מוקי-שמע ישראל

יאנג אי

New member
אני לא מבין מה מנסים להגיד כאן

זה נשמע יענו מבקרים כאן את הביקורות על זה שהם מבקרות וביקורתיות מידי חברים זה חוקי טוב לבקר וזה אחלה ואני לא יבקר בגלל שלא קניתי עדיין את הדיסק וכש אני יקנה את הדיסק אני יבקר אותו סביר להניח לטובה כי אני אוהב את מוקי בקיצור מה שאני מנסהלהגיד שלבקר זה חוקי אבל לבקר ביקורות זה לא חוקי וזה זה לא משנה ביקורות טובות או רעות אסור כי על טעם וריח אין להתווקח ובמיוחד אסור להטיף מוסר ולהגיד אני ככה ואני ככה בקיצורי יש לקבל ביקורות באהבה ואפילו אפשר להסיק מסקנות ולשפר כמה דברים בתודה יאנגי

ShlagaMaka

New member
sut da fuck up maan

מה הקשר--תקרא לפניי שאתה כותב! ומזה פה ? בגלל שאתה אוהב את מוקי אתה תיתו לו ביקורת טובה-מזה הפיגור הזה פרוטקציות בביקורת-דבילי

רואי...רואי../images/Emo24.gif../images/Emo139.gif

באמת יותר מידי חזרת על המילה שונא, ואני אישית שונאת שעושים את זה :) קיצר שמעתי חלק מהדיסק, והוא נראה לי מאד חמוד,והקטע עם השיר הרלוונטי " זמן שנקום" ,אני ממש לא מבינה מה יש לשנוא בזה על מה אתה רוצה בדיוק שהוא יכתוב על מלחמת העולם השניה?(טוב גם זה אפשרי,שירי שואה) כאילו רואי על מה אתה כותב? על דברים שמדברים אליך? או אל הדורות הקודמים לך, מה לעשות מאמי? וילדה סוכר, אמ.. לא שמעתי אתה שיר אישית או שכן ולא זכור לי,אבל בעצם הבן אדם כמו כולם רוצה למכור, מה כפיים נגיד לא שיר דמוי מזכרית עלוב?וסאב לא עשה גירסא מזרחית ?מוקי מנסה לעשות מוזיקה שתדבר אל קבל רחב יותר של אנשים אני לא רואה את הפסול בזה? אישית אני לא יודעת עם זה מדבר ממש אלי אבל... אתה מבין מה אני אומרת. (ורק בשביל לבדר את פתח-תקוה) כבוד ליאתו´ש

B-$ide

New member
לא ממש הבנתם למה התכוונתי...

אפשר לחשוב מה אמרתי...מה ההפך מאוהב?אוקיי אז אפשר להגיד "לא אוהב" ואפשר להגיד "שונא",אז מי שאומר שונא הוא שטן?קחו את הדברים יותר בקלות. אוקיי אז בשבילכם אני ישתמש מהיום במילה "לא אוהב" כדי שחס וחלילה אנלא ישמע קיצוני מידי. את השיר "מי אמר אני" אני לא אוהב...בעיקר הליכלוך על חמי ומירו וגם בגלל כל הקטע של האגו-זה משהו שאני לא קולט אצלו-מה הוא נשאר ילד בגנון?הוא לא התבגר טיפה?שיפסיק כבר לזיין ת´סכל שהוא מלך וכו´. והוא גם מציין בשיר הזה שהוא מלך בחרוזים או משו כזה-איך הוא מלך בחרוזים אם הוא מחרז כל מילה עם המילה הזהה שלה?והוא קורא לעצמו אומן חרוזים?-מוזר. "מדברים על שלום" זה שיר חמוד אבל נמאס די מהר. את "לא רואה ממטר" אני לא אוהב-הפיזמון הורס לי ת´חשק לשמוע ת´שיר. "באתי ממך" זה שיר ממש יפה-אותו אני דווקא כן אוהב ומא ד מתחבר אליו ואוהב אותו. "האדמה בוכה"-"מקצה לקצה"-"איפה הבנות"-את השירים האלה אני לא אוהב. "רוץ מתי" זה שיר מאד יפה. בקשר לקטע של "שירים לא רלוונטים" לא התכוונתי רק למוקי,התכוונתי לכל הראפרים הקיימים,תראי את אביב גפן או כל מיני זמרים אחרים שהם כן כותבים אולי על דברים שקורים עכשיו אבל הם עושים את זה בדרכים עקיפות ולא ישר מתייחסים באופן ישיר לתכניות כמו הכספת-מי יזכור את הכספת בעוד חמש שנים? אבל בכל מקרה אני מבין שלשם הגיוון צריך שירים בסגנון הזה ואת רוצה לדעת על מה אני כותב?את עוד תראי אבל בנתיים אני יכול להגיד לך שאני לא כותב כלום על אגו ואנלא כותב כלום על המצב העגום של המדינה,יש לי כמה שירים שלא היו כמותם עדיין לטובה ולרעה. "זמן שנקום" זה שיר חמוד אבל קוואמי ממש על הפנים בשיר הזה-היה לו את זה בדיסק של השבק "כנען" אבל בשיר הזה אין לו את זה. "ילדה סוכר"-טוב אני חייב לחרוג מההבטחה שהבטחתי בהתחלה אבל אני חייב לומר שזה שיר שאני אישית פשוט שונא.פשוט לא יכול לשמוע אותו. החיים-לא אהבתי. "תן לפה ת´מיקרופון"-את זה דווקא אהבתי. סה"כ אני אוהב רק 4 שירים בדיסק. הדיסק נורא קצר. והמבנים של השירים בנאלים לאללה-הכל אותו דבר 2 בתים קצרים ופזמון. ורציתי להגיד שאני לא אוהב שמזיינים ת´שכל שניה לפני שהשיר מתחיל,למשל שמציינים מי משתתף בשיר רגע לפני שהוא מתחיל וכל מיני שטויות כאלה-זה לא נחוץ כ"כ.

