מורשת רבין

• פותח הנושא tapr
  • פורסם בתאריך

tapr

New member
מורשת רבין

מצאתי כתבה מרתקת על רבין, שסווף סוף שוברת קצת מהשמאלניות המוגזמת שהדביקו לו. המורשת האמיתית של רבין, מכובדת בהרבה מגיבוב השטויות ה"פיסניקיות" שמנסים למכור לנו כיום אנשי השמאל הקיצוני שהתעלקו על דימויו של רבין. הוא, לדעתי, לא היה נהנה. בטח שלא רא"ל (מיל') יצחק רבין, "מר ביטחון", שפיקד על צה"ל במלחמת ששת הימים. הכתבה: http://news.walla.co.il/?w=/2956/802576

Fleddermaus

New member
רבין בסוף ימיו חתר לשלום. ../images/Emo119.gif

רבין נרצח בעצרת למען השלום, שבה נכחו האנשים שאתה קורא להם ברוב התנשאות "שמאל קיצוני שהתעלק על דמותו של רבין". רבין היה ימני יותר כשנבחר לתפקיד, אבל הוא מת כשוחר שלום. רואים שאתה מתנגד לכל דבר שריח של שלום נודף ממנו, אבל זכותך לזכור דווקא את רבין הרמטכ"ל, ולא את רבין שלפני הרצח. אני אזכור את שניהם, את יצחק רבין ז"ל. יהי זכרו ברוך.

Fleddermaus

New member
ושיהיה ברור: ../images/Emo119.gif

אני לא מזדהה עם הרבה מדיעותיו של רבין ז"ל, ולו הייצה לי זכות בחירה באותם ימים לא הייתי מצביע עבורו בשום אופן. רבין נרצח רצח פוליטי (להבדיל מרחבעם זאבי ז"ל שנרצח בפיגוע טרור) ולכן יש לרצח הקשר פוליטי עמוק ולא ניתן לנתקו.

תמיר1991

New member
וכרגיל, האמת נמצאת באמצע.

רבין הוא לא רבין של אוסלו ולא רבין של 67'. רבין הפוליטי-מדיני-בטחוני הוא פשוט עירוב של שניהם. תמיר.

tapr

New member
על מה אתה מדבר?...

ראשית כל, ימניות אינה אומרת "אי-חתירה לשלום", וזה אחד הדברים מולו אני מתקומם, ניכוס רבין והשלום לגורמי שמאל קיצוני (אך כמובן גם לשמאל מתון ורציונלי). בנוסף לכך, הציטוט שהובא נאמר חודש בלבד לפני שרבין נרצח. האם אתה טוען כי חודש לפני הרצח, רבין היה יותר ימני ולא ממש שוחר שלום, לאחר חתימת הסכם אוסלו והסכם השלום עם ירדן, ונהפך לכזה קצת לפני העצרת?... " "לא נחזור לקווי 4 ביוני 1967", קבע, "גבולות מדינת ישראל לעת פתרון הקבע יהיו מעבר לקווים שהיו קיימים לפני מלחמת ששת הימים... ואלה עיקרי השינויים - לא כולם - כפי שאנו רואים בפתרון הקבע: בראש ובראשונה ירושלים מאוחדת, שתכלול גם את מעלה אדומים ואת גבעת זאב כבירת ישראל... גבול הביטחון יוצב בבקעת הירדן, בפירוש הנרחב ביותר של המושג הזה. (וגם) שינויים שיכללו את צירוף גוש עציון, אפרת, ביתר ויישובים אחרים שרובם נמצאים מזרחית למה שהיה הקו הירוק... וגושי יישובים, כמו (יישובי) גוש קטיף, והלוואי שהיו כמותם, גם ביהודה ושומרון". "

Fleddermaus

New member
רבין חתם על הסכמי אוסלו ../images/Emo119.gif

את החתירה הזו לשלום "מאמץ" השמאל כיום. אין כאן לקיחת בעלות על רבין. אנשי השמאל הקיצוני לא יגיעו לעצרות ולאירועים בכיכר רבין, כי הם ייראו את רבין המיליטריסט והכובש, ולא את רבין שוחר השלום. גם אותי מקומם לראות בעצרת המרכזית את ארגוני הסירוב (בלי קשר, הם לא שייכים. זה כמו מרצ בהפגנה נגד ההתנתקות). אנחנו בשמאל מעוניינים להשלים את מה שרבין לא סיים, ולהגיע לשלום ולהסדר קבע.

Fleddermaus

New member
חוזר בי, ../images/Emo119.gif

כל מי שמגיע, משמאל או מימין, לעצרת לזכר רבין, מתקבל בברכה.

השמלאני

New member
יש לי הצעה בנושא

לדעתי צריך לארגן פעילות מוחרזת של נוער שינוי לעצרת לזיכרו של רבין אני מתכוון ללכת בלי קשר אבל לדעתי זה יראה נוכחות מקווה לשמוע את מחשבותיכם בנושא

אפשר פירוט? ../images/Emo13.gif

אני בעד לארגן משהו מטעם נוער שינוי לזכרו של רבין. מנהיג השלום שנרצח ע"י מתנקש בזוי. אנחנו מתארגנים בתור חברים ללכת לעצרת רבין, ואני אשמח אם תצטרף. עם זאת, אני לא חושב ששינוי ולא נוער שינוי צריכים להשתתף בפסטיבל המפלגתי שמתרחש כל שנה בכיכר רבין- פסטיבל שנועד אך ורק להפגנת כוח. פשוט לא מכובד לטעמי. אני אשמח לקבל פירוט על הרעיון. נשמע נחמד

תמיר1991

New member
מסכים עם ההודעה../images/Emo45.gif

מה שכן, לגבי פגישה בכיכר, תוכל להעלות כאן פרטים? תמיר.

השמלאני

New member
לא ממש חשבתי על זה לעומק פשוט

רציתי להציע שניסע יחדיו לעצרת ובקשר לפעילות לזכרו לא דע צריך לחשוב עלך זה הצעות יתקבלו בברכה

השמלאני

New member
אולי כדאי שפשוט כל מי שמיתכוון לבוא

שירשום את זה פה ואז כולנו ניפגש שמה

תמיר1991

New member
אגיע סופית../images/Emo8.gif

אני לא הייתי בטוח שאוכל, אבל לבסוף אגיע
נתראה היום עם החברי מזכירות
תמיר.

למעלה