מורי דרך

• פותח הנושא LCA
  • פורסם בתאריך

LCA

New member
מורי דרך

אני יודעת שתפקידם של מורי דרך זה להדריך אותנו במסע שנקרא החיים, אבל למורי דרך יש זכות להכניס לחיינו פחדים? מי אמר שההתנסות של מורה הדרך שהביאה אותו למקום שבו הוא נמצא דומה/שווה לדרך שבה אנו אמורים לצעוד? האם זה בסדר מצד מורה דרך להסיט אותנו מדרכנו רק בגלל ניסיונות העבר שלו? עד מתי מורה דרך נשאר מורה דרך? יש מקום שבו מורה דרך עוזב אותנו ומגיע מורה דרך חדש או שהוא נשאר איתנו לכל אורך הדרך?

blue flower

New member
לדעתי.. המורה מתאים לזמן מסויים.

אחד יכול להתאים לכל הזמנים ללוות כל החיים.. ואחר יתאים לפרק מסוים לקורס אחד להבנה אחת לשיעור אחד לומדים וממשיכים הלאה למורה הבא השאלה, מה הסיבה לבחירתך מדוע בחרת במורה שמכניס לחייך פחדים שגורם לך להרגשה שאת מוסטת מהדרך שלך? המורה ישאר מורה שלך עד שתבחרי אחרת

blue flower

New member
ועוד משהו.. על המורה האמיתי ../images/Emo24.gif

המורה האמיתי הוא זה שילווה אותי בדרך שלי ולא ייכפה או יכוון לדרך שלו הוא ילמד אותי ממקום של אהבה ולא של אגו המורה יעזור לי וידריך אותי לגיע למקום הכי נקי והכי אמיתי למורה הפנימי שלי.. להגיע לאמת שלי, למהות, לייעוד להגשמה.. שלי יעזור לי להתמודד בקשיים ויקל עלי לצעוד בדרך גם אם לפעמים אני מתרחקת הכי רחוק שאפשר.. טליה.. מתגעגעת אליך..
דגנית

LCA

New member
תשובה

לפני שנה וחצי בערך הכרתי אישה שעם הזמן הסתכלתי עליה "כמאסטרית" שלי, מורת הדרך שלי, כל מילה שלה הייתה חקוקה אצלי באבן, ניסיתי ללכת בדרך שלי וכל פעם שהגעתי לצומת דרכים רצתי אליה כדי שתכוון אותי וכל פעם שההכוונה שלה לא התאימה לדרך שהייתי אמורה ללכת בה הרגשתי רע.. עם הדברים שלה התרחקתי מאנשים, לא חיפשתי אנשיםן מחוץ למעגל החברים הקיים שלי והרגשתי חנוקה, פחדתי לקיים איזשהו מגע עם אנשים וכשזה קרה הרגשתי שהיא מכניסה בי פחדים מיותרים... עכשיו אני מבינה שהאנשים שפגשתי - הייתי צריכה לפגוש אותם, מה שקרה או לא קרה איתם- היה אמור לקרות במוקדם או במאוחר.. זה שהיא אמרה לי לא אבל כל הדרכים שהלכתי בהם הובילו אותי לכן הראו לי שאני צריכה להאמין בעצמי ולשאול את עצמי מהו מורה דרך ואם מורה דרך אמור להכניס פחדים או להסיט אותנו מדרכנו (במודע או שלא במודע)...

blue flower

New member
כשמרגישים רע עם משהו, זה סימן...

שהדרך לא נכונה. כאשר כואב, זה סימן שמשהו לא מתאים. ואולי אחד השיעורים שלך היה ללמוד לקחת אחריות על חייך בעצמך. ורמזים היו שם... כל פעם שהלכת כדי שתכוון אותך, הדרך שלה לא התאימה לך. הרגשת חנוקה. הרגשת רע. היית צריכה לפגוש את האנשים, כי מכל אחד לומדים כל אדם משקף לנו, משהו מעצמינו. אבל צריך לדעת להמשיך הלאה צריך ללמוד להרפות לשחרר להאמין בעצמך זה הדבר הכי חשוב להקשיב לקול הפנימי שלך לאינטואיציה שלך ואם משהו לא מתאים לך ואם את מרגישה שלא טוב לך להמשיך הלאה. המורה המתאים עבורך יגיע כאשר תרפי ממה שלא מתאים כאשר תהיי פנויה להדרכה אחרת. זו דעתי
כי במקום בו יש פחדים אין אהבה ובמקום שבו אין אהבה אין אור. שחררי את הפחדים שחררי את מה שלא מתאים לך ותני לטוב להיכנס. בהצלחה
דגנית

