה כאילו שכל ההגדרה שלי תלויה במה שאחרים חושבים. אתמול ירדתי למרכז העיר, פגשתי חברים שלא ראיתי הרבה זמן והרגשתי כמו מלך. היום ירדתי לעיר, פגשתי אותם שוב, עוד פעם הרגשתי כמו מלך, עד שידיד שלי בא ואמר לי משהו שנורא פגע בי (הוא חשב שעשיתי משהו שבעצם לא עשיתי, ועכשיו הוא לא מדבר איתי). זה פשוט ניפץ לי את המצב רוח ואת ההערכה העצמית לרסיסים. גם העובדה שהוא חושב שכך, וגם העובדה שמישהו סיפר לו על זה. אני יודע שזה לא נכון, וגם למעשה לא כ"כ איכפת לי ממנו, כי הוא סתם ידיד. חצי ידיד חצי מכר. הוא לא יקר לליבי, סתם מישהו שאני אומר לו "שלום" מדי פעם. אז למה זה כ"כ פגע בי? כי אני מושפע מדי מגורמי חוץ. אין לי בסיס יציב משלי, אין לי מאגר כוח עצמי. מה אני יכול לעשות??

rainbow too

New member
להחליף את ה´אין´ ב´יש´.

במקום ´אין לי בסיס יציב משלי´, ´אין לי כוח עצמי´. תאמר לעצמך ´יש לי בסיס יציב משלי´, ´יש לי כח עצמי´, בהתחלה אולי לא תוכל להזדהות עם שינוי הקונטציה של אותם המילים, אך עם הזמן ובמידה ותתמיד להפוך את כל ה´אין לי..´ ל´יש לי..´ ואת כל הספקות לאישורים, אתה גם תרגיש שהאמירה ´יש לי´ נכונה. קח לך 5-15 דקות ביום רצוי לפני השינה, ותאמר לעצמך שיש לך, את כל מה שאתה חושב שאין לך. יש לנו את היכולת לשלוט ברגשות ובתגובות שלנו במקום שהם ישלטו בנו. אני הכנתי רשימה כזאת ואני חש בשיפור ניכר בהרגשתי הכללית, ובכוחי לשנות את חלום הפחד לחלום האהבה. לגבי הידיד שחשב שעשית משהו שלא עשית, המחשבה הזאת היא לא שלו, היא הושתלה בראשו ע"י מישהו אחר. מתוך הפגיעות שלו, הוא לא טרח לבדוק את העניין לאשורו ,הניח הנחה שמה שנאמר לו- נכון, והוא לקח את זה באופן אישי. אתה יודע שזה לא נכון, שמדובר בשקר, וזה העיקר. אתה יודע שאתה בסדר. אל תקח את הדברים באופן אישי, חכה מספר ימים שהרוחות ירגעו ונסה לדבר עם הידיד שלך, להלבין את הדברים. סלח לו על שהוא נפגע ממך בלי שפגעת בו, והבן שזה לא אישי נגדך, זהו שחרור רעל רגשי של מישהו, שהרגיש רע עם עצמו. כולנו רוצים שכולם יחבבו אותנו ושכולם יאהבו אותנו, ואף אחד לא יכול לסבול את המחשבה שמישהו חושב עלינו דבר מה רע. תחבב ותאהב אתה את הסובבים אותך, ותקבל את האהבה שאתה נותן בחזרה. And in the end" The love you take Is equal to love "You made

Palm tree

New member
זה מסובך יותר מזה

אני כבר עוסק בתהליך השיכנוע העצמי. בעצם לא הייתי קורא לזה שיכנוע עצמי, הייתי קורא לזה לימוד עצמי, משום שאני יודע שכל הדברים הטובים האלו קיימים בי, ושעלי פשוט ללמוד ולהכיר בהם, להרגיש אותם ולהשתמש בהם, במקום למלא את ראשי בספקות. אבל, לא יודע, יכול להיות שאני רגיש יותר מאחרים בנושא הזה, אני פשוט לא סובל את העובדה שמישהו חושב עלי דברים רעים. שמועות ממש יכולות להרוס בן אדם, וכבר היה לי מקרה מאוד מאוד לא נעים עם שמועות בעבר, שפשוט הוריד אותי לקרשים. אני מרגיש..שקוף. אני מרגיש שכל מה שמשליכים אלי נדבק אלי והופך לחלק ממני. מוזר שבחלק מהתחומים יש לי בסיס מאוד מוצק ויציב משלי, ששום דבר לא יכול לערער אותו, אך בקטע הזה, אני שקוף לגמרי.

