מוצר חדש.

מה יש בו

זוהי אבקה מעלי הצמח המיובשים בלבד, ללא כל גורם ממליח. הצמח הוא הלופיט ולכן מלוח במקור (כמו מלוח קיפח).

purplegiraff

New member
תשובה הזוייה, תהיה רציני יותר

אם אתה משווק מוצר.
יש כמה חומרים מלוחים
NaCl
KCl
KI
בטח יש עוד כמה.
צמח שהוא הלופיט מלוח ממלחים שהוא מרכז על עליו, והמלחים האלו מגיעים מהקרקע.
אם אתם טוענים שהמלחים של הצמח הזה דלי נתרן ודלי אשלגן- נשאלת השאלה- איזה מלח כן יש שם?
אישית אני לא מכירה עוד מלחי מאכל מלוחים, וגם אין עוד הרבה מלחים בקרקע...

אין כזה דבר "מלוח במקור" זו שטות גמורה, נכון, לא אתם המשווקים הוספתם את המלח אבל הטעם המלוח הוא תוצאה של המצאות מלח כלשהו בצמח.

עשיתם אנליזות?
יש תשובה אינטליגנטית כלשהי?

purplegiraff

New member
ביאור השמות:

נתרן כלורי
אשלגן כלורי
יודיד האשלגן.
בכולם יש נתרן או אשלגן.

מה יש בו ?

הסגנון לא מכובד, אבל בכל זאת:
במלחייה יש אבקה של עלים מיובשים שנטחנו (וזהו).
התכולה שנבדקה בבקטוכם היא:
סידן 15,583 מ"ג לק"ג
ברזל 95 מ"ג לק"ג
אשלגן 30,300 מ"ג לק"ג
מגנזיום 14,083 מ"ג לק"ג
נתרן 70,150 מ"ג לק"ג
חלבון 16.7 גר' ל 100 גר'.
שומן 1 גר' ל- 100 גר'
פחמימות 35 גר' ל 100גר'.
קצת ויטמין b2/

purplegiraff

New member
זו תשובה שונה מאד!

נשאלת ע"י אדריאן מה יש בו שעושה אותו מלוח במקום נתרן
התשובה שלך היתה: "זוהי אבקה מעלי הצמח המיובשים בלבד, ללא כל גורם ממליח. הצמח הוא הלופיט ולכן מלוח במקור (כמו מלוח קיפח)".

אם הסגנון שלי לא היה מכבד זה מפאת חוסר הסובלנות שלי לתשובה לא מכבדת (את האינטליגנציה) מצד משווקי מוצרים.

להגיד שאין בעלי הצמח גורם ממליח, או ש"הצמח מלוח במקור" כאילו שה"מלוח במקור" הזה לא קשור למלחים זו התחמקות מתשובה, ברור שאתם (היצרנים) אינכם מוסיפים מלח למוצר, אך ברור לכל בר דעת שהטעם המלוח נובע מהמצאות מלחים בצמח באופן טבעי, ועל זה היתה השאלה.

אז לפי האנליזה שהבאת - ברור שיש בצמח גם נתרן כלורי וגם אשלגן כלורי (אני מניחה שלא יודיד האשלגן כי הוא לא מצוי בצמחי יבשה)
פשוט הריכוזים הם נמוכים מאד יחסית לריכזו במלח טהור.
כדי לסבר את עיני הקוראים המעונינים:

ב100 גרם מלח שולחן (נתרן כלורי) יש 39 גרם נתרן.
ב100 גרם אשלגן כלוריד יש 50.8 גרם אשלגן.

אם נתרגם את הכמויות לקילוגרם שהובאו פה לאותה סקאלה (100 גרם מוצר)

ב100 גרם מהמוצר הנידון יש: 3 גרם אשלגן ו7 גרם נתרן
שזה כמובן הרבה הרבה פחות,
ואני מניחה שהמלחה בעזרת המוצר תיצור טעם מלוח מאד עדין (כי זה הרבה פחות מלוח ממלח)
אבל למי שרגיל למליחות מסוימת ולא מרסן את עצמו- הוא פשוט יוסיף כמות הרבה יותר גדולה של המוצר הנידון למזון כדי להשיג את אותו הטעם.

