מושב אחורי

מושב אחורי

שלום יש לי שאלה בקשר לתאוריה בדיסק כתוב שאם הרכב חונה בצד שמאל של הכביש יורדים מצד שמאל אם בצד ימין יורדים מצד ימין לנהג מותר משני הצדדים ולזה שלידו מותר מצד ימין גם אם הרכב בצד שמאל אבל לא כתוב אם זה חוק או המלצה... כתוב איך יורדים ועולים לרכב? ואז כל מה שאמרתי אז זה חוק או המלצה? יכול לתפוס אותי שוטר על זה שירד מישהו מהמושב האחורי מצד שמאל כאשר אני חונה בצד ימין? תודה

NewUser4

New member
תשובה.

הנהג והנוסע שלצידו, בלית ברירה, יכולים לרדת גם עם דלתם פונה לכיוון הכביש. אולם יש לעשות כך בזהירות רבה ולבדוק היטב שאין רכב מגיע, ולבדוק פעמיים שאין אופנוע שמגיע. הנוסעים במושב האחורי ירדו מהדלת שפונה אל המדרכה (שלא פונה אל הכביש) בלבד. הדבר מעוגן בחוק.

aviGODFATHER

New member
נראה לי הזוי להיקנס בגלל דבר כזה...

אני יודע שזה אמנם מעוגן בחוק והכל, אבל בחיים לא שמעתי (וגם לא נראה לי שאני אשמע על מישהו שנקנס בגלל שהוא יצא מהצד של הכביש. זה כמו הורדות לא חוקיות - הם לא חוקיות אבל לא נענשים על זה (בארץ לפחות)

MrJacKasS

New member
ומה עושים

כאשר יש מכונית עם דלת אחורית אחת נגררת? (ע"ע ברלינגו)

aviGODFATHER

New member
מה כבר אפשר לעשות?

חייבים לצאת מהדלת... זה כמו בקטע עם הנהג - הנהג מאוד יתקשה לצאת מצד ימין כי הוא צריך לעבור מעל המוט הילוכים וזה מאוד מסורבל... כאן זה אפילו עוד יותר גרוע - כי הרי אין דלת בצד השני, אז כמובן שחייבים לצאת מהדלת. מה שכן, אני אוהב הרבה יותר לצאת מדלת הזזה של ברלינגו מאשר מאוטו רגיל...

MrJacKasS

New member
לא נכון

קיימת האפשרות "לקפל" את מושב הנהג, ושהנוסעים במושב האחורי יצאו מדלת הנהג. השאלה היא האם חובה לנהוג כך.

aviGODFATHER

New member
לא בכל אוטו אפשר לעשות את זה...

מניסיון, בברלינגו אי אפשר (יש לנו כזה).

aviGODFATHER

New member
אני מתאר לעצמי שיש דגמים עם שינויים

והאמת עכשיו שאתה מעלה את זה אני בכלל לא בטוח שאין לנו את האפשרות לקפל את המושב, פשוט כבר כמה שנים טובות שיש לנו את האוטו הזה ומעולם לא קיפלנו את המושב... בכל אופן, גם אם אפשר לקפל את המושב זה לדעתי מאוד מאוד מסורבל. זה הכרחי במצבים שאין בכלל דלת מאחורה (כמו למשל רנו אקספרס) אבל במצב שיש דלת מאחורה לא נראה לי שמישהו ישתמש בכלל במצב של קיפול הכסא.

NewUser4

New member
החוק מכסה את זה.

81. עליה לרכב וירידה ממנו [תיקון: תש"ל(3)] לא יעלה לרכב אדם, למעט הנהג, ולא ירד ממנו ולא יניח הנהג או הממונה על הרכב לעלות אליו או לרדת ממנו, אלא - (1) כשהרכב עומד; (2) מצדו הימני של הרכב כשהוא עומד בצד ימין של הדרך; (3) מצדו השמאלי של הרכב כשהוא עומד כדין מצד שמאל של הדרך; אולם מי שיושב לצד הנהג רשאי לצאת מצדו הימני של הרכב, לאחר שנקט באמצעי הזהירות הדרושים; (4) במקום המיועד לעליה ולירידה, אם יש ברכב מקום כזה. סעיף 4 מתייחס למצב כזה כפי שתיארת.

למעלה