מוקפאים

גולה1992

New member
מוקפאים

היי בנות
מה התהליך בהחזרת מוקפאים?
הרופא אמר לי שעוברים קפואים יותר טובים לפעמים מטריים
כי אם שרדו הפשרה, כנראה שהם באמת איכותיים
זה נכון?

תלתלית20

New member
אין לי כרגע ניסיון עם מוקפאים אבל

יש לי חברה שעוברים טריים לא נקלטו לה אבל מוקפאים כן וגם לה אמרו שמוקפאים חזקים יותר ובדרכ נקלטים טוב

טוליתי

New member
אין כמו מוקפאים

יש החזרה הורמונלית והחזרה על בסיס טבעי.
החזרה הורמונלית מתבצעת לאחר שהמטופלת נוטלת תכשיר אסטרוגני לעיבוי הרירית. עושים מעקבי US ודם. ברגע שהרירית מגיעה לעובי האופטימלי שלה, אפשר לבצע החזרה.
אם מחזירים על בסיס טבעי נהנים מעוד יתרונות, כמו היעדר תופעות לוואי של הורמונים, רירית אופטימלית להריון והיעדר מכשולים לקליטת הריון (קרישיות למשל, עולה כתוצאה מהורמונים). החזרה על בסיס טבעי דורשת המון סבלנות. עוקבים אחר הרירית והזקיקים ומצב ההורמונים, כארבעה-חמישה ימים לפני הביוץ. ברגע שמזהים שהביוץ קרב, מתזמנים את ההחזרה לפי גיל העוברים: עוברים בני יומיים מחזירים יומיים לאחר הביוץ. עוברים בני שלושה ימים מחזירים שלושה ימים לאחר הביוץ.
בשתי הדרכים המטופלת מקבלת תמיכה של פרוגסטרון לקראת/לאחר ההחזרה, אותה היא נוטלת עד שבוע 7 בדר"כ.
&nbsp
מקווה שעזרתי
,
והכי מקווה, שתבשרי לנו בשורות טובות
.

גולה1992

New member
תודה רבה

ההחזרה בעז"ה תהיה בעוד כמה חודשים
נקווה שהכל יעבור בשלום

השואלת14

New member
אצלי דווקא מעולם לא נקלטו מוקפאים

והיו לי לא מעט החזרות
ולעומת זה, בשלוש פעמים שנקלטתי, ההחזרות היו
של טריים בלבד

אבל ויש אבל גדול - אני לא יודעת אם הדעה הרווחת היום
היא שיש הבדל גדול בגלל התקדמות הרפואה כי עובדה שיש
לא מעט נשים שנקלטו מקפואים לכן כמו כל דבר בחיים צריך הרבה
מזל

גולה1992

New member
בפעם הראשונה

היתה לנו החזרה של עוברים טריים ויש לנו ילד ב"ה
מקווה שגם עם מוקפאים ניקלט בהצלחה

a morph

New member
זה תלוי מה ואיך הוקפא

יש כל מיני שיקולים בקבלת ההחלטה מה להחזיר ומה להקפיא. לפעמים בוחרים את העוברים הכי טובים להחזרת טריים ואת הקצת פחות טובים משאירים להקפאה (עדיין, מה שמחליטים להקפיא יהיה בהכרח באיכות טובה ולא בררה כי לבררה לא יהיה סיכוי לשרוד את ההפשרה ואין טעם להקפיא).
לפעמים מקפיאים עוברים שווים מבחינת איכותם לטריים, כשיש מספר עוברים בדירוג זהה, למשל אם יש גירוי יתר ומקפיאים את הכל בלי להחזיר טריים...
בכל מקרה, עובר ששרד הקפאה והפשרה הוא עובר מצוין עם סיכויים מצוינים. לי מעולם לא הוחזרו טריים (גירוי יתר) והריתי ממוקפאים.

למעלה