מורה בהודו?....

מורה בהודו?....

אני טסה לצפון הודו במאי, נורא רוצה מורה. או אשראם. אבל כאלה שעיקר כוונתם זה בגדילה של התלמיד שלהם ולא בכסף. כי מזה כמעט ואין לי. זקוקה נואשות למקום מפלט שאוכל קצת למצוא בו שקט מהבלאגן שמסביב, מהאנשים, מהצביעות, מהפגיעות, מקום שאוכל לשקם את עצמי, את הלב הפגוע, את הנפש הפצועה, את העיניים שכבר נמנעות מלהביט קדימה, מקום שאוכל למצוא את עצמי מחדש כי ככה במצב הנוכחי אני כבר לא יודעת איך ואיפה. צריכה מדריך, בית אמיתי, אבל הכל כ"כ יקר. אז הודו הפכה למקום מפלט כי שם הכל קצת יותר זול, אפילו ובעיקר הלמידה. רוצה מורה באיזה כפר קטן שלא ישחט אותי בכסף כדי להדריך אותי ממקום אמיתי ומלא אור, או אשראם שלא גובה מיליון דולר ליום כדי לחיות בו... מישהו יכול לכוון אותי למקום או אדם כזה? תודה ושיהיה לכם יום מדהים שתצא קצת השמש, תחמם את הפנים, האף, הידיים, שתרד הנפיחות בעיניים, שתקל על המועקה בבטן ובלב

guymgk

New member
כסף?

היי מילי, כן העלית נקודה קצת מכאיבה, רבים מהאשראמים נכנעו ללחצי התיירות והחלו לגבות כסף רב עם ה-"פופולריות". אבל, יש עדיין אשראמים רבים, ומורים רבים ששמחים ללמד על בסיס תרומות יש כאלו ששמחים ללמד על בסיס תרומה אישית (עבודה באשראם עצמו). איפה הם נמצאים? תגיעי לצפון, עלי לאזור דרמסאלה (או אם את במרכז אחר כך סעי לאיזור רישיקש). את החיפוש תאלצי לעשות שם, אל תחפשי בכרזות ענק, תשאלי מקומיים, או מטיילים שאת רואה שגם הם בעיניין. למיטב ידיעתי יש עדיין אשראמים רבים שעובדים ככה, לדוגמא הוויפאסאנה ליד דרמקוט (על בסיס תרומות). שיהיה בהצלחה, הרבה אושר, וסאב קוץ' מילגה.

s a l a l a

New member
אשראם

אני אישית ממליצה בחום רב על האשראם של אושו שנמצא בפונה. מקום שבאמת ייתן מענה לכול צריכך . יקר מאוד ושוחק כספית אבל לי הוא נתן ברמה האישית המון ועל מה שקיבלתי שם הייתי מוכנה לשלם גם הרבה יותר . אבל זה החיים שלך והבחירה היא רק שלך באיזה מקום להשקיע את כספך אני בדעה שגם אם המקום מאוד יקר אבל הוא נותן מענה מושלם לצרכיי אז אני ישקע בו או יותר נכון בעצמי את מירב הכסף מאחלת לך את כול הטוב שבעולם. אור ואהבה , s a l a l a

נו באמת

אבל אם הוא ישחק לי את כל הכסף ויקצר לי את השהייה שם או בכל אשראם אחר אז מה בעצם עשיתי בזה?????..

shar75

New member
תעלי צפונה לא חסרים מקומות

או מורים או סדנאות במיוחד בדהרמסלה שהעלות שלהן היא לא גבוהה כמו באשראם של אושו. וכמובן יש את הויפסאנה שבכל העולם מתבססת על תרומות

למעלה