מושגים שונים.

OREAL1111

New member
מושגים שונים.

שלום .. יש לי בעיה קטנה שקשה לי להבין אותה! ואשמח עם תעזרו לי.. יהייה לי קצת קשה לבטא את הבעיה כמו שצריך אבל אני ישתדל \: אז ככה.. סוגים כמו ERYX,MORELIA,Pituophis וכולי.. מיתחלקים למינים שונים. לרוב המינים מיתחלקים לתתי מין.. אבל זה קורה רק בחלק מהמיקרים-ופה נוצרה הבעיה . ארי כאשר המין לא מיתחלק לתתי מין אז שם המין הוא שם הנחש.. אז מה קורה כאשר מין מיתחלק ללתי מין? אני יתן דוגמא ויסביר : East African Sand Boa-Eryx colubrinus הוא מין שמיתחלק ל-2 תתי מין שונים: E.C.LOVERIDGEI E.C.COLUBRINUS השאלה שלי היא בעצם האם ה- East African Sand Boa-Eryx colubrinus הוא בעצם נחש שונה משתי תתי המין ששיכים לו? עם כן זה ממש מוזר לדעתי! עם לא אז הול מובן... תודה מראש

naja

New member
זה אכן מוזר.

ישנם שני תתי מין: המיצרי(COLUBRINUS) והקנייתי(LOVERIDGEI). לא ברור לי מדוע מתיחסים אליהם כאל תתי מין כאשר בעצם צריכים להתיחס אליהם כמו מינים נפרדים כמו בפיתוני השטיח.

אני אנסה לעזור

קודם כל צריך לזכור שהשם באנגלית הוא השם ה"נפוץ" ולפעמים משתמשים בשמות אחרים ולכן אין לסמוך עליו. יש לו מעט נחשים שיש להם כמה שמות אבל השם המדעי (בלטינית) לא משתנה בקלות. E.C.LOVERIDGEI הוא תת מין של E.C.COLUBRINUS.

OREAL1111

New member
אני חושב שכולנו היתבלבלנו..

אבל, אסף-לו זו הייתה השאלה שלי.. וקצת היבלבלת. השאלה שלי עם בעצם ה- East African Sand Boa-Eryx colubrinus הוא בעצם נחש.. ואליו מיתקשרים עוד 2 נחשים שהם הקנייתי והמיצרי? אני ת'אמת חושב שלו.. אבל אני רוצה ליהיות בטוח! עם אני צודק אז פשוט ה- East African Sand Boa-Eryx colubrinus זה שם כללי מאוד.. שדרכו בעצם יש שתי נחשים שונים! ולא מדובר בנחש ביפני עצמו. ויונתן לדעתי אתה טועה-הE.C.LOVERIDGEI הוא בעצם תת מין עם עוד תת מין E.C.COLUBRINUS השייכים למין Eryx colubrinus והמין הזה שייך עם עוד מינים שונים לסוג-ERYX עם עוד מינים שונים.. ועוד תתי מין השייכים למינים

סוג מין ותת מין זה כל האופציות.

כשנתנו את השם Eryx colubrinus זה היה לחנק המצרי. גילו אותו ראשון ולכן הוא זכה לשם המין. בהמשך גילו שלסוג יש תת מין וזה הE.C.LOVERIDGEI ולכן מופיע השם colubrinus באמצע שמו. אותו הדבר עם הקרפטים. morelia spilota spilota זה פיתון יהלום והוא הראשון שקיבל את שם המין המלא. במקרה וקיים רק מין אחד באותו הסוג שמו יהיה Morelia spilota אבל כשהגדירו את יתר תתי המינים פיתון היהלום הפך להיות Morelia spilota spilota והאחרים Morelia spilota mcdowelli וכו... אני מקווה שהצלחתי להסביר את עצמי, במקרה ולא, תשאל שוב

למעלה