RunNGun

New member
שמע ישראל - הביקורת - קצת ארוך...

יום המזל שלי... היום סיימתי שעה שישית בלי להודיע לאבא שלי שבא לקחת אותי (אני גר רחוק מהבי"ס שלי) והוא בא בשעה שישית ואז הוא אמר לי שהוא עוצר בקניון חולון שנמצא ליד הבי"ס ויש בו חנות צליל אז הלכתי לשם וקניתי את החדש של מוקי. מה אני אגיד? האלבום בסה"כ הכללי הוא אלבום יפה. אהבתי במיוחד את "האדמה בוכה" (יובל בנאי בהופעת אורח!), "זמן שנקום"-קוואמי נתן בתים יפים, גם "לא רואה ממטר", "רוץ נתי" (מעניין על מי זה נכתב...), "מדברים על שלום", "באתי ממך" ו"החיים" שירים יפים. לא אהבתי את "איפה הבנות?"-כי זה שיר שנשמע כמו החדש של צעירי תל-אביב, וגם את "ילדה סוכר"-הייתי מעדיף שהוא היה משאיר את החלק הראשון של הפזמון בלי הסלסולים בשני (למה?!?!). מבחינת מוזיקה נראה לי שמוקי הקים סגנון חדש: בלדות ראפ. זה לא ראפ כמו סאבלימינל או משהו ששמענו קודם, זה ראפ בלי תופים כמעט אלא עם גיטרות ("מדברים על שלום" זו הדוגמא הכי טובה), הקצב המילולי הוא עדיין קצב של היפ-הופ אבל מבחינת האינסטרומנטלים זה שונה ממה שהכרנו עד כה. ובכלל נראה לי שמוקי קצת השתנה מאז ימי "בעטיפה של ממתק" הזוהרים. הוא יותר ממוקד, יותר מפוקס וזה סוג של כיוון שאפשר לראות כבר מ"כנען 2000". יאללה, חצי שנה הוא היה במסיבה ואטרף ("יהיה פיצוץ", "תתקעו בחצוצרה" וכו´) ועכשיו הוא יותר רגוע (זה התחיל ב"רק תגידי לי" ועכשיו זה עם השירים מהאלבום הנוכחי). אני חושב שלרדת ולהכנס בו זה לא לעניין. מוקי השקיע באלבום הזה וזה מסמל איזה כיוון אצל השב"קניק מספר 1 לדעתי מאז נימי. לקינוח אני ארשום שורה שממש אהבתי מאחד השירים, לא זוכר איזה: "ראיתי אלף נביאים של שקר/תמיד הם מספרים לי שיש להם תכנית..." רמז לאנשי האוצר הרמאים. peace אבל עם תוספת של צדק, RunNGun

