מושיקו שאלה

הצופה.

New member
מושיקו שאלה

יש אנשים שאומרים יש לי את זה ...מספיק לי רק מבט קטן, ואני כבר יודע מי אתה. יש כזה דבר?

מו שיקו

New member
טוב נו,

אני מניח שאתה מדבר על אינטואיציה אז אם זה ´נקי´ , כלומר ללא דיבורים או היכרות מכל סוג אחר אני חוש שזה יכול להיות חזק ומאוד קובע באיך שאתה מכיר או תופש אנשים, זה גם פועל הכי נכון במישור העסקי,ששם אלמנט ה´פוזה´ מתגלה הרבה יותר מהר. אבל אם טועים, אז באמת חבל על הזמן.

אינטואיציה- אין מושג כזה

להערכתי, מדובר בעיבוד נתונים מהיר על סמך התרשמות לוגית. ייתכן שגם רגשות מעורבים בעניין, אך, כידוע, גם רגשות מקורם בחילוף חומרים חשמלי וכימי.

giulietta

New member
עיבוד נתונים מהיר

או במילים אחרות - הרושם הראשון שנקבע תוך זמן קצר (תוך הדקות הראשונות) הוא מכריע וניתן אך בקושי לשנותו. ה"נתונים" הללו כוללים מסרים מילוליים ובלתי מילוליים כאשר חלקם של האחרונים משמעותי יותר (כלומר, אם יש סתירה בין המסר המילולי ללשון הגוף, לשון הגוף תכריע). ה"אינטואיציה" או "תחושות הבטן", כלומר, היכולת לקלוט את המסרים הללו היא בלתי מודעת וטבועה בנו מקדמת דנא. מה שמפתיע הוא שלא רק שניתן ללמוד לפענח שפת גוף אלא ניתן אף לשלוט בה ולשנותה, אם רוצים, ותוך כך לשנות גם את העולם הפנימי. קצת הפרזתי על הבוקר ובעצם רציתי לומר בוקר טוב לכולם...
ג´ול

מפונקת1

New member
../images/Emo12.gifעיבוד נתונים?

נראה שמשווים כאן את האדם לקומפיוטר נכון שבגוף קיימים חיישנים רבים, לעיתים הם מזהים, לעיתים הם שוגים, ובכן לדעתי קיימים מדדים רק לחיצוניות להגיע למסקנה על הפנימיות לפי החיצוניות? לא יודעת... לרב, החוץ מסמל על הפנים.. אך לא תמיד. מסקנה: אל תסיק מסקנה מדבר שאינו מדיד, תחקור אותו.. אינני מתכוונת כאן על יחסים שבינו לבינה או על אותו ניצוץ שהיה או לא.. שהרי אם לא היה גם לא יהא... ירדתם לסוף דעתי? :) אין בי ספק שהרושם הראשוני הוא המכריע למרות שזה נשמע סטיגמתי אבל, אי אפשר להתעלם ממה שהעיין רואה ומשאר החושים.. כמובן שחשוב לזכור את המטרה שלנו, ושל העומד מולינו טוב מספיק לי להיום :) ביי

מו שיקו

New member
אופטי

בכלל לא מפריע לי שאין או יש מושג כזה... העיקר שהאינטואיציה תהיה חזקה,ושלא תאכזב כי על פיה אני זורם או נתקע לגבי אנשים, מביטים בעיניים בשפתיים,בכפות הידיים,וישר מרגישים אם בא או לא בא להתעסק עם הבן אדם, כל שאר הבדיקות הן על מנת לראות שלא פיספסת...

אני יכולה להגיד את דעתי?

אני לא אוהבת אנשים שאומרים כאלה דברים. ממש לא. קודם כל לדעתי זאת התרברבות. אם בן אדם יחרוץ עלי דעה בגלל איך שאני נראית או איך שאני מתלבשת וכד´ ועקב כך יהיה משוחד למשך כל השיחה אז אין לי בעצם מה לדבר איתו בכלל. לפעמים כשקובעים דעה על מישהו מראש, עוד לפני שהמסכן פתח את הפםה, מחפשים אח"כ אישור לכך שמה שחשבת עליו מראש זה נכון ובדרך כלל כשמחפשים אז מוצאים וככה עושים לבן אדם עוול. זה מה שנקרא- דעות קדומות. גם האינטואיציה יכולה לרמות. אם מישהו מזכיר לך מישהו ששנאת בעבר וזה מעורר אצלך תחושת בטן שאתה לא יודע מה מקורה אתה עלול להפסיד אדם שיכול להיות חבר טוב שלך. מצטערת על האריכות של התשובה וגם קצת על הבלגן. אבל זאת בערך דעתי .

מו שיקו

New member
ואני חושב

שאת צודקת מליון אחוז ויש כאן סיכוי לא קטן לקיפוח הצד הניבדק, אבל זו בכלל לא התרברבות,אני יכול להעיד על עצמי,שקנה המידה שלי נמדד על פי התחושות (שגם הן לא נולדות סתם ככה),ואני יודע שאני מספיק פרימיטיבי להמר על התחושות האלה,אז היכן שמהמרים אפשר גם לטעות ולהפסיד, אבל כל אחד והחשבון שהוא חי איתו, אם אני לא אוהב עיניים של מישהו או מישהי,אז כל התעודות בעולם לא תעזורנה

בעיה שלך. כי אם אתה שופט אנשים לפי

איך שהם נראים אתה תפסיד הרבה אנשים טובים באמצע הדרך...

מו שיקו

New member
את כנראה

מגיבה לי על פי הדיעה הקדומה שיש לך עלי (זה אגב יותר מנומס ומכובד מלהאשים אותך באי הבנת הנקרא) לעולם לא שמעת ממני ´על פי איך שהם נראים´ אמרתי שאם לא אוהב את העיניים....כלומר לא את היופי שבהם אלא את האופי והחום היושר התום,והעירנות שהן מביעות אלה הם הסימנים שלי,ואת מה שאני מרויח או מפסיד נשאיר אצלי בכספת כמה שיותר רחוק מהפורום

לא התכוונתי ליופי העיניים, התכוונתי

למה שאתה חושב שמסתתר מאחורי העיניים האלה, למה שאתה קולט עפ"י האינטואיציה שלך. יכול להיות שאדם ישדר קור והוא בכל זאת אדם טוב מאד. זאת רק דוגמה, יכולות להיות עוד הרבה. אם אתה סומך על עצמך בלבד ומחליט מראש לגבי אדם מה הוא, לפי האינטואיציה שלך בלבד אז אתה בהחלט מתנשא ואתה מפסיד, ועוד איך אתה מפסיד. אבל אולי יש לך כל מיני כוחות על טבעיים, מה אני יודעת. אולי אתה באמת יודע מה מכיל בן אדם עוד לפני שהכרת אותו בכלל. אני מבינה שהדיון הזה מתיש אותך אז אני לא אמשיך. free your mind

מו שיקו

New member
גברתתתתתתת

הכל נכון רק את המילה מתנשא תחליפי במילה מ ה מ ר יום טוב לך

../images/Emo6.gif בטח, נשלחתי מטעם המשרד לשמור

שלא יהיו פה סקס, סמים, הימורים וקלפים. בגלל זה אף אחד לא מתייחס אלי היום :-. תפקיד קשה....

מו שיקו

New member
טוב נו,

אני רואה שאני מסתבך עם שירשור מתיש... קיימות כמה דרכים למדוד אנשים השאלה היא לאיזו מטרה את מודדת

למעלה