מושלם
כמעט מושלם

45degrees

New member
מושלם../images/Emo70.gif כמעט מושלם ../images/Emo9.gif ../images/Emo99.gif

אתחיל בזה שאומר שהסבלנות משתלמת
במרוץ מספר 5 גיליתי שהבולם האחורי לא תקין (בלשון עדינה). כל היום נלחמתי באופנוע, רק בשביל להתהפך במהירות כלום פחות קצת בפניה האחרונה בדרך לחניה. לא אהבתי את האופנוע. מה לא אהבתי. ממש שנאתי אותו באותו יום. מילא ביצועים פושרים שלי, אבל לא נהנתי לרכב עליו - כל הזמן רצה לזרוק אותי. חודש לא רכבתי אח"כ - הבולם היה מפורק, ניסיתי למצוא הנחיות הכי מקצועיות שאני יכול כדי להרכיב אותו ב"פורמט" סופרמוטו. יד ימין - ויברציות. המוח - לא שקט בכלל. כעבור כחודש נפלה הזדמנות - בולם חליפי באופן זמני. גם החליפי לא היה תקין כל כך, אבל לפחות היה בולם. חצי נחמה. עדיין - האופנוע לא מתנהג כמו שצריך. רק לפני שבועיים, במפגש בחיפה, הצלחתי להוריד כוח לרצפה פחות או יותר בסדר. הבטחון התחיל לחזור. אבל מה - הבולם הלא תקין החליפי העביר מכות דרך השלדה לידיים - אי אפשר לרכב יותר מ 15 הקפות רצוף. התחושה די מדכאת - התקופה הכי טובה בשנה לרכיבה, המסלול בירקונים, ואני תקוע עם אופנוע שרוצה להעיף אותי מעליו או לשבור לי את הידיים תוך כדי זה שהוא מעיף אותי מעליו
כדי לקצר סיפור ארוך... הבולם שופץ, הוסב, והורכב
רכיבת התרשמות ראשונה הסתיימה לפני כמה דקות - בפרק ב'.

45degrees

New member
אולי השיפור הכי טוב לאופנוע עד היום

כן, ככה זה מרגיש בתום רכיבת ההתרשמות. מה עבר הבולם: 1. שיפוץ יסודי. היה צריך - הוא איבד שמן, המחזירים גמרו את חייהם. הגיע הזמן להשקיע קצת אהבה בבולם. 2. REVALVING. חלק קל מבחינת המכונאות, קשה מאוד מההיבט התאורטי. כל המאמצים להשיג מידע מדויק לגבי בניה מחדש של ערימות השימסים עלו בתוהו. קיבלתי הצעות מעניינות - לשלוח את הבולם לאוסטריה/גרמניה ודברים יקרים בסגנון הזה. אפילו עלו במוחי מחשבות כפירה על EBAY - הודות לחברי הפורום הנפלאים ששמו לינקים יחד עם מלח לפצעים
3. קפיץ - הוחלף לחזק יותר. (כמובן שעומס הקפיץ שונה קלות) 4. בוקסה ויסקוזית בלינק של הבולם שהיתה לא תקינה - הוחלפה. התוצאה? 1. דברים שקודם בקושי הייתי מצליח לעשות - עכשיו הפכו לכמעט טריוויאליים - למשל יציאה בווילי מסיבוב כשהאופנוע עוד בהטיה. קודם זה לא היה אפשרי כי הבולם היה פורק מהר ומוריד את הפרונט. עכשיו הפרונט פשוט עולה וזהו. 2. עם הבולם החלופי (שלא היה תקין) החריפה בעיה ישנה - והפכה מהותית: האופנוע היה יותא מאוד רחב מסיבובים. מה שמנע פתיחה מוקדמת של הגז, וחייב זויות הטיה מאוד גדולות ביחס למהירות הפניה. עכשיו התופעה נעלמה. מצאתי את עצמי שוב ושוב מהדק בלי צורך את הקו (מתוך הרגל). האופנוע לוקח קווים מהודקים להפליא עכשיו. לא כמו XR, אבל בהחלט רדיוסים מאוד קטנים ביחס למהירות. 3. בהטיות חריפות - הכל כל כך קל ולא "עסוק" כמו קודם. מצאתי את עצמי כמה פעמים מוריד הרבה יותר מדי ב"עיגול" (מסלול קטנטן 100 מטר מהבית) מכוסה החצץ וחסר האחיזה - כלום לא קורה. יש זמן לעשות דברים אחרים (קפה למשל
). 4. העומס על הידיים - ירד פלאים. הבעיטות לתוך כפות הידיים, הנדנודים של הפרונט שהיו גובים מחיר גבוה משרירי האמה ו PUMPING אחרי רכיבות לא ארוכות במיוחד - הכל כמעט נעלם. 5. בלימות בהטיה וסגירות גז בהטיה - האופנוע מגיב נפלא. 6. SAG: בפתיחות גז פראיות - אין את השקיעה שהיתה קודם, וגם לא את הנדנוד בהעברות ההילוכים. מרגיש קצת מוזר, אבל מאפשר להאיץ יותר חזק, ולא להקדיש תשומת לב למה שקורה מאחורה. 7. סחיפות זנב ביציאה - עכשיו הרבה יותר קל לשלוט בהן בכל זוית. עדיין לא ניסיתי במהירויות גבוהות מאוד, אבל במהירויות נמוכות עד בינוניות זה הרבה יותר קל מאשר קודם. חלק מהסימפטומים שתוקנו קשורים בכך שהמתלה לא היה תקין ופשוט תוקן. חלק תלויים בכך שהקפיץ לא היה מתאים למשקל (הנכבד) שלי. החלק הכי חשוב בעיני - השיכוחים ששונו לחלוטין וכעת יותרים ההבדל במעבר המשקל קדימה-אחורה, מאפשר קוים אחרים בפניה ו"ראש שקט" במצבים קיצוניים. עכשיו אני מבין הרבה יותר טוב את ההודעה של MEXMEX אחרי שרכב על ה NOX! איזה הבדל יש בין מתלה רגיל למיתלה שעבר התאמה פנימית. חלק ג' - מה מתחייב לבצע עכשיו?