haim9798

New member
ביקורת חלקית מאוד על החדש של מוקי

לפי הכותרת אתם בטח מבינים על מה אני הולך לכתוב כאן , אז נתחיל מהסוף דווקא : השיר האחרון של הדיסק היה אולי השיר היחידי שכמותו שמעתי אני בהיפ הופ בארץ , בזמן האחרון , ובעצם כמעט מאז מעולם , עליו אני יכול להוסיף אולי את השיר עם קוואמי , אבל כמעט כל השאר הם שירים שבשבילי מגדירים תקופה חדשה בהיפ הופ בארצנו הקטנטונת , מוקי פשוט לוקח את מה שהוא יודע לעשות ובונה לעצמו מסגרת מוזיקלית , בעזרתו האדיבה של פילוני כמובן , שמתאימה לו כמו כפפה , מה שלא מוריד מדברי הביקורת שיכתבו בהמשך. השירים עצמם , ושוב אני לא יתייחס לשיר האחרון עם שבאב , שהוא לדעתי שיר טוב מאוד בהפקה ובביצועי האנשים , אבל הוא כמעט ולא מייצג את התקליט הזה שבוא קיימים 2 שירי אגו בלבד , הבונוס והראשון. המילים חזקות מאוד בתקליט הזה של מוקי , והם לדעתי הציר שסביבו נבנה האלבום הזה , והוא מתאים לאדם שהתבגר מאוד מימי שבק"ס הראשונים , ועכשיו יש לו מסר להעביר והוא בהחלט מעביר אותו. המסר דיבר אלי מאוד בדיסק הזה והעובדה שהבנתי את המסר הכללי בשמיעה ראשונה רק מראה לי עד כמה המסר הוא חזק וחשוב. מוקי בא להגיד כאן כבל עם ועדה שהוא לא רודף אחרי כסף והכבוד שהוא מביא איתו , שהוא רואה ברדיפה העיוורת אחרי הכסף את אחד החוליים המרכזים בחברה הישראלית המתפוררת מבחינה רוחנית אל מול עיניו. אני חייב להודות שהמסר הזה מדבר אלי מאוד כי אני רואה צדק גדול ברוב הטענות שמעלה מוקי בדיסק הזה שמבחינה זו הוא המשך ישיר וטבעי לכנען 2001 המעולה של שבק"ס. רק דבר אחר מפריע לי וזה אורך המסר בשירים , לדעתי יכל מוקי להוציא את הדיסק בעוד זמן מה ולהוסיף לרוב השירים בתקליט בית אחד יותר מה גם שהוא מראה שיש לו מה להגיד ובית נוסף רק היה מחזק את הדיסק, לסיכום זה אולי הדיסק הטוב ביותר שיצא בארץ מבחינת הליריקה שלו בתחום ההיפ הופ בכלל. בקשר להפקות המוזיקליות , בחלק מן השירים ההפקות הן מינמליות מדי ובחלקן הם טובות , מכיוון שבשמיעה ראשונה קשה לי אישית להעריך את ההפקות אני רק מוסיף כי כרגע בחלק מן השירים ההפקה לדעתי טעונה שיפור , ואני בטוח שעוד עבודה על התקליט הזה היה הופך אותו לתקליט מושלם. לסיכום העניין , כרגע ההערכה שלי היא : מילים - 10. הפקה - 7. בסיכומו של דבר ההפקות לא פגעו בהאזנה שלי לדיסק ולכן הוא מקבל 9. חיים נתן "כסף לעולם לא יקנה לך חבר"

*-*SUNSHINE*-*

New member
ביקורת על מוקי.

לא,לא שלי,אלא בוואלה,וכמו כמעט כל הביקורות שלהם.....האמת,שלא משהו הביקורת... תכנסו,תתרשמו <ממה שאפשר ז"א..> ד"א,אני מאוד מקווה שהקישור עובד, זו פעם ראשונה שאני מנסה להכניס!! -שני-

אלמוג 1

New member
הדיסק של מוקי... ../images/Emo124.gif

רק רציתי לציין שאתמול קניתי את הדיסק של מוקי והוא מצויין למרות שלפי דעתי הוא קרוב משפחה רחוק של מה ששב´´ק עשו עד עכשיו... (תמיד טוב לחדש) סך הכל התוצאה (לפחות לפי דעתי) יצאה נחמדה מאוד... ביי love אלמוג

מן הסתם....

מוקי יצא מהשבק ,ז"א הוא היה בהרכב שעבד בסגנון מוזיקה כזה , כלומר הוא בטח אוהב את זה ובגלל זה גם כשפנה לכיוון סולו המשיך אותו. ולדעתי אומנם זה אולי מזכיר קצת את הסטייל הישן שלהם,אבל הוא שר הרבה יותר, הוא ממש משתמש בגרון שלו עכשיו שזה כבר יפה. הליריקס שלו הרבה פחות אגו והרבה יותר ביקורת חברתית , והוא הרבה יותר קשור עכשיו לקטע ישראלי (שעדין לא ברור לי אישית). אישית אני מאד אהבתי את שבק"ס, ואני מאד אוהבת את העבודת סולו של מוקי. וחוץ מזה רציתי להגיד שפילוני,מפיק מעולה ומאד אהבתי את ההפקה שלו בשיר עם סיזלר שהשמיעו בעסק. וגם השיר עם שבאב היה מאד נחמד,בעיקר ההפקה הטובה שלו הוסיפה.

למעלה