מוצר טבעוני

Torolibre

New member
מוצר טבעוני

שלום לכולם אני חדש כאן וטבעוני כבר שנתיים
רציתי לשאול לגבי מוצרים כמו אלפרו סויה ששמתי לב שכתוב בכולסטרול 2.5 וקודם היה כתוב 0 ,ככה גם עם החומוס שמאז זה אני לא אוכל .

עוד שאלה לגבי מוצרים שלא מופיע בכלל המילה כןלסטרול מה זה אומר ולגבי מוצרים עם e471 ?

vegetalien

New member
תקנות חדשות.

פעם היה נהוג לרשום 0, היום נהוג לרשום 2.5> (קטן מ...). למה? כנראה עקב חוסר-יכולת להיות מדוייקים עד הסוף.
כנ"ל לגבי חומצות שומן טראנס. לא עוד 0, אלא 0.5>.
לכן, זהו אינו מדד שראוי להכריע, אלא רשימת הרכיבים והמידע לאלרגנים.
חומוס זה 100% טבעוני, וכך כמובן גם אלפרו סויה.

לגבי E-471 - אכן בעיה, כי אין דרך לדעת לבטח מהו מקורו. חברות מוצרים רבות בארץ (כמו תלמה ואסם) הודיעו כי מקור ה- E הזה אצלם אינו מן החי.
על-כן לא אמורה להיות בעיה, אם אתה מאמין שהם נתנו בכלל תשובה רצינית (במקום לומר את שרצו לשמוע - כפי שקרה עם תוספי ויטמין D של אלטמן וד"ר פישר, למשל).

noa555555

New member
רשימת המרכיבים והאלרגנים יכולה לעזור מאוד

לא הייתי מסתמכת על העדר המילה כולסטרול , כי למשל אפשר להשתמש בחלבון ביצה וזה לא יהיה טבעוני , וכו. מעבר לכך, יש חובת סימון רק מעל כמות מזערית מסויימת של כולסטרול , אם זכור לי נכון .
לגבי 471 שאלו למעלה, באפליקציה כתוב שלא בטוח אם הוא טבעוני . לגבי מוצרים בארץ הדרך היחידה לדעת בבירור היא לברר עם היצרן . כמו שכתבו פה בחוכמה לפני, אני מסתכלת על ה E שהם בוודאות מהחי ולא צורכת , ולגבי השאר ברירת המחדל שלי היא להקליל כי אי אפשר להשתלט על זה באופן גורף לגמרי , לגבי האי ודאיים אז זה כבר ענין של בחירה אישית עד כמה להחמיר עם זה .

Torolibre

New member
תגובה

לא הבנתי אז חומוס עם 2.5 כולסטרול ומוצרים של אלפרו פתוח טבעוני?וחות מזה מה צריך לבדוק כדי שזה יהיה טבעוני?

לא לבדוק כולסטרול אלא

רכיבים. אם יש ברכיבים משהו לא טבעוני אז זה לא טבעוני. אם אין אז זה כן טבעוני. עד כדי כך פשוט
יש אפילו אפליקציה לסמארטפון שעושה לך את הבדיקה הזאת.

noa555555

New member
אופס, סורי, עניתי מהר מדי

מה ששמתי פה זו האפליקציה שבודקת תוספי E , אם הם טבעונים , חשודים, או ממש לא .
לא יודעת לגבי השניה, נדמה לי שזו אפליקציה שסורקת ברקודים , ואם יש מזל כבר הזינו את הברקוד של המוצר לאפליקציה ואז האפליקציה יודעת אם זה טבעוני או לא , כי הם בדקו .

noa555555

New member
רק רשימת המרכיבים קובעת.

