מורי דרך דוברי סינית

avivsadea

New member
מורי דרך דוברי סינית

בית הספר לתיירות של אוניברסיטת חיפה פתח ביוזמת משרד התיירות קורס למורי דרך דוברי סינית. הקורס הייחודי נפתח בשל הציפייה לתיירות הולכת וגוברת מסין. תיירים אלה אינם דוברי אנגלית ושפות אחרות ולכן העלה משרד התיירות את הצורך להכשיר מלווי קבוצות דוברי סינית. בקורס הנוכחי, המתנהל בשלוחת בית הספר בתל אביב, משתתפים חמישים מדריכים דוברי סינית.

פנומן 72

New member
אבסורד מעיק !

אוניברסיטת חיפה פותחת קורס בתל אביב - מה זה החרטא הזה ? זה כמו שביתר ירושלים תשחק משחק "בית" בקרית שמונה. למה אוניברסיטת חיפה לא פותחת קורס בחיפה ? הא
דיברתי עם כמה שסיימו את הקורס והם לא ממליצים, כי הם מרגישים שעושים עליהם קופה. במקום לעשות קורס ראוי של בין 20 ל-30 תלמידים, הצליחו בקורס האחרון לדחוס כמעט 50 תלמידים
מי מסוגל ללמוד ככה ? שלא לדבר על זה שעושה רושם שיש היום יותר מדריכים מתיירים. כך שגם הפעם מסתבר יש תחושה של ישראבלוף.

walkabout

New member
../images/Emo45.gif

שמעתי על הקורס אבל הפתעת אותי. 50 איש, וואוו. נכנסתי לרשימת המתנה למחזור השני אבל נשמע שיש אינפלציה...

milindapanna

New member
ויש עוד נקודה תמוהה -

ממתי אוניברסיטה מכשירה מדריכי טיולים או מורי דרך? זה מה שקורה כשלאוניברסיטאות אין כסף והן צריכות להשלים חוסרים בדרכים מקוריות שאין להן שום קשר לאוניברסיטה.

erezor

New member
זה לא ממש מדויק

זאת הפעם הראשונה בארץ שעושים קורס כזה לדוברי סינית, ניסו להרים את הפרוייקט הזה במשך הרבה מאוד זמן ורק עכשיו התחילו את זה. הכיתה אמנם גדולה, אבל פחות מ-50 איש, וזה אפילו די מובן בהתחשב בזה שלקח להם המון זמן להרים את זה, ובכך שאי אפשר לדעת מתי תהיה הפעם הבאה. בית הספר לתיירות, שבו מוכשרים מדריכי התיירות בארץ, שייך לאוניברסיטת חיפה. התלמידים בקורס אפילו מקבלים נקודות לתואר, במידה ויחליטו אחר כך להמשיך ללימודי גיאוגרפיה באוניברסיטת חיפה. ולשאלה למה בת"א - כי רוב האנשים שלוקחים את הקורס גרים במרכז. אני דווקא לא רואה שום פסול בכך שהלימודים האלה נעשים דווקא בת"א, להיפך - ככה זה הרבה יותר נגיש. לפי מה שאני מבין מאנשים שעושים את הקורס, הם דווקא די נהנים והרמה מאוד מספקת. דרך אגב, זה לא נפתח סתם "בציפייה" לתיירים סינים, אלא בגלל הסכם שנחתם עם משרד התיירות בסין, שמציב את ישראל כיעד תיירות מועדף. אפילו הגיעה לארץ לפני חודש קבוצה של בעלי סוכנויות נסיעות מסין שעשו כאן סיור גדול ומקיף כדי לראות את האתרים החשובים ולהתרשם (ועם הרבה מזל, נהג האוטובוס שלהם לא ניסה כל מיני עקיפות מוזרות).

פנומן 72

New member
"להיפך - ככה זה הרבה יותר נגיש"

זו הקונספציה שחיים בה תושבי מדינת תל אביב: "אם נרכז את כל הפעילות של המדינה בתל אביב זה יהיה "נגיש" גם לחיפאים וגם לירושלמים". {קול של באזר} Wrong Answer. אין שום הגיון לריכוזיות הזו, על אחת כמה וכמה שהדבר נעשה ע"י אוניברסיטה מצפון הארץ שיכולה היתה לבדוק כמה מעוניינים יהיו בצפון. אני מכיר מישהי, סינית, שנוסעת לתל אביב כדי ללמוד את זה ומעוצבנת מהעובדה שזה לא רק הזמן הרב שלוקח לה להגיע אלא גם הכסף - אתה יודע כמה עולה רכבת + אוטובוסים בחודש ? אתה עוד תצטמרר מזה. אז למה האפליה ? - תפתחו רשימה בצפון, אלא אם המטרה שלכם כמו שמישהו אמר פה, לעשות קופה ואז אולי לא יהיו לכם 50 נרשמים רחמנא ליצלן, אלא "רק" 25. ביזיון שאין כדוגמתו.

erezor

New member
אלא אם כן...

