מורים לא רשמיים

The Heretic

New member
מורים לא רשמיים

מה אתם חושבים על סטודנטים למוזיקה או אפילו תלמידים שלמדו המון שנים ויש להם ידע נסיון וכו',
אבל לא למדו באקדמיה וללא תואר במויקה,
ורוצים לנסות ללמד? גם אם במחירים נמוכים מאד?

1Reebok

New member
כמוני, לדוגמה?

זה פיתרון טוב לכאלו שבאמת לא רוצים להשקיע הרבה,
ואין להם עניין, נגיד, בללמוד מוזיקה קלאסית או להתעסק במוזיקה,
אבל וואלה מגניב להם לנגן קצת בפסנתר.
התלמידים שלי היו מרוצים ממני, אני הרווחתי סכום סמלי ובעיקר נהניתי מאוד, והכל היה בסדר גמור.
לימדתי אותם סולמות ואקורדים, ואיך לקרוא תווים. לא נגעתי איתם בכלל במפתח פה, רק מפתח סול, כמו שכתוב בספרי תווים למוזיקה פופולארית.

The Heretic

New member
!!!

אלה היו ילדים שההורים שלהם שילמו לך? (הורים בדר"כ חשדניים ורוצים מורה עם תעודות)
כמה לקחת לשיעור?
איך גרמת להם להאמין/ להסכים לשלם לך?

כמה זמן לימדת אותם אם למדת רק מפתח סול..מה כבר לימדת?!
איך יחצנת את עצמך?

אווה כמה שאלות.
חשבתי שיגידו לי שאי אפשר ושאם בכלל זה הורס למורים אמיתיים תפרנסה וזה,
ואז בא אחד ואומר שהוא כבר עושה את זה

1Reebok

New member
תשמע,

זה בכלל לא אידיאלי. בכלל לא.
אבל כמו שמי שרוצה ללמוד לנגן אקורדים בגיטרה כדי שיוכל לנגן עם החברים שלו בכיף במדורה לא צריך ללכת למורה בקונסרבטוריון ולשלם 150 שקל לשיעור,
ככה גם מי שרוצה לדעת לנגן על פסנתר בקטנה בשביל לנגן שירים של משינה ובוב דילן לא צריך.. חבל על הכסף.

לימדתי קריאת תווים ומפתח סול, לימדתי סולמות, לימדתי אקורדים ובניית אקורדים, לימדתי שירים ודרכים לנגן אותם בפסנתר, לימדתי כל מני צורות של קישוטים, וגם אמרתי להם חד משמעית: הדרך הכי טובה לדעת איך להוסיף נפח וחיים ולנגינה שלכם היא לשמוע מלא מלא מוזיקה ולנסות לחקות את מה ששומעים ומה שנשמע מגניב.

כל התלמידים שלי היו בעצם גם חברים שלי
והמחיר היה 50 שקל.
הם אנשים שלא היו הולכים למורה אמיתי אז זה ממש לא הורס להם את הפרנסה.

The Heretic

New member
אוקי

אני שואלת, אולי עוד אנשים יגיבן....
פתחתי שיטה לימוד מוזיקה, כתבתי על זה פה לפני כמה זמן ניסיתי אותה על השכן האוטיסט שלי שבשיטה הרגילה פשוט לא היה לו סיכוי. הוא מתקדם, לאט לאט אבל יש משהו. יש לי את זה בתור גם הוא אומר. אז אני חייבת תעודות? כדאי ללמוד שנתיים באוניבקסיטה הפתוחה בשביל זה?

ItsikH

Member
תעודות חשובות רק לבתי ספר מוכרים. בשוק הפרטי ואפילו בקונסרבטוריונים מסוימים אין לכך חשיבות. כמו בכל תחום תעסוקה אחר, השיקול הוא ביקוש והיצע - אם אתה מלמד כלי מבוקש והיצע המורים המוסמכים מוגבל, זה אפילו לא ענין למחיר, יש לך סיכוי טוב להכנס, ולהיפך - אם יש מורים מוסמכים זמינים, גם הורדת מחיר לא תעזור לך הרבה - הורים יעדיפו לשלם יותר בשביל תעודה (לדעתי בטעות אבל השוק לא שואל לדעתי).

The Heretic

New member
מחיר נמוך ונגיד נסיון

לדעתך האם יש סיכוי אפילו קטן שיהיו הורים שיעדיפן סכום נמוך על רשמיות? אולי באזור נמוך יחסית מבחינה אקונומית... ואם אלמד כמה אנשים בחינם ואז יהיה לי נסיון... מה אוכל לכתוב במןדעה 'מורה עם נסיון ובמחיר נמוך בגלל ש.. ?" ואם לא אכתוב שאין לי תעודה כל עוד לא שןאליפ?

ItsikH

Member
זה הכי גרוע... תקבעי מחיר שנראה לך סביר, בהתחשב הן בהערכתך את כישורייך והן בהערכתך את יכולת קהל היעד שלך לשלם. מחיר נמוך מדי גם אינו רצוי. יש לקוחות שמתמקחים, יתכן שיעלו את ענין ההכשרה הפורמלית, לכן כדאי לדרוש מחיר שאינו הנמוך ביותר שאת מוכנה, בכדי להשאיר טווח למיקוח במקרה הצורך. חינם לא יעודד יותר פונים, במחשבה שחינם שווה פחות.

תחשבי גם על יתרון אפשרי שלך, שלמורה צעיר *יכולה* להיות גישה טובה יותר לילדים - אין זה נכון שאת *רק* בעמדת נחיתות.

The Heretic

New member
אוקי, תודה רבה

מהתלמיד הספציפי הזה (השכן האוטיסט) להמשיך ללמד בחינם או שלהתחיל..
לא נעים לי לדרוש מהמשפחה שלו כסף כי אמרתי שאני עושה את זה בהתנדבות.
אבל להבא...
בכל מקרה, תודה רבה!

ItsikH

Member
נקודתית ללמד בהתנדבות אין בעיה ודאי שלא בהתחלה כשאת צוברת נסיון. רק לא להפוך את זה להרגל.

למעלה