מוצרי חלב

vered51

New member
מוצרי חלב

שלום, אני רגילה לצרוך כקופסת קוטג 3% של טרה ביום. אתמול שמעתי על נזקים גדולים שחלב עושה לגוף... האם להקשיב לזה? האם זה ישנה אם אעבור לגבינת עזים? תודה...

0 אור 0

New member
יש דעות שונות בנושא

יש קבוצה מאד גדולה ומכובדת של אנשים שמאמינים שחלב הוא מזון שמזיק לכל בני האדם - כדי להבין לעומק את הנימוקים וההוכחות לכך, מומלץ לקרוא את הספר "שוטי החלב" אני אישית חושבת שאין שיטת תזונה אחת שמתאימה לכל אדם. לאנשים רבים החלב מזיק - החל מאותם אנשים שיש להם אלרגיה או רגישות ברורה וידועה לחלב, אבל יש גם לא מעט אנשים שיש להם רגישות נסתרת יותר, והחלב לא עושה טוב לגופם. לעומת זאת , יש אנשים שהפסקת החלב ומעבר למשל לתזונה מבוססת על יותר בשר, יעשה להם רע מאד. ובודאי שאת אותו הדבר שאמרתי על חלב אפשר לומר על עוד מזונות - גם הדגנים מזיקים ללא מעט אנשים, גם משפחת הסולניים לא טובה לכל אחד, ויש עוד מזונות כולל ירקות משובחים שלא מתאימים לכל אחד (במינון יותר נמוך). לכן, ההמלצה שלי היא לעבור תהליך , רצוי בליווי מקצועי של נטורופת או מטפל הוליסטי מכיוון אחר שהתמחה בתזונה טבעית , שבו תאבחני לעצמך את התזונה המתאימה לך. כדאי לבדוק לפני שאת בוחרת מטפל שהוא לא מקובע על שיטה מסויימת . לצערי, חלק מהעוסקים בתחום עובדים ברמת סיסמאות - וכל מי שיכנס אליהם יזכה לאותן המלצות בדיוק. אם זו במקרה השיטה שמתאימה לך, מה טוב, אבל אם לא - אז לא תקבלי עזרה מתאימה.

Fistandantilos

New member
האם אין זו התיפייפות?

ואינני מדבר במובן הרע, אלא באמת ובתמים. אני אינני עוסק בתחום, וצורך לעיתים בשר ובאופן נדיר מוצרי חלב. בוא נשים רגע בצד את הנושא הבריאותי האגואיסטי, אע"פ שנראה שנוטה ומחלחל בקרב אנשים לכיוון טבעונות, ונעלה לרגע את נושא הסבל של החיות. רק לאחרונה נכחתי לדעת כמה סבל ואכזריות אל ייצורים חיים כמוני וכמוך כרוך בתעשיית החלב, אע"פ שמאז ומתמיד לא צרכתי מוצרי חלב.אני רוצה להוסיף שאינני מצליח להתגבר על התענוג והטעם הנפלא בצריכת בשר אע"פ שאני מודע לכך שאנו 100% יונקים, ואכילת גוויות לא בריאה לגופינו(צורך בזרחן שנמצא רק בעצמות הגוף על מנת לחלק את הפסולת והחומציות הדמית עקב כך וכו'...) . שוב, לתפיסתי מטפל הוליסטי, צריך להיות הוליסטי בצורת חייו ואני מעוניין להבין איך אכילת חלב ובשר עומד בקנה אחד עם שיטות הטיפול.

0 אור 0

New member
לדעתך כל מטפל הוליסטי חייב להיות טבעוני?