הטיעון הזה לא תופס, ושוב - כי אתה לא מכיר את כל הפרטים. הם דווקא אספו שמות של אנשים שמעוניינים בקורס במשך תקופה מאוד ארוכה (לפחות שנה), וכנראה שהם הגיעו למסקנה שעדיף לפתוח אותו במרכז, ואחת הסיבות היא, כנראה, כמות האנשים. בגלל אותה סיבה בדיוק שאתה מנית, אני מכיר אנשים שלא היו נרשמים אם הקורס היה בחיפה. בתור מישהו שכן נוסע ברכבות ואוטובוסים, אני מכיר את העלויות מצויין. בנוסף, אם אני זוכר נכון, בהתחלה הקורס דווקא כן היה אמור להיערך בצפון. דבר שני, עד עכשיו רוב ההדרכות של קבוצות מסין שהגיעו לארץ (ותתפלאו, אבל עד המלחמה בעזה דווקא היו לא מעט, וכבר עכשיו יש שוב התעוררות) נעשו באילתורים והמון עבודה לא חוקית - כי לאנשים שהדריכו אותן לא היה רישיון. שמע, בגדול אתה צודק - אבל בוא נחשוב רגע האם הקורס הזה הוא באמת המקום להתחיל לתקן, כשרוב התלמידים שם הם אפילו לא ישראלים. אתה יודע מה, חלק מהתלמידים שם הם בכלל סינים שהגיעו לארץ רק בשביל להשתתף בו. כמה תלמידים לוקחים בו חלק שגרים בצפון? ולמה צריך "להעניש" את הרוב בכך שעושים את הקורס בצפון?

פנומן 72

New member
../images/Emo4.gif

אני בספק אם ניסו לפתוח קורס כזה בצפון. לדעתי הם מראש יצאו מתוך הנחה שמי שיירצה "כבר יגיע אלינו למרכז"... אגב, קורס מקיף לדוברי עברית עולה כמעט 20K ש"ח. ביזיון כבר אמרנו ?

renjintso

New member
ואם יעשו את הקורס בחיפה

הוא יהיה נגיש גם לרמת גנים, לירושלמים ולבאר-שבעים? היגיון קצת מוזר. ברור שהיה אידיאלי לעשות כמה קורסים באזורים שונים, אבל כנראה שהמציאות לא מאפשרת לתקצב את זה. חוץ מזה, אני מכירה המון אנשים שנסעו/נוסעים לפחות פעם בשבוע מהצפון או הדרום ללימודים במרכז, ולפחות שני אנשים שעושים להיפך: נוסעים מת"א לקורסים בחיפה. זה ממש לא סוף העולם. אולי מטרת הקורס היא לעשות קופה, לא יודעת. מה שאני כן יודעת זה שיש צורך דחוף מאד להיערך לתיירות מסין, כולל הכשרת מדריכים. צריך לעשות עוד כל מיני דברים אחרים שכמובן לא נעשים, אבל זה כבר סיפור אחר.

guanyin

New member
לידיעתך

גם לטכניון - מוסד חיפאי מכובד, יש שלוחה בתל אביב לתואר שני. למה? כי שם רב הסטודנטים! אם היה נפתח קורס בערד, כי יש בדרום שלושה סינים שרוצים להיות מדריכים, זה לא היה נראה לך מוזר? אני לא מבינה מה ההתלהמות שיש לך כל פעם שקורה משהו שקשור לסין שאינו בחיפה. אף אחד לא אשם בכך שרב דוברי הסינים גרים במרכז, ואתה לא. לגבי מספר התלמידים בכיתה - ברפואה יש בערך מאתיים תלמידים שלומדים ביחד. ברוקחות בערך 100. בכיתת בית ספר רגילה קרוב ל-40. מי שרוצה ללמוד, יצליח גם אם יש בכיתה עוד 49 תלמידים נוספים. 20K לקורס שאורך שנה או קצת יותר (אם אני לא טועה) נראה לי כמו סכום הוגן, בהתחשב בהנחה שיוצאים ממנו עם מקצוע. אחרי הכל - קורס איפור של כמה חודשים באיל מקיאג' עולה 8K כמו שקראתי השבוע. אבל תמיד כיף להתלונן, נכון?

למעלה