מורנא007

dpascal2

New member
פרס מתורגם ל-loser

זה עסקן דורס שמפסיד גם בבחירות לוועדת קישוט. תשמע,בבילון, ולמעשה הרבה אתרים המציעים תרגום הם פשוט בדיחה בכל הקשור לתרגום מילים השייכות לתחומי התמחות. הם זורקים תרגום שלאדם הממוצע נראה אסוציאטיבית נכון אבל למי שבקי בתחום נראה כאילו היית מתרגם elephant ל...פיל,קרנף,יונק אפור וגדול. לגבי פֶרֶס ברצינות: הוא מכונה bearded vulture ולמרות הדמיון לנשר הוא עטוי נוצות גם לאורך הצוואר והוא בכלל שייך למשפחת הניציים.

JohnPaul

New member
לא הוצאתי את התרגום מבבילון

אבל תמיד טוב לדעת. אתה לא עוסק בהיי-טק? אם כן, מאיפה הידע הזאולוגי הנרחב?

dpascal2

New member
כשהייתי פרוגר קטן ../images/Emo95.gif

אהבתי לקרוא על מדע ובע"ח. מה שאני יודע היום זה מה שלא הספקתי לשכוח מאז
.

JohnPaul

New member
אני לא חושב

לא אמרו ש-Bunny זה שפן, רק התרגום הקלוקל שלו הוא "באגס השפן". אם אני לא טועה, Bunny זה ארנבון.

dpascal2

New member
....This is the story of the hare

עם כזאת כותרת נראה מי גבר לצעוק "זה לא פרוג
Hare נהוג לכנות ארנבת וRabbit נהוג לכנות ארנבון. נורא פשוט הא ?... *על פניו* נראה שמדובר בעוד מקרה של זכר ונקבה שבאנגלית לא אחת מקבלים שמות שונים לחלוטין (למשל stallion ו-mare לסוסים או dog ו-bitch לכלבים וכו'). אמרתי על פניו שכן הענינים מתחילים להסתבך... חלוקת בע"ח מתבצעת כדלקמן : מחלקה,סדרה,משפחה,סוג ומין. גם ה-Rabbit וגם ה-Hare חולקים: מחלקה - יונקים. סדרה - ארנבאים. משפחה - ארנביים. כאן מתחיל הפיצול: ה-Hare (להלן ארנבת) הינה סוג אחד (שבתורו מתחלק למספר מינים כמו ארנבת שלג וארנבת אירופאית חומה וכו'). וה-Rabbit (להלן ארנבון) הוא השם המשותף לכמה סוגים. כלומר הפיצול לסוגי ארנבונים מתחיל ברמה גבוהה יותר מהפיצול לארנבות וזה כנראה מרמז על ריחוק בין מיני ה-Rabbit. השרטוט שקשקשתי מסביר את זה יפה. עכשיו, בניגוד להגדרות וסיווגים במוסיקה שמביאים רק כינים ומחלות בזואולוגיה יש להן חשיבות שכן הן באות להראות שוני מהותי בין פרטים. במקרה שלנו נקבת ה-Rabbit מגדלת את צאצאיה במחילה מוגנת שכן הם נולדים עוורים וקרחים. ואילו נקבת ה-Hare יולדת צאצאים שעירים עם עיניים פתוחות שכן עליהם להתמודד עם היעדר מחילה מוגנת.

עוד טעות שנתקלתי בה..

tiger זה כמובן טיגריס, וleopard זה נמר, פשוט שמעתי אתמול את השיר eye of the tiger מתורגם לעברית כ"עין הנמר".

?

מי זאת לנה ואיך זה שהפורום הכי איכותי בתפוז הפך לפורום אירוטיקה? (לא שיש לי בעיה עם זה)

אדם זאב

New member
תזהר לרשום בבון

יש אנשים בפורום שלא אוהבים את זה... אם תקרא קצת אחורה תגלה שזה "מנדריל כהני כליפת הבננה מצוי", כנראה שגם הלהקה התבלבלה עם שם האלבום :) בכל אופן, עכשיו שנפתרה התעלומה אולי באמת אני אקשיב לאלבום הזה,.. הרבה זמן לא שמעתי אותו

מורנא007

New member
../images/Emo13.gif צודק

מנדריל ולא בבון. הטעות נבעה מתמונה שפורסמה באתר הלהקה.

joshua25

New member
סיכום הסיכומים

הי מורנא, אתה יכול להוציא רשימה המסכמת את תוצאות הסקרים שעשית ? נאמר, 5 הגדולים מכל שנה ?

FunkyMonk

New member
כשיגיע הסקר נראה חביבי,

אני אישית חושב שהחומה אלבום גרוע, ממש. אבל כמובן ששמור לו מקום של כבוד בכל זאת.

למעלה