מוצר פגום מאיקאה

davidfainshtein

Member
מנהל
מוצר פגום מאיקאה

שאלה לי: לפני מספר ימים הייתי באיקאה ורכשתי מספר פריטים, בהם שולחן לסלון. הזמנתי משלוח מאיקאה וכמובן ששילמתי גם בעבור המשלוח - בכרטיס אשראי. המשלוח הגיע למחרת אך בערב, כאשר פתחתי את האריזה, התברר שהשולחן שבור. התקשרתי לשירות הלקוחות של איקאה וביקשתי שישלחו לי שולחן חלופי. הם אמרו שבשל מדיניות החברה, אין הם עושים החלפות במשלוח ועליי להביא את המוצר הפגום לחנות לצורך החלפתו. כיוון שאין לי רכב וזו גם הסיבה שהזזמנתי משלוח מלכתחילה וגם שילמתי בעבורו - האם יש לי דרך ללחוץ עליהם להחליף את המוצר בכל זאת ע"י משלוח או לחילופין - לבטל את העיסקה ולבוא לקחת את המוצר הפגום? האם איום בתביעה בבימ"ש לתביעות קטנות או כל מהלך אחר יכולים להועיל? תודה לעונים.

הבעיה היא שלך איקאה מתחייבת לתקינות המוצר בשער העסק. וזה אומר שמוצר תקול, יש להחזירו למקום היציאה. את המשלוחים, גם אם הם נעשים ברשות של איקאה עושה חברה אחרת. והם אחראים להעברת הריהוט אליך הביתה. האם סוכם שבמקרה של בעיה, הם יחזירו את הריהוט לאיקאה ? אני בטוח שזה לא נכלל... עכשו, עליך לעבור את התהליך הזה הפוך, ולחזור לשער של איקאה. אין לך מה לתבוע, אלה אם סוכם אחרת.

davidfainshtein

Member
מנהל
חברת המשלוחים היא של איקאה -

לא של חברה חיצונית. בנוסף, את התשלום עבור המשלוח שילמתי לאיקאה.

harhanegev

New member
מעניין מה הסיבה למדיניות הזאת.......

אם בעל עסק שולח, נניח, 2000 משלוחים ביום, וכל יום הוא מקבל 2 טלפונים "קיבלתי מוצר שבור", סבי מאוד שהוא יוציא בשמחה רבה כמה גרושים מהכיס וידאג למשלוח חוזר הלוך ושוב, הגינות בסיסית כלפי לקוח ששילם לו עבור מוצר תקין וכן עבור משלוח. אם בעל עסק מתעקש ונתלה ב"מדיניות" שהיא ההיפך הגמור מהגינות ויושר בסיסיים, כנראה שמשהו כאן מסריח.

לחבר שלי היה מקרה דומה עם איקאה

הגיע ארון תקין אבל המתקין הרס אותו, הוא דרש שאיקאה יחליפו את הארון כי המתקין שלהם, הם כמובן טענו כמו במקרה של davidfainshtein שהלקוח צריך להחזיר להם את המוצר, אבל כמובן שחבר שלי לא וויתר על העניין, בלי קשר הם שלחו אליו ארון תקין ומתקין התקין הפעם כמו שצריך, הארון הישן נשאר עדיין אצל חבר שלי אבל הם דרשו אותו בחזרה, הוא כמובן אמר שהם מוזמנים לקחת אותו והם רצו שהוא ישלח, אז הארון נשאר אצל חבר שלי חודשיים עד שאיקאה וויתרו ושלחו להביא את הארון התקול. מאיך שאיקאה מתנהלים אני לא מתכוון לקנות אצלהם...

3תיתי

New member
זה לא רק איקאה

יש בעיה במשלוחים מחנויות אחרות גם. אני קניתי מנגנוני שעונים ומחוגים, לסדנת יצירה. החבילה הגיעה בדואר (הזמנה טלפונית כי החנות בעיר אחרת), והתברר שהמחוגים אינם מתאימים לשעונים. הם בשמחה הודיעו שיחליפו, רק מה? אני אמורה להגיע לעיר אחרת, בה מצוקת החניה ליד החנות קשה ביותר, על חשבון יום עבודה, ולהחליף. כל זאת בשל טעות שהם עשו-לא התאימו נכון בין המנגנון למחוגים. במקרה שלי, נאלצתי לשאת בנזק ולחזור פיסית לחנות, כדי לא להתקע בידיים ריקות בסדנא. לדעתי, הם היו חייבים לפצות אותי ואף לשלוח לי מנגנונים תואמים עם שליח. למרות שהחנות ידועה וגדולה, אני אשתדל להמנע מלקנות בה. הזול יוצא נורא יקר!

