לדעתך כל מטפל הוליסטי חייב להיות טבעוני?
אני מודה שלא הצלחתי להבין את הקשר בין הכותרת שלך לבין התוכן. ואני בכלל לא בטוחה שאני מבינה את הטענה שלך. האם הבנתי נכון שאתה טוען שמטפל הוליסטי שאינו טבעוני אינו מטפל?? אם כן ואם לא, חשוב להבין שיש שיטות רבות של טיפול שאינן מתייחסות בכלל לתזונה - רוב שיטות המגע - עיסוי, רפלקסולוגיה, שיאצו - שיטות ההילינג, שיטות של דיבור, הומאופתיה ועוד המטפל בישטות אלו יכול לבוא מתפיסה רחבה יותר שבה יש גם נושא תזונתי, אבל השיטה עצמה לא עוסקת בתזונה אלא מתייחסת למכלול האדם מכיוון אחר. יש שיטות שכן מתייחסות לתזונה , ואין בהם פסילה של הבשר - למשל הרפואה הסינית. וגם מטפלים רבים שעבור עצמם בוחרים בדרך הטבעונית או הצמחונית אמונים על התפיסה של כבוד למטופל ולבחירות שלו, ואינם אמורים לכפות עליו את דרך המחשבה שלהם ואמונותיהם, אלא להגיע לדרך טובה יותר עבורו ועל פי אמונותיו ודרכו שלו. ובסוף כל הדברים האלו שקשורים לאמונתי כמטפלת, אוסיף גם הערה קטנה ולא קשורה, שכמי שגדלה וחיה עד היום בישוב חקלאי, אני לא מסכימה עם דעתך על הסבל ואכזריות שכרוכים בתעשיית החלב. הדבר הראשון שכל רפתן מתחיל לומד הוא שפרה במצוקה לא נותנת חלב, לכן מעבר לעצם העובדה של הגידול בסככות והפרדת העגל מאמו בגיל רך (שהם כמובן פגיעה לעומת השיטוט החופשי באחו העשיר וטיפול בעגל שלך עד בגרות), כל שאר הטיפול בפרות הינו הומאני ודואג לרווחתן - החל מהתאמת תזונה, דאגה למצע יבש (כי מצע רטוב גורם לדלקות ומחלות), אוורור , קירור בקיץ, היום ברפתות הרובוטיות אין אפילו מישהו שמוביל את הפרות למכון החליבה אלא הן מגיעות לבד, לעומת זאת, אם אתה מחפש מקומות בחקלאות בהן יש פגיעה בטבע אז לך לתעשיית הלולים בהם מגדלים לך תרנגולת במספר שבועות במקום שנים באמצעות הורמונים ותרופות, בתנאי דחיסה ומצוקה ועל השחיטה הכשרה ורמת ההומאניות שלה עדיף שלא אדבר.