מוקפץ ברוטב

TrigATUSA

New member
חפש את המטמון

ביום שבת האחרון השתתפתי באירוע נחמד היה יום שמש נהדר, והאגודה ההיסטורית של סן פרנסיסקו (San Francisco GLBT Historical Society) ארגנה משחק מחפשים את המטמון בנושא ההיסטוריה הקווירית של העיר. כרגיל בעיר הופיעה קבוצה מגוונת מאוד של אנשים, סה"כ כ 50 , ממינים וגילאים שונים, קבוצה אחת הופיעה בדראג של שחקניות טניס (שמעתם על Serena William Sonoma?), ואחרת הייתה של בייקרים חמודים שבאו עם האופניים שלהם. קבוצה שלישית הופיעה בטוקסידו ולימוזינה שכורה (!) כל קבוצה בת 2-4 אנשים קיבלה דף רמזים בעקבותיו הייתה צריכה למצוא את אתרים שונים ולהביא תמונה ממצלמה חד פעמית או דיגיטלית בכל מיני פוזות (למשל - באגף הקווירי של הספריה העירונית היה צריך להצטלם עם המוצר שהעשיר את המליונר שתרם את הכסף להקמת הספריה (Spam), ולייד מקומו של הבר הלסבי הראשון, להצטלם בפוזה לסבית רדיקלית. אתם יכולים לדמיין מה הייתה התמונה הנדרשת בחנות צעצועי הסקס המפורסמת Good Vibrations... המירוץ עבר בכמה שכונות - איזור העירייה, North Beach, המישן (הסטוריה לסבית!) וכמובן השכונה ההומואים הקאסטרו, שם גם התכנסנו בסוף המסלול לשתות ולקשקש. עם כל המשתתפים. מצרפות כמה תמונות של שותפותי - זוג בנות ללא חת!

odedee

New member
נשמע מגניב!

איך אני אוהב את העיר הזו, עם כל הרעיונות המקוריים! בפעם הבאה אתה מספר לנו על דברים כאלה לפני שהם מתרחשים, כן?
הסטוריה לסבית במישן? מי היה משער... בטח לא המקסיקנים. ספר קצת - איך תכל'ס פתרתם את החידות? זה רמזים שצריך לשבת מול האינטרנט כדי לעלות על התשובות? אה, ולגבי התמונות - זה יתאפשר כשיהיה מנהל לפורום, וזה כמובן תלוי בתפוז.

TrigATUSA

New member
רמזים

את רוב השאלות פתרנו מידע אישי משולב של שלושה אנשים, וחלק שאלנו אנשים ברחוב (תתפלאו כמה קל למצוא קשיש נחמד ב North Beach שיודע איפה היה הבר ההומואי הראשון...) - למשל - "זה היה הבר הראשון בארצות הברית שהיו לו חלונות הפונים לרחוב... הצטלמו עם הבארמן (Twin Peaks, Market @ Castro) היו גם סתם שאלות אתגר, כמו למשל - לכו לדולורס פארק, מיצאו לסבית שאינה חברה בצוות וצלמו אותה... זה היה די קר - נכנסנו לפארק ושאלנו כל בחורה שפגשנו אם היא לסבית, וכמובן השנייה הייתה... בזמנו קראתי ספר בשם The MAyor of Castro Street על חייו ופועלו של Harvey Milk, חבר מועצת העיר הקווירי הראשון, ולמדתי משם הרבה על ההיסטוריה של ה"ימים הראשונים" באופן כללי אני חושב שלאנשים שגרים כאן יש די הרבה לוקל-פטריוטיות וידע על ההיסטוריה של העיר... מבטיח לנסות להודיע על אירועים מיוחדים, אבל אני לא רוצה להציף את הפורום, כי כל הזמן קורים דברים...

odedee

New member
אחלה ../images/Emo45.gif

זה נכון, לאנשים פה יש הרבה אהבה לעיר ולהסטוריה שלה, רואים את זה בהמון דברים, קטנים וגדולים. אגב, הארווי מילק זה לא בדיוק ימים ראשונים... הוא נרצח ב-1978, יחד עם ראש העיר דאז, מוסקונה. ספר קצת, מה אתה עושה פה בסן פראן? לומד? עובד?

TrigATUSA

New member
אני

אני? אני סתם מסתובב.... גר כאן כבר כמה שנים ועובד. התכוונתי "בימים ראשונים" לכך שזו הייתה תחילתה של ההתעצמות הפוליטית של ההומואים בסן פרנסיסקו. מילק (שהיה יהודי אגב!) היה הפוליטיקאי הראשון מחוץ לארון שנבחר למועצת עיר בארצות הברית, ופרץ בכך את הדרך לרבים אחריו, כאשר היום קשה לדמיין את קאליפורניה ללא פוליטיקאים קווירים רבים בכל הרמות. נ.ב.
אחבוש את כובע המורה לנימוסים וההליכות: אסור, פשוט אסור לגמרי להשתמש בביטוי "סן פראן" (או אחיו החורג "פריסקו"). זה ישר משייך אותך ל - שנות השבעים/צפון דקוטה).

odedee

New member
אבל אלה לא היו ממש ימים ראשונים

ההומואים התחילו לנהור לעיר כבר בשנות החמישים - עם דור הביט. ולגבי השם - אני שומע מכל אחד פה כינוי אחר, מכל שכבות הגיל, אז אני משתמש בסן פראן/פריסקו וסן פרנסיסקו בלי אפליה

TrigATUSA

New member
ועוד אחת

אנחנו בסיפריה ההומו לסבית ויש לנו ביד "the comfort food that helped the donor make a fortune" (Spam)

odedee

New member
איפה הספריה הזו?

לא שמעתי עליה, למרות שאם חושבים על זה, צריכה להיות ספריה הומולסבית בסן פרנסיסקו. לפחות אחת... ושאלה - איפה הטריג בתמונות?

TrigATUSA

New member
אני מאחורי המצלמה...

בעצם יש שתי ספריות הספריה בתצלום נקראת "The James Hormel Collection" והיא אגף בספרייה המרכזית (לייד העירייה) שמכיל ספרות ועיתונות הומו לסבית. יש גם את סניף הקאסטרו של הספרייה העירונית שמתמקד בחומרים הומו-לסבים

TrigATUSA

New member
תמונה

קתרין שקועה בסיפרו של ג'ק קרואק, ב City Lights, חנות הספרים של הביטניקים

למעלה