45degrees

New member
השלב הבא:

עדיין צריך להגיע לכיוונון האופטימלי של הבולם והקפיץ. עדיין צריך לבחון איך הוא בקפיצות, על באמפים, בפניות מאוד מהירות בהטיה גדולה ועוד. לימוד של עזיבת קלאץ' עדינה יותר בהורדת הילוכים - הגלגל האחורי לא קופץ יותר. עכשיו זמן מעולה לשפר את הטכניקה בלי לסבול מתופעות לוואי מעצבנות. המזלג... כדי שהאופנוע יהיה ממש מושלם (עבורי) המזלג חייב להתאים בכיוון לבולם. המזלג מצריך יותר התעסקות בעיקר בגלל שאין להשיג חלקים עבורו (מרזוקי מני$#ם - לא עונים לפניות שלי כבר כמה שנים). גם בנושא המזלג אני מתכוון לנהוג בסבלנות - עד שלא אדע בדיוק מה לעשות, לא אתחיל לפרק. שורה תחתונה. בדיוק כמו עם השיפור למנוע, מערכת היניקה ומערכת הפליטה - אחרי כל אחד מהשיפורים המחשבה שעלתה לי בראש היא: "למה לעזאזל לא עשיתי את זה קודם". כך גם עכשיו. למה לעזאזל לא עשיתי את זה קודם
תופעת לוואי של השיפורים זה שמספר התרוצים שאני יכול להשתמש בהם הולך וקטן

r929

New member
שונא תפוזים יחיה

כותבים כותבים ובסוף
בקיצור 45. על הNOX שMEXMEX רכב היו יותר מאשר "סתם" בולמים שעברו התאמה אישית. כל האופנועים (חוץ משלי) שהוא רכב עליהם באותו יום היו עם בולמים משופרים, הNOX היה היחיד שהגיע עם בולמי סופרמוטו של אולינס שמותאם לפי הלקוח (כך זה מגיע). יש עוד אבדל קטן, ללא הכרות אישית עם הVBMF אני מוכן להתערב שהNOX בתצורה ה"מקורית" היה משאיר את הVBMF (משופר) הרחק מאחור. כי גם לאחר כל השיפורים שעשית עדין יש איזה 10 כ"ס לטובת הNOX ואיזה 20 קילו מיותרים על הVBMF

fungas

New member
חיכיתי לך, חמודי

לדעתי כן, אבל כנאה שלעולם לא נדע
תזכיר לי לעשות אתך רייס ורול-און ופתיחות מתישהו. לא מתוך ידיעה שאני לוקח, אלא מתוך סקרנות גרידא לגבי תוצר המנוע שלך. אם אתה לא מעלה אותו על דיינו, אז לפחות בוא נבדוק מול אופנוע סטוק. יש? זה יכול לתת לך אחללה אנידיקציה לרמת השיפור ולאן להמשיך אתו. FUNGAS סתם, כי באמת מעניין אותי לדעת