אני מודה שלא הצלחתי להבין את הקשר בין הכותרת שלך לבין התוכן. ואני בכלל לא בטוחה שאני מבינה את הטענה שלך. האם הבנתי נכון שאתה טוען שמטפל הוליסטי שאינו טבעוני אינו מטפל?? אם כן ואם לא, חשוב להבין שיש שיטות רבות של טיפול שאינן מתייחסות בכלל לתזונה - רוב שיטות המגע - עיסוי, רפלקסולוגיה, שיאצו - שיטות ההילינג, שיטות של דיבור, הומאופתיה ועוד המטפל בישטות אלו יכול לבוא מתפיסה רחבה יותר שבה יש גם נושא תזונתי, אבל השיטה עצמה לא עוסקת בתזונה אלא מתייחסת למכלול האדם מכיוון אחר. יש שיטות שכן מתייחסות לתזונה , ואין בהם פסילה של הבשר - למשל הרפואה הסינית. וגם מטפלים רבים שעבור עצמם בוחרים בדרך הטבעונית או הצמחונית אמונים על התפיסה של כבוד למטופל ולבחירות שלו, ואינם אמורים לכפות עליו את דרך המחשבה שלהם ואמונותיהם, אלא להגיע לדרך טובה יותר עבורו ועל פי אמונותיו ודרכו שלו. ובסוף כל הדברים האלו שקשורים לאמונתי כמטפלת, אוסיף גם הערה קטנה ולא קשורה, שכמי שגדלה וחיה עד היום בישוב חקלאי, אני לא מסכימה עם דעתך על הסבל ואכזריות שכרוכים בתעשיית החלב. הדבר הראשון שכל רפתן מתחיל לומד הוא שפרה במצוקה לא נותנת חלב, לכן מעבר לעצם העובדה של הגידול בסככות והפרדת העגל מאמו בגיל רך (שהם כמובן פגיעה לעומת השיטוט החופשי באחו העשיר וטיפול בעגל שלך עד בגרות), כל שאר הטיפול בפרות הינו הומאני ודואג לרווחתן - החל מהתאמת תזונה, דאגה למצע יבש (כי מצע רטוב גורם לדלקות ומחלות), אוורור , קירור בקיץ, היום ברפתות הרובוטיות אין אפילו מישהו שמוביל את הפרות למכון החליבה אלא הן מגיעות לבד, לעומת זאת, אם אתה מחפש מקומות בחקלאות בהן יש פגיעה בטבע אז לך לתעשיית הלולים בהם מגדלים לך תרנגולת במספר שבועות במקום שנים באמצעות הורמונים ותרופות, בתנאי דחיסה ומצוקה ועל השחיטה הכשרה ורמת ההומאניות שלה עדיף שלא אדבר.

Fistandantilos

New member
ענית לעצמך

"הדבר הראשון שכל רפתן מתחיל לומד הוא שפרה במצוקה לא נותנת חלב, לכן מעבר לעצם העובדה של הגידול בסככות והפרדת העגל מאמו בגיל רך (שהם כמובן פגיעה לעומת השיטוט החופשי באחו העשיר וטיפול בעגל שלך עד בגרות), כל שאר הטיפול בפרות הינו הומאני ודואג לרווחתן - החל מהתאמת תזונה, דאגה למצע יבש (כי מצע רטוב גורם לדלקות ומחלות), אוורור , קירור בקיץ, היום ברפתות הרובוטיות אין אפילו מישהו שמוביל את הפרות למכון החליבה אלא הן מגיעות לבד" כאן נמצא ייפוי המציאות - אם זוהי באמת תפיסתך.

ladybug4NLP

Active member
פרה שותה חלב? לא! חתול שותה חלב? לא!

בעולם החי רק גורים שותים חלב וגם אז חלב אם של אמא שלהם (או של אותו גזע) חתול בוגר ששותה חלב יקבל שלשול רציני. בעלי ואני הפסקנו צריכת מוצרי חלב בעקבות קריאת ספרו של ד"ר אריה אבני וטוב לנו כך. אנחנו כן צורכים מעט חמאה וחוטאים פעם ב... במעט גלידה חלב מגביר מאד ליחה. ו...איש איש באמונתו יחיה
הברירה בידכם

0 אור 0

New member
חתול וכלב שותים חלב

אין לי מושג לגבי חתולי הפרא ביערות האמזונס, אבל נפגשתי בעשרות חתולים , גם רחוב וגם ביתיים שמאד אוהבים לשתות חלב וצורכים אותו על בסיס קבוע, כלבים גם הם אוהבים חלב - אם כי לרוב הבעלים לא ממש נותנים להם. ד"א בטבע באמת אין לבעל חיים איך להגיע לחלב, כי הוא לא ממש מגיע בקערה, אבל לעומת זאת ביצים הם מעדן שהמוני בעלי חיים גונבים מהקנים של העופות אם הם רק מצליחים.

