מורה נבוכים

חד הורי

New member
מורה נבוכים

במזל טוב אימצתי לפני מספר שבועות ילד גדול דרך השרות למען הילד לאחר תהליך קצר מאוד יחסית. אני יכול לציין שפשוט זכיתי בילד מלאך. קצב ההסתגלות שלו בבית החדש, בסביבה החדשה, משפחה, חברים וה"חוקים" החדשים פשוט מדהים. כבר יום שלישי בביה"ס וביומיים הקודמים חזר עם חיוך מביה"ס ואיך היה "כייף". בינתיים אני מסיע אותו הלוך וחזור אך היום הוא כבר ביקש ללכת ברגל יחד איתי ובימים הקרובים הוא כבר רוצה ללכת לבד. הילד כבר החל לרכוש חברים חדשים, התארח אצלם ומאוד מבסוט. עד עכשיו הכל פשוט נהדר !!! וכעת לבילבול: ------------- בשיחות עם הורים חד הוריים אחרים ומאמצים אחרים מסתבר שהשרות למען הילד מסייע כספית בקליטת הילד במשפחה החדשה אך העניין הוא שכניראה אין קריטריונים ברורים לחלוקת הכספים וזה ניראה כמו שוק - תלחץ, תדרוש, תתעקש -> תקבל. תשתוק -> לא תקבל. האם למישהו יש מידע איך השרות פועל בנקודה הזאת, מה מגיע ומה לא מגיע, למי מגיע ולמי לא ואולי מישהו עם נסיון גם חיובי וגם שלילי יכול לענות ולסייע בידי. אגב, עם כל האנשים איתם דיברתי מסתבר כי לאף אחד לא נעשה מבחן הכנסה וכל אחד קיבל סכומים שונים, לתקופות שונות ועם מטרות שונות לסיוע. אודה לכל תשובה שתאיר את עיני. תודה מראש !!!

לימור1

New member
לחד הורי מזל טוב! ../images/Emo49.gif

תשובות בשבילך אין לי, אבל נראה לי שכבר עשית סקר מקיף למדי ותדע מה ואיך לבקש. אני רוצה לברך אותך על קבלת הילד ולאחל לכם רק הרבה הרבה טוב ביחד. בן כמה הילד? נשמע עצמאי וידידותי מאוד! שיהיה לו בכייף בבית הספר החדש ועם החברים החדשים.

English

New member
../images/Emo48.gif בשעה טובה ושתמשיכו להנות.

וכמובן אם יוצא לך תספר קצת איך הולך. שמחתי לדעת שהשירות מאפשר להיות חד הורי ומקווה שהנסיון הטוב שלך יביא עוד בעקבותיך. לצערי טין לי מושג בקשר לתשלום.

מיכל@ל

New member
המון מזל טוב ../images/Emo20.gif

אין לי מושג איךם המשאבים מחולקים,אבל שיהיה לכם המון הצלחה ואושר

sarit*

New member
חד הורי

תשובה לצערי אין לי אך המון איחולים וחיבוקים יש ועוד אייך אז שהיה המון מזל טוב והמון הצלחה בגידול הילד והרבה הצלחה בקליטה הרבה הצלחה בבית הספר ומסור לו הרבה הרבה נשיקות.

אורנה ב.

New member
דרך צליחה

בתור אם חד הורית אני יכולה רק להגיד שאין כמו חווית ההורות ואני שמחה בשבילך שלא החמצת אותה. אני מצטרפת לאלו שהיו רוצות לשמוע יותר על אימוץ ילד גדול דרך השרות בארץ. תהנו ושהיה לכם המון כיף ביחד.

shira^

New member
תענוג לקרוא את שכתבת ../images/Emo50.gif

שתמשיכו להנות-לכייף-ולחוות יחד תמיד... נשמע שהוא ילד מדהים באופיו. בקשר ל"בילבול"-כפי שענית כבר על הדברים-תלחץ-תדרוש-תתעקש---> תקבל... אז תיישם את התאוריה---> בהצלחה ונשיקות לבן

שולינקה

New member
מזל טוב ../images/Emo65.gif והלוואי ותהיה סמן

ימני לגברים נוספים.הכרתי במפגש יוצאי "גאיה" רווק שאימץ ילד מויטנאם והשניים נראים זוג משמיים.

חד הורי

New member
המון תודה לכולם !!! ../images/Emo23.gif

ראשית תודה רבה לכולם על הברכות, האיחולים ותשומת הלב. אני מקבל המון ברכות בעיקר על "אומץ הלב" והלב לא מפסיק להתרגש כל פעם מחדש מכל ברכה חדשה. אז ממש ממש תודה לכולם ! רציתי לציין שאינני החד הורי הראשון אשר אימץ באמצעות השרות למען הילד אני אישית מכיר עוד אחד וגם שם הדברים מתנהלים בסדר גמור. זה איננה רק הגשמת חלום אלא חויה מתמשכת ואינסופית. שוב תודה לכולם

מיכל@ל

New member
איך אתה מרגיש ?

איך זה להפוך פתאום לאב ועוד לילד גדול ? איך הוא מקבל אותך ?

חד הורי

New member
אני מרגיש אחלה (בשפת העם)

אכן - פתאום הפכתי לאבא. אז ככה: לא נתנו לי זמן להתאקלם, לחשוב, להסתדר אלא מייד זרקו אותי למים הקרים. הכוונה, הילד מרוב התרגשות פשוט קיבל חום גבוה והקאות ומספר ימים ראשונים התרוצצתי בקופ"ח רופאים, בדיקות, תרופות, הקאות ואפילו להתעורר בלילה. כל זה היה ב-4-5 ימים ראשונים ומאז אין כבר כלום. הילד מסתגל נהדר לבית, אוכל כמו שצריך וכבר עלה כמה ק"ג, בבי"ס בסדר גמור קשה אבל מוכן לקבל עזרה ולבצע את המטלות, מבחינה חברתית מצויין, מושמן לחברים ומזמין אלינו הביתה ואפילו ניצני אהבה כבר יש (אבל לא לספר לאף אחד - שלא יהיו בושות). אני כמובן מרגיש נהדר עם כל העניין אבל כמובן שטרם התרגלתי להכל ולפעמים אני משאיר אנשים עם פה פעור או חוסר תשובות. מה לעשות, גם אני צריך להתרגל למצבי החדש. הילד מקבל אותי עם המון אהבה, המון פירגון וזה ממש כייף שיש ילד כזה. אני מקווה שזה ישאר וימשך ככה הרבה שנים. אם אני יכול להתנבא אני מאמין שחלק גדול ישאר כי יש בילד הזה נשמה פשוט טהורה. אמשיך לספר בהמשך.

הזוג

New member
לחד הורי- אתה פשוט גדול ונהדר ../images/Emo24.gif

אנחנו שמחים לברך אותך על כניסתך לחבורה המובחרת של המשפחות המאמצות. אנחנו שמכירים גם מחוץ לפורום
, יכולים להעיד עד כמה אתה אב נהדר ואוהב וכמה הילד מקסים ומדהים. כיף לקרוא שהוא משתלב יפה בחברת הילדים ובבית הספר. מאוד נהננו מבילוינו המשותפים בחופש ומחכים לחופש הבא. מקווים שתמצא תשובה בקשר לסיוע שנותן השרות. גם אנחנו הבנו שיש אפשרות לקבלת הסיוע ולא הצלחנו להבין מה הם הקריטריונים.

למעלה