מורכבות הקלפים .דיון

• פותח הנושא IBP1
  • פורסם בתאריך

IBP1

New member
מורכבות הקלפים .דיון

חשבתי על דיון בנושא קלפי הטארוט . מה מסמל לנו כל קלף ,ציוריו, הבטיו השונים בחיינו. כן כולנו ,קראנו ספרים ומאמרים ועוד שניה הידע נוזל לנו מהאוזניים בשל כך ...(איפה השארתי את אטמי האוזניים מהצבא ?). הקלף הראשון בארקנה הבכירה הוא השוטה (או באנגלית The fool ) ועליו נתחיל : השם השוטה בעיני ,הוא אינו מתאים לקלף. הקלף מבחינתי מדבר על אלה הנמצאים באמצע חייהם ,ומחליטים לעשות שינוי משמעותי בחייהם (מעין חזרה בתשובה ,מעין ניעור אותן "קליפות" שכפו עלינו חיים שבהם אומנם חיינו, אך לא קיבלנו את הביטוי האמיתי של החיים. הבגד הפרחוני של השוטה, הוא סימן לחידוש כוחות החיים והטבע והרצון להפנימם פנימה אל תוך הנפש. השמש ברקיע,מסמלת את צהרי היום הראשון של חייו (sunday יום השמש). השמש המאירה לו את הדרך היא לבנה כמו בגדו התחתון וכמו הכלב המקפץ והפרח שבידו הימנית מסמלים עבורי מעין התחלה חדשה ,נקיה מכל שרידי העבר . בעבר חשבתי על כך כי הכלב הלבן המקפץ הם אותם חברים המנסים למנוע ממנו ללכת בדרכו החדשה. אך נזכרתי כעת כי הכלב שלי היה נוהג לקפץ כך משימחה בכל עת שיצאנו לטייל בעיר. זנבו מונף בגאווה ,גופו זקור וידיו מונפות ,מצביעות אל עבר התהום . זה מזכיר לי את חבריי החדשים ,אילו שהראו לי את הדרך שלקחתי בתחילת מסעי אני. האדמה מתחת לרגליו היא מהודקת ,סמל לרבים שהלכו באותה דרך .האדמה היא אדומה סמל ליצר שהנחה את כולם. אדמה אדומה היא אדמה טובה ופוריה ועל כן זהו סימן טוב כי הדרך שבחר היא דרך טובה כל זמן שיתמיד לצעוד על אדמתה האדומה. הפרח הלבן מעניק ריח טוב כמו כל הפרחים הלבנים. דבר המחייה את התחושה הטובה, הוא מחזיק אותה בידו הימנית מאחורי גבו כסמל לאילו שילכו בדרכו, רמז לכך שהדרך שבחר היא נכונה.בידו הוא מחזיק את עברו ,על מנת לא להשכיח ממנו את עברו. בהן יטפל עת ישב לסעוד ליבו בהם. הנעליים אותן לובש הוא קורנות מאור השמש ,נותנות לו את הכוח להמשיך ולפסוע. שמלתו אינה ארוכה וחושפת את רגליו הצהובות הרגליים מסמלות את הרגליו ,הוא אינו בוש בהרגליו הישנים .הם אלה המסייעים לו להתקדם באותה דרך. פניו זוהרים ,שטופי שמש ותחושת חיים .הוא נהנה וחש חי מדרכו החדשה. טוב דיברתי המון ... יש לי צלחת קוסקוס מרוקאית הצועקת לי הצילו בשולחן .הולך לשוחח עימה מעט בעניין מצבה של הכרס שלי שקוריצה מסויימת מסתתרת שם ,אחרת אין הסבר למה היא מקרקרת לי ככה... ביי

IBP1

New member
המשך :

כפי שציינתי השוטה בעיני הוא הכלף הראשון בארקנה (יש לגבי זה מחלוקות ודעות אחרות. אך מוצא חן בעיני הרעיון שמצוי ב"מסעו של השוטה" בו המסע מתחיל ביומינו הראשון לחיים ,אני משוחד בנושא במקצת ,אך הראיה שלי את הקלפים היא מהכיוון שקלפי הטארוט מכילים את היכולת לפרש את אופיינו, את מהווינו,את נקודות החולשה והנקודות החזקות בנו. אינני רואה בקלפים כמשהו שמסביר את העתיד ,אלא ככלי להסביר את אשר קורה עימנו כעת ולהשליך מכאן אל איך יראה עתידנו ,בעזרת "הנדוניה" שאנו מביאים עימנו לעתיד. השמש המאירה מאחורי גבו של השוטה אינה מטילה צל לפניו ,מרמז על כך שכל הדברים כבר לובנו ונארזו בתרמיל .הצל המסמל אצלי את החשיכה ,את יצורי הליל ,אינו מפריע ואו מעכיר את המשך המסע. הקרקע הפוריה מראה כי הבסיס עליו אנו מתכוננים לבנות את יתרת ימי חיינו. זה לא עומד להיות קל המשך הדרך ,יש סכנות בדרך שעלולות להופיע פתאום (התהום שאליה עלולים ליפול ) ,על כן לרוב כשמדובר בדרך חדשה שעליה אנו מתחילים לפסוע חסרי ניסיון בה. התהום מזכירה לי לייעץ כי אין צורך למהר ולחלום בהקיץ . המשך יבוא.