הנה גם לי קרה שקיבלתי מוצר לא תקין

והפעם הפלא ופלא אייבורי
למה אני בכלל מופתע? סתם רציתי לחסוך כמו שאמרת כמעט יצאתי ביוקר, מה קרה? פשוט התקשרתי ואמרו לי לשלוח אליהם את התקין, אמרתי נבלע את התרופה המרה ונשלח להם, התקשרו להודיע לי שהמוצר אכן לא תקין אז לבוא לקחת, אמרתי להם 'סליחה???? הנה אתם מודים שהמוצר לא תקין אז שלחו לי חדש' הם ניסו להתחמק אבל אני שועל קניות וותיק לא וויתרתי להם וידעתי את זכויותי ודרשתי משלוח על חשבונם לפחות בכיוון אלי. קיבלתי אחרי כמה טירטורים בין מחלקות.

sailor

New member
המנהל מחק כאן תגובה שלי

הנוגעת לביטול התשלום בחברת האשראי עקב כל תמורה. הנה פרשנות של ארגון צרכנים לכשל תמורה: "אי עמידה בהתחייבות לספק מוצר ו/או שירות במועד ו/או מפרט שנקבע. כשל תמורה, בתנאים מסוימים המוגדרים בחוק, יכול להוות עילה לביטול עסקה שבעקבותיה ניתן לבטל תשלומים דחויים לספק, שלא עמד בהתחייבותו, מבלי להיחשב כמפר חוזה. קיימים מספר מצבים: כשל תמורה מלא, כשל תמורה צפוי (שניהם מספקים את התנאים הטובים ביותר לביטול עסקה כנ"ל) וכשל תמורה חלקי. והרי ברור שמוצר שבור אינו עומד במפרט!

davidfainshtein

Member
מנהל
עדכון בנושא:

שוחחתי איתם שוב וביקשתי בשנית שישלחו לי מוצר חלופי. לאחר נסיון התחמקות רפה בו הוצע לי ארכה במועד החזרת המוצר, לאחר שהבהרתי שאין לי ולא תהיה לי אפשרות להגיע לחנות בתקופה הקרובה, הפקידה הנחמדה רשמה את הפרטים ואמרה לי שיהיו איתי בקשר ויודיעו לי מתי ואיך ישלחו לי מוצר חלופי. נקווה שזה באמת כך. אעדכן בהמשך. תודה לכל העוזרים!

3תיתי

New member
מקוה שהקלטת

כדי שלא תתקע אחר כך ויגידו שלא מחליפים כי עבר המועד

sailor

New member
גם רישום פרוטוקול שיחה

במשך השיחה או בסמוך לסיומה, נחשב כאסמכתא. אם ירצו להוכיח שהפרוטוקול לא נכון, יצטרכו להביא הקלטה שהם ערכו.

gurfi

New member
למה?

החברה יכולה להביא פרוטוקול משלה. מין הסתם, סדר הרישום של החברה יותר מאורגן ומסודר מאשר של הלקוח, ולכן בית משפט יבחר להאמין לפרוטוקול של החברה.

sailor

New member
אם אין לחברה הקלטה

יש סיכוי טוב ששופט יאמין לאדם שמצהיר שרשם פרוטוקול מיד לאחר השיחה, על פני רישום מחשב בחברה. אם החברה תטרח ותביא את מי ששוחח עם הלקוח, לא יקשה להוכיח ברוב המקרים שהוא לא ממש זוכר את השיחה הספציפית.

dani666

New member
אתה צריך להוכיח עקביות

החברה תטען שיש לה הנחיות לטלפנים לרשום פרטי כל שיחה במדויק ומכיוון שלרוב הצרכנים באים לאל הקלטה וללא רשום - השופט יעדיף את טענות החברה (אין צורך בהקלטה). אבל אם תוכיח שבאופן עקבי אתה רושם פירטי שיחות או מקליט (ואני למשל עושה או זה או זה) - וניתן להוכיח זאת על ידי הבאה של רישומים/הקלטות של שיחות גם עם חברות אחרות, או עדויות של בני משפחה.חברים - השופט צריך לבחור בין להאמין לך או לנציג החברה. סביר להניח שבמשפט החברה לא תשלח (אם היא בכלל יכולה) את הנציג שביצע את הרישום כך שאתה יכול להעיד שהרישום מדויק לחלוטין בעוד החברה לא יכולה להעיד על כך. בשלב זה השופט יצטרך להחליט על מי הוא סומך יותר. לי נראה (אבל כל שופט יכול להחליט איך שבא לו) שהוא יסמוך עליך. כמובן, אם החברה יכולה להביא הקלטה שבה יש את פרטי השיחה המדויקים והם תואמים את טענותיה - הספור משתנה. אבל אם מראש החברה צודקת, לא היה לך מה לפנות לבית משפט.

gurfi

New member
תודה!

איך מומלץ לנהל רישום של שיחות בצורה כזאת שתרשים שופט?

כמה תובנות פרשנות של ארגון צרכנים עדיין לא מחייבת את חברת האשראי. ובטח לא לגבי מושגים כמו: אי עמידה בהתחיבות בתנאים מסויימים עילה ניתן שלא עמד מבלי להחשב מפר חוזה מצבים מספקים אתה מבין שבכדי שכל מה שאתה מצטט יתפוס, צריך להוכיח ?

הוכחה למה ? שצריך להחליף אותו ? איש לא מתכחש לאחריות הספק להחליף את המוצר. גם לא הספק עצמו. יש כאן בעיה של צרכן שלא חשב על מה הוא יעשה אם..... אתה, לשיטתך, כבר מכריז על ביטול עיסקה, ויאלה למלחמה.... תרגע, אם הוא יגש לשרות הלקוחות, המוצר יוחלף. לא יותר פשוט ?

למעלה