מורה לעברית בחו"ל

zoomout

New member
מורה לעברית בחו"ל

שלום רב

אם ברצוני להיות מורה פרטי לעברית בחו"ל, מאיפה אני יכול להשיג סילבוס של חומר לימוד? אולי יש אתר מסויים שמשם אני יכול להוריד תוכנית לימודים ?

תודה

trilliane

Well-known member
מנהל
שאלות על לימוד עברית כשפה זרה עולות כאן לעתים

ולצערי אף אחד מבין חברי הפורום לא עוסק בתחום אז אנחנו לא מכירים... באחת הפעמים מישהו הפנה לאתר של משרד הקליטה והוספתי את הקישור לרשימת קישורי הפורום, אבל השבוע גיליתי שהוא מת
. ניסיתי לחפש אותו מחדש ולא מצאתי, אולי הורידו אותו לחלוטין
.

אני מניחה שיש ספרות ללימודי אולפן, אבל אני פשוט לא מכירה. אני יכולה להציע לך לחפש מורים בגוגל (אולי גם באנגלית) או מכונים / אולפנים שעוסקים בכך ולשאול אותם. כמו כן אני מעריכה שיש ספרים באנגלית ללימוד עברית (אמזון?) אולי גם הם יכולים לעזור לך. אם תמצא קישור רלוונטי אשמח אם תעדכן אותנו.

סילבוס זה לא מספיק

הרבה אנשים חושבים שאם הם יודעים עברית הם גם יכולים ללמד עברית כשפה זרה.
אבל האמת היא ממש לא כזאת.
אם אתה רוצה לקחת את זה ברצינות מומלץ לעשות קורס קודם, או לפחות לחפש מקום לשמוע שיעורים כדי לקבל כיוון איך מלמדים (ה"איך" הרבה הרבה יותר חשוב מה"מה")
באוניברסיטה העברית מכשירים מדי שנה מורים בעיקר לאולפן הקיץ
אבל זה כבר נעשה השנה. האולפן בעיצומו.
אני ממליצה לך להתעניין באזור מגוריך אם יש אולפן או מתנ"ס שיש בו שיעורי עברית, ולבקש ממורה לשבת קצת בשיעורים לו.
כך תוכל גם להכיר ספרי לימוד וחומרי למידה

ואם אתה כבר חי בחו"ל, נסה אולי דרך הקהילה היהודית המקומית או הסוכנות היהודית

trilliane

Well-known member
מנהל
חרשתי על גוגל ועדכנתי את קישורי הפורום

(מצאתי סוף סוף גם את הקישור העדכני באתר משרד הקליטה). ניתן להגיע לקישורי הפורום דרך לשונית "כלים ומידע" > קישורים > הקטגוריה נקראת "לימוד עברית כשפה זרה".

למעלה