anatig

New member
לי יש תמיד הסגות לגבי הקלף הזה

אתה צודק בדבריך וככה גם אני רואה את הדברים, אבל המבט שלו כלפי מעלה, חוסר תשומת הלב מהדרך שפסע ממנו לבין תהום. מעלים בי הרבה תהיות האם יש צורך לסמוך על האינטואיציה מעין שגם כלב קשור לאינטואציה ככה אני רואה את הדברים הוא אינו מזהיר את השוטה אלה מכוון את דרכו, בקשקושי זנב לכיוון הדרך הנשמטת תחת רגליו והאם היא מובילה לכיוןן הנכון

IBP1

New member
הוא שט ,רגליו כמעט מרחפות על פני

הדרך. הוא אינו זקוק לראות את הדרך ,שכן ליבו מראה לו את הדרך הנכונה. הוא יודע בליבו את האמת , את האמת שלו. זה אינו מעניין אותו מה שהולך בדרך כי זה הטפל ,העיקר היא סוף הדרך בה נמצאת האמת. האמת שלו.

anatig

New member
לסמוך על האינטואציה שתוביל אותנו

למקום הנכון, לאמת שבסוף הדרך

אסוציאציות הקורא לעומת אס' הבוחר

האם הפירוש שנותן הקורא את הקלפים לבוחר הקלפים לא קשור לאיך ש-ב-ו-ח-ר הקלף תופס את הציור בקלף שבחר ? מה הציור אומר לו ? איזה אסוציאציות הציור מעלה א-צ-ל-ו ? הסמליות שתיארת בתיאוריך היפים, הלוא היא סמליות סובייקטיבית לחלוטין, כפי ש-א-ת-ה תופס, כפי ש-א-ת-ה מפרש. זאת אומרת שלו היית אתה בוחר את הקלפים אז היה אפשר לפרש אותם ככה לגביך. אבל אם מישהו אחר בוחר את הקלפים, אז הגיוני לפרש אותם על פי מה שהם אומרים לו, לפי הסמליות הסובייקטיבית ש-ל-ו, כפי ש-ה-ו-א תופס את הקלפים שבחר. לא כך? פרי מגדים

IBP1

New member
פרי מגדים קראת את שכתבתי בפתיח.?!

אם לא הנה ציטוט : "חשבתי על דיון בנושא קלפי הטארוט . מה מסמל לנו כל קלף ,ציוריו, הבטיו השונים בחיינו. כן כולנו ,קראנו ספרים ומאמרים ועוד שניה הידע נוזל לנו מהאוזניים בשל כך ...(איפה השארתי את אטמי האוזניים מהצבא ?).". נשאלת שאלה פשוטה מ-ה - ל-א - ה-י-ה - מ-ו-ב-ן - ב-מ-ש-פ-ט "הבטיו השונים בחיינו" . (סלח לי פשוט לא אהבתי את רעיון שחשבת אותי לאחד שלא מבין עברית )... ממתין לפירוש שלך לקלף .

הרעיון של פרי מגדים הוא נפלא.

וזאת דרך קריאה נוספת. ההדגשות והרוחים שלך בכתיבתך מסבירות משהו שלא הבנתי? אתה גוער או צועק? אני חושב שמה שאתה עושה אינו מנומס. מיקי

ב י ש ו ף

New member
לגבי קלפים (דעתי)

הייתי אצל קורא אחד בקלפים שהיה מרשים עד כאב לב "זוהר הנץ" הוא אפילו הבחין בדברים שאני לא הבחנתי בהם, הוא יקר אבל מאוד מוכשר, הסיבה שאני לא ממשיך בכיוון הטיפולי אצלו קשורה למושבת הנשמה אבל בעיקרון ללא ספק אמין מאוד. לגבי קריאה בקלפים מהרקע שיש לי בדברים אחרים. כשמישהו מתקשר, הוא עשוי לקבל כל מידע שנמסר לו מהישות כמובן מאליו, הישות יכולה לסלף או לתבל מסר מסויים או אפילו נושא, ולמרות שהיא עשויה להיות יותר מתקדמת רוחנית מהמתקשר עצמו, היא גם עשויה לשים לעצמה מגבלות. אחד הדברים שאהבתי בקלפי הטראוט ברמות הגבוהות זה שמידע יכול להגיע בצורת וויזנים באופן מאוד אובייקטיבי שעדין ניתן לפרשניות ע"י הפותח, אבל למרות שהוא כביכול יותר פרמיטבי הוא עשוי להיות יותר אמין. בכל אופן הרמה הזאת של פתיחה עם וויזנים היא די נדירה אבל זה משהו שלא הייתי מתנגד שיהיה לי בפרק אחר של החיים (אחרי גיל חמישים)

למעלה