מוצרי חלב

במחקרים שהראת מדברים

על פעוטות בגיל אשר מתחת לשנה. ובהחלט גם מסיבה זאת הנחיות משרד הבריאות מנחות במפורש לא לתת לתינוקות חלב עד גיל שנה. מכיוון שעברה שנה וחצי מאז הפסקת שתיית החלב הרי שאי אפשר להשליך מהמחקרים הנ"ל לגבי המקרה הנוכחי.

מוצרי חלב

לפני שנה וחצי רופאת הילדים המליצה להפסיק לתת לאור מוצרי חלב כי הוא סובל מנזלת כרונית. כיום, ידוע שהנזלת היא כתוצאה מפוליפים באף. מה דעתכם - האם כדאי לחזור למוצרי החלב? תודה מאי

ווילו

New member
לאט לאט...

40% מהאוכלוסיה הבוגרת אלרגית לחלב, בד"כ ללקטוז, בעקרון חלב פרה לא כל כך בריא לגוף... אבל אם בכל זאת את רוצה אז הדרך הבריאה ביותר לעשות את זה תהיה להתחיל עם טיפה על הלשון כל יום במשך שבוע, אח"כ 3 טיפות על הלשון במשך שבוע, אח"כ 6 טיפות וכו´ (כל שבוע להכפיל את מספר הטיפות) לחצי שנה הראשונה, ואחרי זה אפשר כבר לאכול מילקי ופיצה חופשי ושום דבר לא יקרה חוץ מתופעת לוואי של תענוג עילאי. אם את רואה שהבטן של אור נפוחה אחרי צריכת מוצרי חלב, סימן שעדיין יש רגישות, גם ליחה בדרכי הנשימה תהיה סימן להפסיק. בהצלחה.

אין סיבה לא לחזור למאכלי חלב.

למעשה לא הייתה סיבה לעזוב מוצרי חלב. לא נימצא כל קשר בין מוצרי חלב להצטננות,נזלת או ליחה באנשים שאינם אסמתיים. מומלץ להתחיל ממוצרים דלי לקטוז עד אשר מערכת העיכול תתרגל. מוצר דל לקטוז מצויין הוא היוגורט שבא עם אנזים לפירוק הלקטוז. גם בגבינות קשות כמעט ואין לקטוז. בגבינות רגילות יש יותר. ורק לאחר שראיתם שאור מסתדרת ואוהבת את המוצרים אפשר לעבור לחלב רגיל. בקישורי הפורום יש קישור לאתר משרד הבריאות ושם הנחיות להזנת פעוטות יש להתאים את התזונה והמאכלים לגיל הילדה אם היא נמצאת בקטגוריה זאת.

ווילו

New member
../images/Emo173.gif../images/Emo78.gif../images/Emo135.gif

"לא נימצא כל קשר בין מוצרי חלב להצטננות,נזלת או ליחה באנשים שאינם אסמתיים"??? עברתי את כל הילדות שלי עם ברונכיט כרונית, עד שרופא אחד חכם חשב שונה ממך...ואני לא אסמטית אפילו לשניה! יש קשר, ואם הוא נחקר אז כנראה שהוא לא נחקר על האנשים הנכונים. בעלי נפטר סוף סוף מנזלות קייץ שהיו לו מאז שהוא זוכר את עצמו אחרי שהוא הפסיק לצרוך מוצרי חלב. תרשה לי לא להסכים איתך. ואני באמת שמחה בשבילך שאתה לא סובל מיזה. בברכת אור וחכמה אחת שחולה על
.

אם לא נמצא קשר בין מוצרי חלב לבין

הצטננות, זה לא אומר שקשר כזה לא קיים. אני הייתי סובל מ-4 הצטננויות קשות בשנה, כשכל אחת מהן היתה מלווה ב- 3 ימים של חוסר שינה. כעת, כשלש שנים לאחר שעברתי לחלב סויה וטופו, הכל פשוט נעלם !!!!! זה לא שאני לא צורך בכלל מוצרי חלב, אני צורך כמות מזערית ורק גבינות מועשרות בסידן, חלב אני לא שותה בכלל. זו עובדה !

למעלה