0 אור 0

New member
זו לא שאלה של אמונה אלא של עובדות

מעבר לעובדה שהייתי בהמון רפתות, ואפילו עבדתי פעם בשבתות ותורנויות בגידול עגלים ובחליבה, כך שיש לי מושג על מה אני מדברת מכלי ראשון, אני גם מכירה הרבה רפתנים (ולשעברים) והרפתן מצוי זה אדם שאוהב בעלי חיים, בדרך כלל חוץ מלטפל בפרות, אתה רואה אותם גם מסייעים לאנשים עם הכלבים והחתולים שלהם, לפעמים גם חיות אחרות, זאת לעומת לולנים שלא יוצרים קשר עם התרנגולות בלול

Fistandantilos

New member
זה שאלה של להשלות עצמנו

ושאלה של מס השפתיים, לי יש הרבה חברים קרובים שהם רפתנים או מקורבים לשוק והתמונה שאני מקבל מהם היא הפוכה. בסופו של דבר, גם ללא מקורות מקרבה ראשונה, זה נהיר וברור לי שבסופו של דבר המחלבות למיניהם הם עסקים שמטרתם למקסם רווח ולהתפרנס ומכאן ההשלכות גם כן ברורות לי. לקרוא למה שרשמת "עובדות" זה מגוחך. לגבי הבחורה ששאלה לגבי היותי אוכל בשר.. נכון אני אוכל לעיתים בשר, אני לא מרגיש טוב עם זה מבחינה מוסרית בעיקר, אך קשה לי לסגל את אורח החיים ללא בשר בחברה המודרנית, אע"פ שאני במגמה חיובית.

מוסר זה לא הכל

הוא לא אוביקטיבי, וניתן לפירוש. גם "ידע" לא מסתבר שהאדם הוא בחלק החזק של "שרשרת המזון" ויכול לבחור לאכול בשר או להיות טבעוני וכל מה שביניהם, כי אין תזונה אחת שנכונה לכולם. עדיף לאכול מה שאתה מאמין שטוב, או להאמין שמה שאתה אוכל טוב.

freearth10

New member

אני על הבשר מזמן ויתרתי, אבל לי זה היה ממש קל, פשוט חזרתי אל המקורות שבי. בילדותי הורי בישלו את הארנבת האהובה עלי ומאז כנראה אכילה של בשר לא עשתה לי טוב וכשמישהי הראתה לי איך מגדלים עופות בארץ החלטתי שאני מפסיקה את הנוהג הזה ומאז התזונה שלי רק הלכה והשתפרה. עם מוצרי החלב יותר קשה לי למרות שהיום זה ברור לי לגמרי - שאיך שאני אוכלת אותם אני מגבירה את הליחה בגופי. מי שמאוד עזר לי היא מחאת הקוטג'. וכשהפסקתי לאכול לתקופה מסויימת אין לי בעיה להמשיך אותה גם היום. הכל עניין של הרגל ורצון ומודעות. מאיה

Fistandantilos

New member
מעודד

אם זאת אני עוקב אחרי הפורום מזה זמן, ואני מעריך את השיפוט שלך לגבי בני אדם וחוות שונות ואני שמח שאולי ישנם גם צדיקים בתחום וזה מעט מעודד. עם זאת אפילו בהנחה שהכל טוב ויפה ואנו חיים באספמיה, עדיין הפרדת העגלון מהאמא נוראית, השימוש במתקני החליבה נוראי אף יותר ופוגע בעטיני הפרה וגורם לדלקות חריפות... האמצעים בהם אנו משתמשים על מנת לדלות מהפרה חלב - בלי לבקש ממנה כל רשות, גם הם אגרסיביים ולא ייתכנו.. גם אם נשתמש בהנחה השגוייה שאין התעמרות בפרות על מנת שיפיקו יותר תוצר.

