מורד קטן בן חמש

הילית111

New member
מורד קטן בן חמש

שלום לכולן ערב טוב הבכור שלי בן חמש וילדתי את השני לפני כמעט שבעה חודשים הבכור שלי קיבל די קשה את הכניסה של הקטן אבל הוא התגבר לאט לאט וזה כמובן משתפר כל הזמן כי הקטן משתפר בוכה פחות וכו'... הגדול שלי גם לפני הלידה וגם אחריה די מפונק כלומר ילד שלא מחלק למשל גם אם יש לו הרבה אם אנו בגינה ואני פותחת לו חטיף הוא לא יחלק או שאם הוא יחלק זה יהיה אחרי שכנועים ומדברת על חברים טובים שלו אפשר להגדיר אותו ילד רגיל לגמרי מכל הבחינות. אולי קצת אובר מפונק כי היה כמעט 4.5 שנים בבכורה ועדיין מקבל המון תשומת לב מאיתנו למרות שיש תינוק אממה בשבועים שלושה אחרונים חלה הדרדרות בהתנהגות שלו הוא בטרום חובה . היה שלוש שנים בגן פרטי. המון סרבנות המון לא רוצה. בודק גבולות עומד מולי במדרגות ולא מוכן שאני אעבור עם העגלה ,עושה כל מיני דברים של דוקא. כל דבר זה ויכוח החל מאמבטיה עבור דרך גזירת ציפורנים.ויוצא כמה פעמים שגם קילל אותנו "דפוקים " אם הוא לא מקבל משהו שהוא רוצה מסיבה לגיטימית. למשל אם אנחנו אומרים לו שהולכים לישון או לצחצח הוא מתעצבן הוא גם מאוד מתעצבן במשחקים שהוא משחק לבד אם הוא לא מצליח למשל בלגו אם לא הצליח לבנות בדיוק מה שרצה וכו. על כל דבר קטן הוא מתעצבן. כל מיני התנהגויות שהן ממש לא אופיניות לו. האם זה שלב כזה ? שלב שעובר<? איך מתמודדים? אז גם אם מענישים אותו נניח כל השבת לא יוצאים לטייל אז זה לא כל כך עוזר. זה די טרי ההתנהגויות האלו אבל אנחנו די בהלם ולא יודעים מה לעשות. לי חשוב מאוד לא לתת לו לטפס עלינו כי אם בגיל כזה הוא יקלל ואנו נבליג מה יהיה עוד שנה או עוד שניים? אנחנו גם נגד פליקים אלא מכסימום אחיזת דוב למנוע ממנו להשתולל ולהפגע. עוד לא ידברתי עם הגננת אבל סהכ ההתאקלמות של ובגן היתה טובה ויש לו הרבה חברים תודה למיעצים

שhira

New member
בקצרה

טוב שאת שמה לב כבר עכשיו ולא אחרי שזו הופכת לנורמה של התנהגות. שימי לב שהקטן בגיל שמתחיל להיות כבר יותר ילדון אני יודעת שהרבה פעמים מקבלים את האח הקטן בשוויון נפש עד שהוא מתחיל לעשות קונצים מתוקים/ להעמד/ לזחול היטב/ לעשות קולות עד שהוא מתחיל "לאיים" על המקום של אני גדול והוא תינוקי שלא עושה כלום חוץ מלבכות. אישית היתי ממליצה לך להתייעץ, פגישה או שתיים עם איש מקצוע לא כי המצב חמור \אלא על מנת לדעת להתכונן לבאות \שיהיה מקום בו שיאלו אותך את כל השאלות ויראו תמונה כללית

כמה קטנות

הוא נלחם על המקום שלו ובודק אתכם. להגיב בחומרה על קללות / התנהגות פסולה. אני מבהירה שלא מקובל ושולחת לחדר עד שמבקש סליחה. לתת לו את המקום המיוחד שלו. עם כל הקושי, חצי שעה עם הורה בלי אחיו, אחרי שהאחרון הושכב, יכולה לעשות פלאים. להבהיר לו שזה "זמן גדולים". תגמול להתנהגות ראויה בשגרה.

למעלה