מורים מורים

מורים מורים

אתמול בלילה כשאני נוסע עם הבת שלי בדרך הארוכה (4 פעמים בשבוע) מהצפון הרחוק היא מספרת לי את הסוף של הסיפור (שלא סיפרתי עדיין כאן כי חיכיתי לתוצאות) על המורה לאנגלית של ברנקו וייס שהיא עולה חדשה מרוסיה ויש לה מבטא נוראי ואף אחד לא מבין מה היא אומרת. אז היא כבר סיפרה לי את זה לפני שבוע בתוספת לעוד כמה טענות על המורים בכלל. הכנתי להם מעין חוזר עם סיכום הטענות שלהם ואמרתי שידברו עם שאר התלמידים וינסו לגבש טענות ברורות בכתב בנוסף לטיוטא הזו ועם זה שיפנה נציג שלהם או למנהלת ו/או לועד ההורים וזה יהיה יותר חזק מאשר אם אני אפנה למנהלת. בינתיים כדור השלג התגלגל לא בדיוק לאן שתיכננתי (כצפוי) והילדים פנו לאחראית על ברנקו וייס לגבי הטענה שלהם על המורה. האחראית שלחה אותם לכיתה עם המורה ואמרה שהיא תיכנס אח"כ לכיתה והיא רוצה לשמוע את הטענות שלהם מול המורה. וכך היה. היא נכנסה לשיעור ואמרה למורה שיש כאן ילדים עם טענות ולמי שיש טענות שיגיד. כמובן שאף אחד לא אמר כלום.... אף אחד??? לצערי הרב הבת שלי הייתה יותר אמיצה מטיפשה. והיא קמה ואמרה את טענותיה. אחריה קמו עוד אחד או שנים ואמרו. אבל כל שאר הכיתה שתקו. האחראית אמרה אז שאם זה ככה אז אין טענות. בשביל 2 ילדים שלא מסתדרים עם המבטא של המורה לא עושים כלום. (אני תוהה מה היה קורה אם אפילו כל הכיתה היו אומרים את זה). אותי בכל אופן הרגיזה האחראית הזו. אני חושב שזו לא צורה להתייחס כך לטענה בעייתית של תלמידים נגד מורה. לעמת את התלמידים עם המורה בפומבי עוד לפני שהבעיה הובאה למנהלת או למחנכת. אשתי אומרת (עוד לפני ששמעה את הסיפור כולו) שהילדה פשוט לא חייבת ללכת לברנקו וייס (היא טובה באנגלית), חבל על הזמן. היא טוענת שתגובה עם הרגליים היא תגובה מספיק טובה. אני חושב שצריך להעיף את האחראית על ברנקו וייס ויחד איתה למרבה הצער לשלוח את המורה הזו שאולי היא מלמדת מצויין אבל חייבת לעבור קלינאית תקשורת כדי שיבינו אותה. ובינתיים שיביאו מורה מחליפה.

טוב בינתים אשתי קיבלה את הסיפור

עכשיו גם היא מחוממת. היא מוסיפה ואומרת שברנקו וייס מתיימרים להביא את המורים הכי טובים....

yalyul

New member
נכון, להצביע ברגליים

לא מכירה את הברנקו וייס הזה מעולם לא שמעתי אם זה קורס פרטי ואתה משלם ממיטב כספך אתה זכאי לקבל תמורה בצורת מורה שמצליחה ללמד את הבת הפרטית שלך. כבר דיברנו כאן על סוגיית המורים בעלי המבטא הכבד וזו בעיה אמיתית כשהתלמיד לא מבין כלום . אם זה במסגרת בי"ס- יותר בעייתי לפעול במהלך השנה-אחרי מאבק רואים תוצאות בשנה שלאחר מכן... אבל אם קורס תיגבור , אז ללכת משם ולדרוש את הכסף חזרה.

ברנקו וייס הוא קורס תגבור בביה"ס

אני חושב שהוא ממומן ברובו מקרן התנדבותית והשאר מסבסוד ממשלתי. לא יודע איזה חלק בתשלום יש להורים. חשבתי שזה קורס שמוכר בכל הארץ. גם אני לימדתי בבבית הספר חוג מחשבים כמה שנים במסגרת ברנקו וייס. טוב. נראה מה לעשות עם זה

yossi_gu

New member
ברנקו וייס זה

"מכון לפיתוח החשיבה". גדול הא... אני בטוח שרק השם מבהיר שהילדה בידיים טובות וכל הטענות חסרות כל שחר. אני רואה שגם הם התחילו לעשות חלטורות.
לחיי המזרח התיכון החדש.