rainbow too

New member
יפה אמרת

אכן לא מדובר בשכנוע עצמי. והדברים שאנו רוצים בהם, כבר קיימים בתוכנו, ועלינו רק להעיר ולהאיר אותם. לא נותר לי אלא לחזור על דבריי.. אל תקח את הדברים שאנשים חושבים עליך או אומרים עליך באופן אישי. זה באמת לא אישי נגדך, זהו רעל רגשי שמועבר בין אנשים, אולי מהסיבה שרק כך הם יודעים איך ´להיפטר´ מהרגשות השלילים שלהם. אך הם לא ממש נפטרים מרגשותיהם, נהפוכו, הם מעצימים את הרגשות השלילים שקיימים בתוכם. כל מחשבה רעה שיש למישהו כלפיך או אמירה לא חיוביות שמופנת כלפיך, פוגעת בסופו של דבר באדם שאמר את הדברים או חשב עליהם. הדברים יכולים לפגוע בך רק אם אתה מאפשר לדברים לפגוע בך. נסה להתעלות מעל לכל הדברים, נסה לדבר עם האנשים שחושבים עליך דברים שהם לא נכונים, הוכח את טעותם, והכי חשוב סלח להם. יכול להיות שהם בעצמם נפגעו משמועות לא נכונות עליהם והם מעבירים את הרעל הזה הלאה בצורה שונה לאדם אחר. ועוד דבר... כשאתה חושב על כך שאנשים מדברים או דיברו עליך דברים רעים, אתה מושך את אותו הארוע שוב לחייך. שנה את התסריט לכיוון החיובי. בכל מקרה אל תקח דבר באופן אישי. אף אחד לא חשוב עד כדי כך. לא הם, לא אתה ולא אני. מה שחשוב באמת הוא המסתורין והמפגש הבלתי נמנע עם הלא נודע. People say I`m crazy doing what I`m doing Well they give me all kinds of warning to save me from ruin When i say that I`m o.k they look at me kind of strange Surely you`re not happy now you no longer play the game People say I`m lazy dreaming my life away Well they give all kind of advice designed to enlighten me When i tell them that I´m doing fine watching shadows on the wall Don`t you miss the big time boy you`re no ? longer on the ball I`m just sitting here watching the wheels go round and round I really love to watch them roll No longer riding on the merry-go-round I just had to let it go People asking question lost in confusion Well i tell them There`s no problem, only solutions Well they shake their heads and look at me as if I`ve lost my mind ...I tell them there`s no hurry I`m just sitting here doing time I`m just sitting here watching the wheels go round and round I really love to watch them roll No longer riding on the merry-go-round I just had to let it go john lennon

Palm tree

New member
כן..אתה צודק..

חבל שרק החלק המודע בי כ"כ קשוב לקולו של ההיגיון, בניגוד לחלק התת-מודע. אבל אני עוד אצליח לשנות את דעתי. לפעמים זה נראה כ"כ קל ופשוט, ולפעמים זה תהליך כ"כ קשה וארוך. לדעתי, אחד הדברים שמקשים על התהליך הזה, הוא הצורך שלנו כבני אדם לקבל הוכחה מסויימת. אנחנו כ"כ מקובעים במציאות, חשדניים מטבענו (או לפחות אני).

rainbow too

New member
אף אחד לא אמר שזה יהיה קל.

את רמת הקושי אנחנו קבענו, ואין מצב שהצבנו בחיינו אתגר שאיננו יכולים לעמוד בו.

ש איילת

New member
אני מבינה אותך

מאוד.. ואני חושבת שהדברים שאומר rainbow too הם נהדרים . תצא מהשקיפות.. תחזיר לעצמך את הצבעים. (גם אני עובדת על זה). בהצלחה! איילת (ד"א שמעת על "ארבע ההסכמות"? ספר שקשור לנושא. מומלץ)

lordjek

New member
"ואהבת לרעך כמוך"...

ומה זאת אהבה? לתת ולקבל ללא תנאי. אהבת כמוך- ואת עצמיך אתה אוהב? אם כן, אתה יודע לתת לעצמיך - ללא תנאי. אם כן אז אתה יודע לקבל - ללא תנאי. אדם שיודע לעשות זאת, לא מפחד מתגובה של אחרים- הרי אהבה אמיתית, היא ללא תנאי. אדם שיודע לעשות זאת, לא חושש לתת לאחרים - הרי אהבה האמיתית היא ללא תנאי. אם אדם אינו אוהב את עצמו, הוא לא מסוגל לאהוב אחרים - רק לגרום לאחרים לחשוב שהוא אוהב אותם. האם אתה אוהב את עצמך?

KEiN

New member
קשת :) תשובה מעולה :)

וזה עובד כמו קסם, אנשים אף פעם לא מנסים כי זה נשמע להם טפשי, אבל זה עובד

jongler

New member
שלום לך

שלום לך איש יקר אין לך בסיס ומעולם לא היה, אין בסיס לאחרים ומעולם לא היה, אינך "אתה" - מה שאתה חושב על עצמך. הינך אלא "אין" - כלום - אתה "זה" צביר של מולקולות ואטומים - הינך אנרגיה טהורה כמו כל היקום שסביבך. אדם אמר מילה - הוציא אויר מגרונו דרך פיו בצירוף מספר צלילים - ואתה נחרד, אתה דרוך ומוכן לתקוף או להתכנס בתוך תוכך, ועל מה ולמה?! על בליל של צלילים ואויר זורם. אתה שברירי משום ש"אתה" ישנו, ו"אתה" הוא פגיע, האגו שלך פגיע, המחשבה של מה שאתה חושב על עצמך היא כה שברירית שכל ציוץ ישמע כסופת ברקים המאיימת להשמיד את האשליה שבנית. איכפת או לא איכפת , איכפת לך מדבר אחד בלבד והיא שרידותה של האשליה. ברשותך עולם ומלואו, אתה יוצר את עצמך כפי שאתה רוצה - כאשליה כזו או אחרת, האחרים גם הם אשליה. עזוב איש יקר, עזוב את האשליות לחלומות בלבד, ישנה הזדמנות בפניך כרגע לראות את המציאות כפי שהיא באמת : החיים הם פשוטים , החיים הם בסך הכל נהר שאתה, אני והם רק הטיפות בו, טיפה התנגשה בך אך לא הרסה את מהותך כמים, הינך טיפה שמשנה את עצמה בכל רגע עם זרימתה בנהר, אינך הדבר הקבוע שנמצא במוחך הינך אלא החיים עצמם. באהבה JonGler

למעלה