תוספת
אין בטוח . כבר היו לי הפתעות בסלטים קנויים שלא צפיתי שיהיו בהם ביצים והיו בהם , כמו סלט חצילים בטחינה, ואפילו בחומוס שמעתי שכבר היו . אז לשים לב ותמיד לבדוק בסלטים קנויים .
מה שצריך לבדוק כדי לדעת שמוצר הוא טבעוני :
שלא מכיל מרכיבים מהחי - כלומר - לא חלקי גופות של כל מיני דברים (עופות, בקר , דגים , חרקים , מה שלא יהיה) , ולא דברים שמיוצרים מהפרשות של בעלי חיים למיניהם או שגודלו על מצע שנוצר בעזרת בעלי חיים .
כלומר:
שלא יכיל גם אלבומין (חלבון ביצה ) , קזאין (חלבון חלב ) , דבש (כי הוא יציר דבורים מנוצלות ועוד, יש פירוט שלם באתר אנונימוס ואפשר לקרוא שם ) ,
שלא יכיל באופן כללי ביצים ומרכיבי חלב כמובן , גם לא מי גבינה (WHEY) או אבקת חלב חלבית ,
שלא יכיל תוספי E שהם מהחי (אפשר לראות באפליקציה ונדמה לי שיש רשימה לא רעה במידע בפורום ) ,
שלא יכיל ג'לטין (E-441) , בהמון מקרים המוצר הוא פרווה אבל מכיל ג'לטין מדגים . או פשוט מכיל ג'לטין מעצמות בקר. ג'לטין מופק מעצמות של חיות .
בביגוד - שלא יכיל צמר, כמובן שלא פרווה, ולפעמים היו נפילות גם עם דמוי עור ודמוי פרווה, לכאורה סינטטים , מארצות שבהן יותר זול לקחת עורות של מישהו או את פרוותו מאשר לייצר סינטטי, ולקרוא לזה סינטטי - הזמן ילמד יותר טוב איך להתייחס לזה, אז בינתיים לפחות ללכת על כל מה שהוא לא כזה, במוצהר .
אם אני לא טועה, עוד לא נתקלתי בארץ במוצר של אלפרו שהוא לא טבעוני , שיתקנו אותי בבקשה אם אני טועה כי חשוב לדעת.
לגבי לחמים, יש כאלה שמקפידים עד רמת האנזימים שהם מכילים שיש בלבול לגביהם בארץ, אם הם מיוצרים מהחי או לא , יש טבעונים שלא מקפידים , מה שכן, כדאי לשים לב לכל סוגי המאפה - שלא מכילים ביצה בצורה כלשהי בפנים או במריחה מלמעלה .
לקרוא מרכיבים . או לשאול במאפיות. וכד. פשוט אין מנוס.
זה אולי נראה כמו הר בהתחלה, אבל מתרגלים ואז זה כבר מגיע שלוף מהשרוול, זה רק ענין של התחלה, לעבור את הגבעה הזאת, ואז רואים שהיא לא נוראה. חבל שבעידן שלנו עדיין צריך לבדוק כל דבר במיקרוסקופ אבל אין ספק שחלה התקדמות אדירה בסימונים על מזון, ואחד הכלים הכי טובים לבדוק את זה זה המידע האלרגני .
טיפ :
אם רשום עלול להכיל, זה אחד הסימנים הטובים שאין את זה במוצר - כלומר אם למשל רשום - עלול להכיל ביצים , אבל ברשימת המרכיבים אין ביצים לדוגמה - אז זה רק כסתח בעניני אלרגיות, כי יש שם סביבת עבודה שמכילה ביצים ופוחדים ממגע ביניהם, אולי, מזערי, אבל זה לא מכיל את זה ואפשר לצרוך בבטחה.