אוקיי סוף סוף אני אגיב.
בעיקרון כן, הוא אופטימי, ולמען האמת זה דיי תלוי באדם ואיך שהוא רוצה לפרש את השיר. לדעתי לפחות, הדיסק מלא תקווה ואופטימיות ואולי זה לא ברור כשמש, אבל בהחלט ניתן למצוא את זה בין-השורות. ככה אני רואה את זה: הדיסק בעיקרון עוסק באכזבה מהאנשים שבהם בטחת והאמנת. ופה נשאלת השאלה איפה האופטימיות? בכל שיר ניתן לראות את האכזבה והעצב מהאנשים אולם הכותב לא מעודד להתקע באחור ולחטט בפצעים ובכאב, אלא להפך- להמשיך הלאה, להרים את ראש ולראות שכן יהיה טוב אם רק תשתדל. כבר בשיר הפתיחה באלבום, בSOWK ניתן לראות זאת: פה יש כמיהה למשהו לא מוחשי, שהכותב מחפש ומשתוקק לו אבל הוא לא מרים ידיים, לא מתייאש. גם עצם השימוש בטבע מסמל התחדשות, פריחה, משהו חדש.. על אותו עיקרון ניתן למצוא בכל שיר ושיר בדיסק: למשל TITLT הכותב פשוט דף אחד, מוחק את העבר (או יותר נכון מחביא אותם מתחת למיטה
) או לפחות משתדל. גם בBAB וגם Untitled 1 יש הקטע " i'll see/ meet you on the other side ", כלומר מחכה לשינוי, לא רק מעצמו אלא גם מאחרים.. אז יש תקווה להתחיל דף חדש וחיים חדשים ולא להמשיך לחכות " for life to start" .. וכן הלאה.. גם בשירים הכי עצובים ופסימיים שיש אני לפחות חושבת שיש בהם אופטימיות: ב-WMAWBS המשורר לא מצטער על מה שהיה ועל היחסים, אלא הגיעה להבנה שפשוט צריך להמשיך הלאה ואין טעם להתקע ולהיות עם מישהו שפשוט לא טוב לא איתו.. גם SHNT על אותו עיקרון: קודם כל לדעתי זה שיר ענק, אחד מהטובים שלהם. אהבתי את הקונבציה בשיר ושהוא כתוב בהדרגתיות: בהתחלה המשורר (כלומר טימי) מדגיש את הכאב של טומי (דבר שאני דיי מתחבטת עם עצמי לגביו: הכאב שמתואר בבית 1-2 נוצר בעקבות הפרידה, או שהוא כבר היה לפני הפרידה והחברה פשוט לא רצתה להשאר עם מישהו שהחיים שלו uneventful) ואח"כ מדגיש את האמפתיה שלו כלפיו ולעצבות שלו ומנחם אותו,מה שחוזר עוד פעם בסוף השיר.. בבית ה3 -ועל זה הפואנטה שלי- הוא מציע לו דרכים איך להתמודד עם הפרידה, איך לנסות להקל על הכאב, כדי שלא יהפוך לאותם lonely people tumble downwards.. עד היום לא הבנתי עד הסוף את בדשייפט. אבל עולה ממנו באופן דיי ברור שגם במצב הגרוע שהוא נמצא, גם על הערש דווי (שכן השיר כתוב על אדם שמגיע זמנו למות ומסתכל אחורה על חייו ובוחן אותם) הוא פשוט לא נותן לאחרים לדרוך עליו. אבל כמו שאמרתי, עדיין לא הבנתי את השיר הזה עד הסוף
קיצר, ככה אני רואה את האלבום
הייתי יכולה לתת עוד דוגמאות שלפיהן לדעתי נמצאות האופטימיות שבין השורות, אבל לחפור יותר ממה שכתבתי עכשיו זה יהיה יותר מדי מוגזם.