מורה מיואשת

teen17

New member
מורה מיואשת

שמי שרון. אני מורה צעירה, בת 25. אני בשטח מזה חמש שנים, והשנה הייתה השנה הראשונה שלי בבית הספר. היות וזו השנה הראשונה, זכיתי לפיטורים. אף בית ספר לא מחפש מורים בתחום שלי (לשון והבעה וכן מיומנויות למידה). מה עושים? דרך אגב, אני מאזור חיפה.

itu1

New member
שלום שרון

ראשית אני משתתף בצערך ומקווה כי ימצא לך מקום עבודה לשנה הבאה. לא ברור לי למה כוונתך בחמש שנים בשטח? משרד החינוך משתמש בזכותו לפיטורים אוטומטיים בתום שנה ראשונה לכל המורים החדשים ובהמשך קולט חזרה כל מי שיש בו צורך. בכל מקרה אני ממליץ בפניך לפנות לסניף חיפה לצורך סיוע. בברכה אריה

mirigon

New member
לא להיות מיואשת, לחפש וליזום

שלום שרון, לצערי כי רב אין לי בשורות טובות עבורך. אני יודעת שהשנה באזור חיפה יש הרבה מורות, וביניהם כאלה שהן בעלות ותק של שלוש שנים ויותר שאין להן מקום עבודה והן קבלו מכתב פיטורין. ההצעה הכי טובה שיש לי אליך היא להרשם בבתי ספר כמורה ממלאת מקום, להשתדל מאוד מאוד להוכיח את עצמך וכך יכירו אותך ואת כישוריך ואולי כך תקבלי במשך הזמן מלוי מקום לפרק זמן ארוך יותר (אולי מורה שיצאה לחופשת לידה) ואולי גם חלק של משרה באופן קבוע (וכל מה שיציעו לך, תקחי, גם אם זה לא בדיוק בתחום ההתמחות שלך).השתדלי לצבור שעות מילוי מקום שיספיקו להכרה של משרד החינוך כשנת וותק בהוראה. כך תוכלי להתקדם. קשה לי להאמין שהסץדרות המורים תוכל לעזור לך כי יש הרבה הרבה מורות ותיקות ממך הנמצאות ברשימה של המורות המפוטרות. אצלנו למשל פטרו 2 מורות שאחת מהן היא בעלת ותק של 3 שנים. זה לא מדויק שבתי ספר לא מחפשים מורים בתחום שלך. זה תלוי בצרכים של ביה"ס. דרך אגב- האם את מורה לביה"ס היסודי,לחט"ב או לתיכון?

1גלפין

New member
שרון יקירתי, מירי ואריה צודקים

אני כבר שנתיים "מלמדת" ובשנה זו זכיתי ללמד מס. רב יותר של שעות במילוי (על בסיס יומי) מאשר ללמד ברצף 3 חודשים במקום מורה בחופשת לידה/מחלה. למדתי בהתמחות מאוד נדרשת אשר נעשה ויעשה מהפך בהראת מקצוע זה ועדיין, אין בשורות טובות בפי. משה"ח בחיפה עובר בשבוע הבא למשרדיו החדשים בקרית הממשלה שלמטה בעיר. ההרשמה תחל ב-10.6 מ-11 ועד 14. הדיעי שוב לכח אדם עם כל התעודות והמסמכים המעידים על השכלתך ובמקביל גשי לפיקוח ובקשי להיפגש עם המפקחת. אולי ממנה תבוא הישועה. דרך אגב, ימי ושועות הקבלה הם ב, ג 11-14 מקווה בהעלתי קצת את מצב הרוח, גלית

איריסא

New member
בלי ליאש אבל

אני ממליצה לך או לעבור איזור או לעשות הסבה לי נרמז ע"י הפיקוח כי כדאי לי לעשות הסבה כי אין סיכוי להשיג עבודה באיזור (חיפה) אני מורה לחינוך מיוחד שהצלחתי ללמד רק חצי שנה (ממלאת מקום) אני כבר 4 שנים מחוץ למערכת מנסה כל שנה לדבר עם הפיקוח אבל כנראה שרק פרוטקציה עוזרת שם (ככה מספרים השמועות) אני עכשיו בקורס הסבת מקצוע מטעם לישכת העבודה עדיין עם חלום ללמד בחינוך המיוחד אבל בנתיים אין לי סיכוי להגשימו ככה נראה

למעלה