בקיצור- לשיקולכם, אישית אני מעדיפה להמשיך להשתמש במלח הרגיל (והזול) ופשוט להפחית מאד את הכמות, זה אותו אפקט- מרגילה עצמי למזון פחות מלוח.

purplegiraff

New member
אם ככה הוא לא מתאים כי יש בו מלח

אבל אני מניחה שאין מי שכלל אינו יכול לצרוך מלח אלא מותר לו ברמות מאד נמוכות (בזה אני כבר לא בקיאה)
ואז גם- הוא יכול פשוט לבשל עם כמות מזערית או להכין לו תערובת עשבי תיבול מיובשים שנותנים טעם מעט מלוח,
אני לא מתכוונת לזלזל במוצר שלך, אבל זה לא נכון להגיד שאין בו מלח.

noa555555

New member
זה מעלה לי שאלה מאוד חשובה

בחנויות טבע נמכרים "מלח עשבים " (יקר מאוד ), ומלח שורשים , או משהו כזה. וגם אבקות מרק נטולות מלח לכאורה, מתערובות צמחיות כאלה.
ממה שכתבת אני יכולה להסיק שהכל בעצם מכיל מלח רגיל , אה? שכל ההבדל הוא שהם אספו את זה מהאדמה במקום לקבל את זה מתוסף ?

קריטי לדעת.

purplegiraff

New member
בהחלט יש מלח, הכל רק שאלה של כמות

כל צמח שנותן טעם מלוח כשלהו זה בגלל מינרלים מלוחים שיש בו,
לרוב זה נתרן כלוריד (מלח בישול רגיל) או אשלגן כלורי.
הריכוז הוא הרבה הרבה יותר נמוך בצמחים מהריכוז במלח טהור כמובן ועדיין מושג איזשהו טעם מלוח

אבל כל צרכן צריך לבדוק אם הוא לא שם כמות ממש גדולה של התערובות האלו כדי להשיג מליחות שטעימה לו ואז יכול להיות שהוא כן חורג מגבולות הנתרן המותרות לו.
את יכולה לראות מהחישוב שעשיתי למוצר הנידון שכדי להגיע לכמות זהה של נתרן שיש במלח שולחן צריך להוסיף פי 7 בערך של המוצר הזה
אז אני מניחה שבפועל אף משתמש לא באמת שם כזו כמות וכנראה שבסופו של דבר צריכת הנתרן שלו תהיה נמוכה יותר מאשר במלח רגיל,
אבל אם זה מישהו שמוגבל מאד בכמות המותרת צריך להזהר גם עם המוצר הזה.

purplegiraff

New member
יוד יש בעיקר בים ולכן באצות

אבל יכול להיות שיש צמחים יבשתיים שמכילים גם יודיד האשלגן- תלוי באיזו סביבה הם גדלים,
או שמתספים את מלח העשבים ביודיד אשלגן.
בכל מקרה- זה יוד אבל בא עם אשלגן.
יש אנשים שגם אשלגן אסור להם (חולי כליה למשל) אבל לרובנו בעיקר כדאי להפחית נתרן.

noa555555

New member
תודה לשתיכן. פוקח עיניים.

אין קסמים ופלאים תחת השמש ואין מלח נטול מלח, מסתבר?

purplegiraff

New member
נועה אם זה מאד חשוב אני ממליצה לפנות

ליצרן ולבקש אנליזה של התכולה
כך תוכלי לדעת מה באמת אחוז הנתרן האשלגן ואולי יש שם מלחים אחרים שממליחים ומותרים למאכל (אני לא מכירה)
אני מניחה שכמו שהמורינגה נתן פה יצרנים אחרים יכולים גם.

noa555555

New member
♥ תודה ♥

בואי נגיד שפשוט , אם היתה לי מחשבה משעשעת שכזאת לקנות מלח עשבים או שורשים , עכשיו יהיו לי עוד כמה בדרך, (בתחושה הרגילה שעובדים עלי עבודה עברית ) . טנקס

למעלה