מוצרי חלב

גלירון1

New member
מוצרי חלב

האם מישהו מכם יודע, האם קיים קשר, בין מידת צריכת מוצרי חלב לבין היכולת לתקשר? תודה ושבוע טוב.

go bananas

New member
כן

אני ממליצה לך לשאול את השאלה הזאת בפורום של הטיפול הביו רפואי. האם מצאת קשר כזה אצלך בבית?

ל י ל ך פ

New member
לשלנו היתה רגישות לחלב

שבאה לידי ביטוי בכאבי בטן. כשעברנו לפורמולה צמחית המצב השתפר מאד. חזרנו לגבינות אבל עדיין נזהרים מחלב ניגר. דבר אחר שעכשיו עולה לי - שמעתי איזו תאוריה על חלב נאקות, שמשפר מצבם של אוטיסטים. משהו שפרופ' באוניברסיטת באר שבע גילה.אז זה נראה לי שטות אז לא התייחסתי, יש מישהו אחר ששמע על זה?

צריכה מרובה של חלב ומוצריו מורידה

שלום לך, יש לא מעט תיעוד על הקשר שבין מוצרי חלב לתקשורת אצל ילדינו. בהרבה ילדים, חלב ומוצריו הוא מוצר אלרגי ואז תהיינה רגישויות שונות כתגובה אליו. אצל אחרים חלבון החלב, הנקרא קזאין, מתפרק באופן חלקי לפפטידים גדולים, הנקלטים במוח ומשפיעים לרעה על תפקוד הילד. יש אכן הרבה מידע על הנושא בפורום הביו רפואי, השכן. לרוב כדאי להוריד מוצרי חלב לחודשיים שלושה, כדי להיווכח בהשפעתו. כולל כל מוצרי החלב. יש ילדים שהתחילו לדבר וקפצו ביכולותיהם, די מהר, בעקבות השינוי. נתתי לך קישורים על דיאטה ללא גלוטן וקזאין, כי זו הדיאטה היותר רלוונטית. השאלה שנשאלה לגבי חלב נאקות, מתיחסת לאפשרות למעבר אליו. פעם התיחסתי ליו כאל מכיל קזאין. למרות שראובן יגיל אומר שלא, או שהקזאין שונה בו, או שיש בו רק מעט קזאין, אני לא ממליצה. אינני חושבת שזה טוב בשלב הראשון של הדיאטה. עדיף קודם להוציא חלב לגמרי ולהחליפו בחלב שקדים או אורז. אחרי תקופה, אפשר לנסות לתת כמות קטנה של חלב נאקות ולראות את השפעתו. לא הייתי מעבירה ילד לחלב נאקות, לפני בירור של בדיקות אלרגיה. נא לא לבלבל בין בדיקות אלרגיה לקזאין לבין הבדיקה המתבצעת באיכילוב, המתיחסת ללקטוז. מקווה שעזרתי, תלמה.

למעלה