לא מכירה את הגברת וויס

אבל כמה אופייני וטיפוסי. לא הייתי מוותרת כל כך מהר. אם הילדים לומדים אנגלית, רצוי שזה יהיה באנגלית במבטא אנגלי ,או אמריקאי בלית ברירה. אבל בצורה מובנת. מה שהגברת אחראית עשתה, אולי כשר אבל מסריח. אם הברנקו הזה, הוא תוכנית העשרה נוספת - ובתשלום- ככה לארגן את כל ההורים של כל הילדים, להפסיק לשלוח את הילדים לשם. ולא בשקט להודיע לאחראית, שהיות שזו הייתה דרך הטיפול- אתם בחרתם שלא להעזר בשירותי ברנקו יותר. כמובן שעותק יש לשלוח גם לממונה, ולממונה על הממונה ולממונה על הממונה של הממונה, בשיטת הבבושקה בסוף גם את מנכל"ית משרד החינוך-שיהיה. אם הברנקו הזה חינם-הספור הוא יותר מורכב אבל השיטה היא באותה טקטיקה של בצל. להחתים את כל הילדים על עצומה ובה פירוט הטענות שלהם. את דף החתימות-לא להעביר !!!! לכתוב בגוף המכתב , מצויות בידי 34 חתימות של ילדי הכיתה/ות או לחילופין 34 מכתבי תלונה בכתב ידם של הילדים(יותר חזק ,אבל מחייב יותר עבודה). ולתאר את התהליך של פתרון הבעיה. ואת ההשגות שלכם כהורים"צרכני חינוך" מהשיטה לפזר איום מרומז, כי אתם עלולים ליצור קשר עם צרכנים נוספים של הקורסים הללו במקומות אחרים בארץ, כיתות אחרות וכו.... לבדוק כמובן אם הבעיה שלכם היא יחודית או חוזרת על עצמה... את המכתב לשלוח לאחראית על האחראית הזו, כי זו אצלך סיימה את הקרדיט בכלל. אתם גם לא חייבים לכתב אותה (היתרון שלכם שאתם לא חייבים כלום, וכל המגרש הוא שלכם, למרות שהכדור אצל המאמן). נ.ב. בכלל לא הייתי נכנסת לפתרון למורה, קלינאית תקשורת,או שתמיין ספרים בספריה ותכין פלקטים. היא אמורה לתת שירות איכותי. הוא לא כזה. זכותכם לדאוג שהוא יהיה כזה. אוף איך ספורים כאלו תמיד מקפיצים אותי!

גליה12

New member
למורה לאנגלית של בכורי קראו נטשה

אולי סווטלנה או לריסה למורה למתמטיקה קראו דימה -למורה לכימיה מיכאיל אולי זה מה ששולחים לצפון- (ולא אל תראו במילים האלה אפליה- אין לי דבר כנגד מורים עולים חדשים) כולם מורים טובים למדי- אחרי שעברו את ההלם הראשוני- בשיחת ההורים הראשונה אומרת לי המורה לאנגלית- במבטא רוסי כבד- שברוסיה הילדים קמו כשהמורה נכנסה לכיתה- פה עליה לבקש מאד מאד יפה שיועילו בטובם להכנס לכתה-... הבדלי תרבויות מה לעשות- ובקשר לברנקו וייס- מכירה אותם ובדרך כלל יש להם מורים מעולים- אם כן נפלתם על מורה ומפקחת שאינם עומדים בסטנדרטים- אל תשלחו את הילדים- "תצביעו ברגלים" אתם והורים אחרים...

מחנך 13

New member
חינוך

הצלחה של הילדים כרוכה בתשלום, חוק חינוך חובה=חינם, אין ראש אין זנב, איש הישר בעיניו יעשה. המלצה קטנה, שעולה לא מעט כסף להשתדל להוציא את הילדים מהחינוך הפורמלי לחינוך הבלתי פורמלי (בתי ספר פרטיים) כי אחרת זאת המערכת אין מה לשנות ואין עם מי לדבר, בפרט כשאנחנו רואים שהכנסת מעודדת בעצמה לרמת לימודים נמוכה על ידי קצוצים למינהם.

גליה12

New member
מחנך יקר- יש לי סוד בשבילך- אל תגלה

לא לכל האנשים בעולם יש כסף להוציא את הילדים מהחינוך הלא חינם אבל כן חובה- וחוץ מזה שם אצלנו בהרי הצפון בין סוריה ללבנון- לא זרועים בתי ספר פרטיים... אז אין לנו אלא לשמוח או לא לשמוח אבל להסתפק במה שיש ולנסות לשנות אותו..

גליה יקירתי- החינוך הקיבוצי

שעבורך הוא חינם, ונראה לך "ממלכתי" עבורי הוא האלטרנטיבה השפויה (בתשלום רב כמובן) לחינוך שניתן בית הספר המקיף. ודעתי בעניין החינוך הממלכתי ידועה לחלוטין. אגב, גם דעתי בעניין הלמידה שם (כי חינוך ממילא מקבלים בבית)-ידועה. ובהצלחה בניסיונות השינוי אחותו שלא מתעייפת וכל פעם מנסה לעשות שינויים קטנים קטנטנים, בהמון אנרגיה רגשית ואחרת. וברגע הראשון שיכולה חוקית, "מבריחה" את הילדים מהחינוך העירוני, למסגרות אחרות בתשלום(במקום המשכנתה שסוף סוף נגמרה).

מחנך 13

New member
חבל להסתבך

מערכת כל כך ישנה (מסמר ישן חלוד תקוע בעץ חדש) אין עם מי לדבר, לא כדאי להכניס את הילדים למערכת שתגרום להם לבעיות (התנכלות של המורים בגלל שאנחנו ההורים צודקים) לפעמים אין מה לעשות צריך לחרוק שיניים, אני את המערכת הזו מקרוב מכיר ולשנות אותה אי אפשר.(מורה לשעבר, שפרש מן המערכת).

למעלה