0 אור 0

New member
כמו שאמרת המחלבות והרפתות צריכים להתפרנס

אז מתקני חליבה שגורמים לכאבים או לדלקות כבר מזמן נזרקו לפח - אף אחד לא יכול להרשות לעצמו להפסיד כסף על תקופות מחלה, אז דואגים למנוע אותה. ספציפית העובדה שרפתנים רבים הם אנשים שאוהבים בעלי חיים לא צריכה להפתיע אותך, ולא הופכת אותם לצדיקים - זה די טבעי כי הפרות הן בעלי חיים שמאד דומיננטיות מבחינת האופי שלהן. אם פרה לא רוצה להכנס למכון החליבה, או ששמים עליה בכח את מכונת החליבה, אז היא תבעט בך או שפשוט תעמוד בפתח ולא תזוז - כך שמי שלא מסתדר עם הצורך לדבר אתה ולהרגיע אותה, ולא ממש אוהב את זה לא ישרוד שם (מה גם שהשעות לא נחמדות, הריח לא משהו וגם המשכורת לא מדהימה) בסך הכל, בהנחה שיש אנשים שאוכלים בשר וחלב, ולכן עצם הקיום של גידול בעלי חיים ושל ציד נחשב לגיטימי בעולמנו, אז מה שצריך לבדוק ולוודא זה שהתנאים הם במינימום פגיעה בבעלי החיים.

hal767

New member
הרפתן אוהב חיות. נהדר.

הוא מגדל פרה במשך מספר שנים וכאשר היא אינה כלכלית הוא שולח אותה לשחיטה.

ןלמה אתה אינך מדיר בשר

למרות הידע הרב על יתרונות אכילת הגוויות שהפגנת? טיפול במהותו, אמור לעזור לאדם להיות יותר מודע לצרכים שלו- מה עושה לו "טוב", ולא לכפיית תאוריה תזונתית זו או אחרת שאולי תתאים לסיני/איטלקי/הודי או למה שהמטפל למד. אגב, מטפלים, כמו כל בני האדם - אינם מושלמים. למרות זאת, הם יכולים הרבה פעמים לעזור לאחרים.

ינוקא1

New member
בני אדם אוכלים בשר כבר מאות אלפי שנים

אם להאמין לארכאולוגים. כבר במערות הקדומות ביותר של האדם הקדמון התגלו כלים לביתור בשר. (למשל כאן : http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4003991,00.html ) כמעט כל השבטים הילידיים אוכלים בשר - הם חיים כציידים לקטים. המהפכה החקלאית התחילה יחסית "לא מזמן" רק לפני אלפי שנים בודדות. כך שהטענה שבשר לא מתאים לבני אדם איננה נכונה לדעתי. אינני רואה רע בכך שיש למישהו עדר כבשים \ עיזים וכו' והוא מתייחס אליהם בכבוד ומידי פעם אוכל אחד מהם. עם זאת אני מסכים איתך בכל מאת האחוזים שהפיכת הבשר\חלב ל"תעשיה" היא דבר רע !!! אני מסכים בכל מאת האחוזים שהחיות סובלות היום מאוד , ואסור לנו לאפשר את זה. אני אישית לא אוכל היום בשר (לא בקר לא עופות ולא דגים) - כי כך הורו לי ה"אנרגיות" שלי. אכילת בשר גם פוגעת בכישורים "רוחניים" כמו יכולות הילינג ותקשור. עם זאת בפירוש יש אנשים שחשוב להם לאכול בשר לבריאותם. להם אני מורה בפירוש (וגם האנרגיות שלי מורות בפירוש) - לאכול בשר ! אני חושב שהדרך הטובה היא ללמוד שיטה אנרגטית כלשהיא כמו עפעוף \ מטוטלת \ מבחן שריר וכו' - ושכל אחד יראה לפי זה מה מתאים לו לאכול. ומי שאיננו יודע יכול ללכת למטפל המתמחה באחד מאלו על מנת שאותו מטפל יבדוק עבורו באופן מותאם אישית מה מתאים לו לאכול.

למעלה