45degrees

New member
אתה לא היחיד שממש מעניין אותו

אני מת להעלות אותו על דיינו. יש כמה פרטים קטנים לסגור. מועד הבדיקה מאוד קרוב. בין השאר מעניין אותי ההבדל שהדיינו יראה בין 2 מערכות הפליטה: הרגילה הפתוחה והרועשת. ההבדל הזה מאוד חשוב עבורי. בסל"ד בינוני ונמוך אני יודע מה הדיינו יראה. אני רוצה לדעת מה קורה למעלה בין 2 המערכות האלה.

fungas

New member
לא מעניין אותך

LIVE, מול אופנוע אחר? כותב לך אחד שהפסיד ברול-און כבר פעמיים, אז אני ממש לא בעניין של להתגרות. סתם בא לי לראות מה קורה עם "דופק האימהות" FUNGAS

45degrees

New member
בטח שמעניין

רק שלפני זה אני חייב מד סל"ד. יש גם את העניין הפעוט של יחסי העברה - אני אוהב ארוכים כי קשה לי לשלוט בו עם יחסים קצרים. אני מבטיח שממש בקרוב יהיה גם דיינו, וגם מד סל"ד, ואז נוכל לבדוק. בכיף. לא אכפת לי להפסיד, אני רק לא רוצה לגרום נזק בשוגג למנוע היקר יקר הזה. אגב, בשבת, היתה יציאה מפניה בחיפה ש RANSNOW ברח לי באופן קבוע כי האופנוע יצא רחב מדי
. אני כמעט בטוח שאם אני מקצר את יחסי ההעברה הוא יאיץ כמו משוגע, אבל יצריך יותר יכולת רכיבה ממה שיש לי.

ransnow

New member
../images/Emo5.gifאז, נראה לך שאני יגיע פעם ראשונה

ללא סט כלים (לא עבורי כמובן..) - אחינו , תפסת הרגל של רייסר - עוזרים בפיטס. בכל אופן, סחטיקה שגמרת עם הבולם הסורר שלך, בשבת בבוקרנראה המ הוא יודע לעשות...

45degrees

New member
לא השוותי לרגע ל NOX

יש הבדל אדיר בין אופנוע שמשופר באמצעים ביתיים, לבין אופנוע שנבנה במפעל בעלות 5 ספרתית ביורו, ומסופק אחרי שנתיים ממועד ההזמנה. נראה לי, שעם 10000 + יורו, ושנתיים עבודה - אפשר לשפר כלי שיהיה יותר טוב מ NOX. אולי אפילו לקנות אופנוע משופר מאוד בלי להמתין שנתיים. אגב, NOX + אוהלינס בבניה לפי לקוח מסוים = יותר מ 13000 יורו באירופה - לפני טיסות ומיסים ושטויות כאלה נכון? עם כזה תקציב אפשר לבנות כלים מוטרפים לחלוטין. למה "להסתפק" ב NOX? לא הישוותי ל NOX. פשוט - רק היום הבנתי ממש את ההודעה ש MEX שם אחרי הרכיבה על ה NOX. ההבדל בכל ההתנהגות הוא מהותי, לא שינויים "רגילים" שנובעים מכיוונים של מתלה רגיל. תמיד תמיד אני משתדל לזכור שדוקאטי השיגו דומיננטיות בסופרבייק רק אחרי שהתחילו להתמקד בשלדה (888) ולא במנוע (851).

45degrees

New member
450 SMR יכניס אותך לקטגוריה הקטנה?

היא יותר תחרותית מהפתוחה נכון? זה גם שיקול...

fungas

New member
בארה"ב, ה-450 היא

המיין-איבנט R929, תטעה אותי אם אני צודק. FUNGAS

r929

New member
יכניס אותי לקטגוריה הבינונית

והחמה ביותר (בגלל היצרנים היפנים) וזאת הסיבה שכנראה אני דווקא ילך על ה525, אני רוכב איטי מידי כדי להתחרות בקטגוריה הבינונית. ומה עוד שהסיבה היחידה שרציתי את ה450 זה משקל (לרכיבת שטח) אבל ההבדל בניהם הוא של 50 גרם +-. מה עם קטנוע , אין פה מישהו שרכב/רוכב על קטנוע בשנים האחרונות ? או שזה לא משנה ?

r929

New member
../images/Emo6.gif נסיון יפה

כשנגיע להחלטה ולכסף ניקח אותך בחשבון. האם להחזיר את האופנוע לסטוק ולמכור את חלקי הסופר בנפרד, נראה.

למעלה