לא כשרות גם לא ערכים תזונתיים. זה נכון לכל מה שקונים בתעשיה. אין מנוס מלבדוק תויות עד שלומדים. טבעוני זה פשוט אומר שלא מכיל שום דבר מהחי. לא קזאין, לא אלבומין, לא דבש , לא ג'לטין. וכד.

noa555555

New member
תוספת

אין בטוח . כבר היו לי הפתעות בסלטים קנויים שלא צפיתי שיהיו בהם ביצים והיו בהם , כמו סלט חצילים בטחינה, ואפילו בחומוס שמעתי שכבר היו . אז לשים לב ותמיד לבדוק בסלטים קנויים .

מה שצריך לבדוק כדי לדעת שמוצר הוא טבעוני :
שלא מכיל מרכיבים מהחי - כלומר - לא חלקי גופות של כל מיני דברים (עופות, בקר , דגים , חרקים , מה שלא יהיה) , ולא דברים שמיוצרים מהפרשות של בעלי חיים למיניהם או שגודלו על מצע שנוצר בעזרת בעלי חיים .

כלומר:
שלא יכיל גם אלבומין (חלבון ביצה ) , קזאין (חלבון חלב ) , דבש (כי הוא יציר דבורים מנוצלות ועוד, יש פירוט שלם באתר אנונימוס ואפשר לקרוא שם ) ,
שלא יכיל באופן כללי ביצים ומרכיבי חלב כמובן , גם לא מי גבינה (WHEY) או אבקת חלב חלבית ,
שלא יכיל תוספי E שהם מהחי (אפשר לראות באפליקציה ונדמה לי שיש רשימה לא רעה במידע בפורום ) ,
שלא יכיל ג'לטין (E-441) , בהמון מקרים המוצר הוא פרווה אבל מכיל ג'לטין מדגים . או פשוט מכיל ג'לטין מעצמות בקר. ג'לטין מופק מעצמות של חיות .

בביגוד - שלא יכיל צמר, כמובן שלא פרווה, ולפעמים היו נפילות גם עם דמוי עור ודמוי פרווה, לכאורה סינטטים , מארצות שבהן יותר זול לקחת עורות של מישהו או את פרוותו מאשר לייצר סינטטי, ולקרוא לזה סינטטי - הזמן ילמד יותר טוב איך להתייחס לזה, אז בינתיים לפחות ללכת על כל מה שהוא לא כזה, במוצהר .

אם אני לא טועה, עוד לא נתקלתי בארץ במוצר של אלפרו שהוא לא טבעוני , שיתקנו אותי בבקשה אם אני טועה כי חשוב לדעת.
לגבי לחמים, יש כאלה שמקפידים עד רמת האנזימים שהם מכילים שיש בלבול לגביהם בארץ, אם הם מיוצרים מהחי או לא , יש טבעונים שלא מקפידים , מה שכן, כדאי לשים לב לכל סוגי המאפה - שלא מכילים ביצה בצורה כלשהי בפנים או במריחה מלמעלה .
לקרוא מרכיבים . או לשאול במאפיות. וכד. פשוט אין מנוס.
זה אולי נראה כמו הר בהתחלה, אבל מתרגלים ואז זה כבר מגיע שלוף מהשרוול, זה רק ענין של התחלה, לעבור את הגבעה הזאת, ואז רואים שהיא לא נוראה. חבל שבעידן שלנו עדיין צריך לבדוק כל דבר במיקרוסקופ אבל אין ספק שחלה התקדמות אדירה בסימונים על מזון, ואחד הכלים הכי טובים לבדוק את זה זה המידע האלרגני .
טיפ :
אם רשום עלול להכיל, זה אחד הסימנים הטובים שאין את זה במוצר - כלומר אם למשל רשום - עלול להכיל ביצים , אבל ברשימת המרכיבים אין ביצים לדוגמה - אז זה רק כסתח בעניני אלרגיות, כי יש שם סביבת עבודה שמכילה ביצים ופוחדים ממגע ביניהם, אולי, מזערי, אבל זה לא מכיל את זה ואפשר לצרוך בבטחה.

למעלה