מורת שילוב

מורת שילוב

שלום,
אני רוצה לעשות תעודה הוראה מתקנת, הבנתי שזה יאפשר לי להיות מורת שילוב בבית ספר.
יש לי כמה שאלות בנוגע למקצוע, ואשמח להתייעץ.
ראיתי שיש הוראה מתקנת לעל יסודי וגם ליסודי. האם תעודה של על יסודי מאפשר ללמד בכל הגילאים ?
האם מורת שילוב מלמדת ילדים בפרטי 'אחד על אחד' ? או בקבוצות / כיתות ?
בנוסף, האם מורת שילוב מלמדת במשרה מלאה או שצריך לשלב את זה עם הוראה בכיתה ?

FOR THE LD

New member
כדי להיות מורת שילוב

את צריכה תעודת הוראה בחינוך מיוחד. קורסים בהוראה מתקנת, המקנים תעודת הוראה מתקנת ליסודי, או תעודת הוראה מתקנת לעל יסודי אינם מספיקים. תעודת הוראה בחינוך המיוחד תאפשר לך לעבוד כמורה לחינוך מיוחד גם ביסודי וגם בעל יסודי, ולמעשה לחנך עד גיל 21.
לידיעתך, בכל הקשור לחיפוש עבודה כ"מורת שילוב" הביקוש עולה על ההיצע. אם תרחיבי את החיפוש גם לתחום של חינוך כתה (ח"מ), תוכלי למצוא יותר אפשרויות תעסוקה.
מורת שילוב מלמדת קבוצת תלמידים בכל שיעור (בחדרה). בחלק מן השיעורים היא עשוייה לבצע את עבודת השילוב בתוך הכתה עצמה, בתיאום עם המורה המלמדת באותה עת (בבית הספר היסודי).
ישנן מורות שילוב המלמדות במשרה מלאה. רבות מהן עובדות במשרה חלקית.
רבים סבורים כי עבודת מורת השילוב היא עבודה אופטימלית, נוחה. כזו שאינה דורשת יותר מידיי (משום מה עולה אצלי התחושה שגם את סבורה כך ואולי אני טועה. מתנצלת מראש).
אם את "הולכת על זה", עלייך לדעת שהעבודה הזאת מורכבת, מתישה, דורשת המון כוחות נפש, ולצד העובדה שהיא מתגמלת ברמות מטורפות, היא יכולה גם להיות מתסכלת במידה לא מעטה.
אני מקווה שמי ש"חושק" בעבודה הזאת, לא עושה זאת מטעמי נוחות, אלא באמת מתוך רצון כן ואמיתי לחולל שינוי משמעותי, בתחומים כאלה ואחרים, בקרב אותה אוכלוסייה של תלמידי שילוב.

הי

היי,
תודה לך על התשובה הנירחבת..
מה בעצם ניתן לעשות בבית ספר עם הוראה מתקנת (ללא תעודת הוראה בחינוך מיוחד) ?

FOR THE LD

New member
אני לא מבינה את השאלה

האם יש לך תואר אקדמי כלשהו?
אם כן, את יכולה ללמוד במכללה להוראה, הסמוכה למקום מגורייך, במסלול "הסבת אקדמאיים לחינוך מיוחד". בסיום הלימודים תהיה לך תעודת הוראה בחינוך מיוחד, ואם תעבירי את הסטאז' בהצלחה, תוכלי לשמש כמורה לחינוך מיוחד (שילוב, חינוך כתה או כל תפקיד אחר שבו דרושה מורה לחינוך מיוחד).

..

אני חשבתי לעשות תעודת הוראה למשל במתמטיקה, ולשלב את זה עם הוראה מתקנת.
אני לא מעוניינת לעסוק רק בתחום של שילוב...

FOR THE LD

New member
רעיון מצויין!

אם תהיי בעלת תעודת הוראה במתמטיקה, וגם תתמקצעי בהוראה מתקנת במתמטיקה ליסודי ולעל יסודי, זה יהיה נהדר! המערכת משוועת למורים כאלה.
בהצלחה!

למעלה