../images/Emo141.gifמיהו מדריך רוחני../images/Emo141.gif

אהלן LCA, לונג טיים... מצטטת עבורך משהו: ...... אנו נוטים לחשוב כי מדריך רוחני הוא אדם לבוש לבן אולי, העוסק רוב הזמן במדיטציה ואומר לאנשים מה לעשות או כיצד לעשות. האמת היא שאין זה כך, מדריך רוחני אמור להיות אדם נאור ונבון המסוגל להדריך כל נפש באשר היא, להוציא את הטוב מעצמה. "כולנו זקוקים להדרכה רוחנית, לשם התפתחות הנפש שלנו. לעיתים אנו מבינים הדרכה רוחנית כדרך לפתרון בעיות אישיות, ואולם מי שמבקש פתרונות שכאלה זקוק ליועץ טוב שאינו בהכרח מדריך רוחני. ההדרכה הרוחנית איננה דרך שנוצרה על מנת לפתור בעיות אישיות והיא גם לא אוסף של כללים שניתנים לנו על מנת להדריך אותנו לעבר יעד מסוים שנקבע מראש. בהדרכה רוחנית לומד כל אדם בהתאם לצורכי התפתחות הנפש שלו. לא צריך פה יותר מידי ידע ואפילו לא תנאים אישיים יוצאים מהכלל. המשך, כאן. יום קסום לכולנו

כשהתלמיד מוכן המורה מגיע

ככה אני מגיעה אל המורים שלי וכך אנשים מגיעים אלי למעשה- המורים הגדולים ביותר הם התלמידים לכן, אם העלה בך המורה פחד אני ממליצה לנסות לדבר איתו ולבדוק את מקור הפחד זה יכול להיות שיעור טוב עבור שניכם אך אם נראה כי הפחד "נכפה" עליך - אולי זהו לא המורה המתאים כרגע... אני לא חושבת שזה בסדר שמורה יסיט אותך מהדרך, הוא אמור ללוות אותך בדרך בה בחרת, להיות כמשענת ותמיכה. להעניק אהבה וחמלה שימוססו את הפחדים ויעזרו לך למצוא את האומץ בתוכך...

blue flower

New member
אפשר לומר גם שכשהתלמיד מוכן,

המורה עוזב.. התלמיד מוכן.. ממשיך הלאה.. למורה הבא. (ולפעמים זה יכול לכאוב... לתלמיד...)

מהנסיון האישי שלי

יש שאלה גדולה מי מדבר אלי איזה יישות או אנרגיה מה המטרה שלהם האם הם טובים לי אני אישית כמעט הפסקתי את התיקשורים האלה הלא ברורים. עושה מדיטציות ושואפת להיות אדם טוב יותר.

LCA

New member
לא התכוונתי

למורי דרך בתקשור אלא מורי דרך פיזיים, אנשים שקוראים לעצמם מאסטרים/מורי דרך...

לומדים מה שמתאים ומניחים לשאר

למוה שבחרת יש חלק בשעורים שלך ובתהליך קבלת החלטות עצמאי. כללית ככל שתקבל יותר מהמורה שלך כך מוטב אבל אינך חייב לקחת על עצמך את שעוריו ופחדיו - רק לללמוד להימנע מהם ולהמשיך הלאה. מה שאתה בוחר מתוך הנלמד זה החלק שלך. המורה שלך לא יכול למקם אותך בחתיכת הפאזל שלך בתמונת היקום אך עשוי להיות מורה דרך כל עוד תדע לבחור עבור עצמך את החלק המתאים מכל מורי הדרך שאתה נפגש עימם בחיי היום יום. בהצלחה

למעלה