מוצרים עתירי סידן?

mishelli

New member
מוצרים עתירי סידן?

עידן לא כ"כ אוהב מוצרי חלב. קיבלתי המלצה על הפורום שלך, מגילור המקסימה. אגוזים, שקדים, ירקות ירוקים. מה עוד אפשרי??? יש לילדים שלי בטן קטנה, קצת שמנמונת, אבל חוץ מזה הם די רזים, ומעדיפים שטויות. אני מנסה להימנע מחטיפים. ואם כן, אז בלי חומרים משמרים/צבעי מאכל/שומן צמחי מוקשה.

mishelli

New member
היי, נחמד לפגוש אותך פה

נכון... שכחתי טחינה....... אני אוהבת את החלבות באריזה אישית. כל אחת עטופה בנפרד. נשמרות יותר זמן. באמת עידן אוהב אותן. מזמן לא קנינו. תודה

mishelli

New member
כל כמה שנים אני שואלת את זה שוב

מפני שאני כל פעם שוכחת הרבה... כל פעם אני נזכרת בכמה. יש רשימה כזאת על אריזות של פסטה וכד', אבל אני רוצה רשימה יותר מפורטת. לא דווקא של סידן. למשל: אילו ויטמינים ממיסים במים (ויטמין C?) ואילו בשמן? (B קרוטן וויטמין A?). מה יש בכל ירק/פרי? קבוצות הירוקים (מלפפונים, פלפלים ירוקים, קישואים) אדומים (עגבניה, פלפל אדום) כתומים (פלפל כתום, דלעת, בטטה) לבנים (כרוב לבן, כרובית, תפו"א), סגולים (כרוב סגול, חצילים). מה תורם כל ויטמין? וכד' שבוע

תוליק 1

New member
ואני אשמח גם להרחבה על עוד הרבה

סוגי מזונות. אפשר גם כל פעם מאמר או הסבר על כל קבוצה וקבוצה

מחשבות

New member
ויטמינים מסוג K,E,D,A הם אלה

המסיסים בשומן והשאר במים. אלה המסיסים במים יוצאים מהר יחסית מהגוף. נוכחות של ויטמינים מסוג A+D מסייעים רבות בקליטת ויטמינים אחרים. אלה נמצאים בחמאה ובכבד הבריאים מאוד. ויטמין D מקבלים משהיה בשמש. חובה לשהות בשמש כעשר דקות ביום בקיץ בין השעות 11-17 ולא מאחורי זכוכית. בשעות אחרות הגוף לא מייצר את הויטמין הזה. ויטמין זה קריטי למניעת 18 סוגי סרטן נפוצים וכן תורם לקליטת סידן. זהו ויטמין קריטי ביותר, שבדר"כ לא נבדק בבדיקות דם וחבל. למזלנו, כבר המציאו את גוגל וזה נותן לנו את כל המידע הנחוץ לגבי הויטמינים והמינרלים הנחוצים. למשל, לא כדאי לצרוך את המלח השולחני הנפוץ, אלא להחליפו במלח ים/מתוסף יוד. ההחלפה תעשה ע"י קניית חצי קילו/קילו והחלפת כל המלח במלחיות בבית. כמו שלא צריך לפחד מביצה לפחות כל יום, לא צריך לפחד ממלח. פתאום המגע ה"מודרני" מגלה את חשיבותם.

mishelli

New member
נראה לי שחלבה שעשויה משומשום מלא

המלאים הרבה יותר בריאים מהמעובדים...

גילור

New member
חלוה אחווה טעימה. מומלצת? אף אחת

מהן וכולן. חלווה זה אחד הדברים הכי טעימים שיש ועם זאת הכי עתירי סוכר, שומן וקלוריות. תני טחינה (גולמית). זה נותן את אותו אפקט רק בלי כל הסוכר והקלוריות.

mishelli

New member
לשים לב איפה קונים

איך המוצרים נראים בחנות, אם יש מיזוג, אם המוצרים לא "נמסים". אם יש אפשרות לטעום (במעדניה), לבדוק שהטעם לא מעופש. קרה לי כמה פעמים עם חלבה/טחינה שכנראה הכינו משומשום לא טרי...

מחשבות

New member
שומשום הוא מוצר עתיר שומן ולכן

מתעפש בקלות. בכלל, שומנים חד ורב בלתי רווים מתעפשים בקלות. אבל ההמלצה שלי היא כללית יותר: תתחילו לקרוא את תוויות המוצרים. אם יש שם דברים שאתם לא מבינים סימן שיש שם דבר לא רצוי. עוד טיפ: לאחרונה כתוב על אבקות המרק של ויטה שהן נטולות מונוסודיום גלוטמט. טאדאם! הן כן מכילות. אם כתוב מכיל הידרוליזט חלבון זה כן מכיל מונוסודיום גלוטמט, רק בשם אחר.

מחשבות

New member
את עניין השומן צריך אחת ולתמיד

להוציא. שומן החלבה טוב ורצוי לצרוך אותו. זו הרי המלצה מעולה לצרוך שומשום/טחינה/חלבה. שומנים בעיקרון פחות נוראיים לגוף מפחמימות. השמנה באה מפחמימות ולא משומנים. הפחמימות מזניקות את ייצור האינסולין וזה, כתוצר לוואי, מורה על אגירת שומן. שומן נכון מעודד את הכבד להגביר את המטבוליזם ומעודד ייצור של הורמונים חשובים. תחשבו שוב כשאתם רואים שכתוב על המוצר דיאט או דל שומן. זה דווקא סימן שהמוצר פגום להפליא.

סידן

בואי נפתח בכך שמוצרי חלב או חלב הם המקור הטוב ביותר לסידן. ואני רוצה להדגיש שוב שכל התשובות המצדדות באכילה טבעונית לא מתאימות לפורום בתזונת ילדים ותינוקות בכלל ולפורום הזה בפרט. אני בטוחה שיש במות אחרות ופורומים אחרים להמליץ בהם על שיטות תזונה שונות שאינן עומדות במבחן המדע. כדיאטנית בבית חולים דנה טיפלנו כבר בעשרות ילדים בשנים האחרונות שהגיעו לתת תזונה או מחסורים קשים בברזל, B12, אבץ בגלל דיאטות "טבעוניות" שונות ומשונות. גם בין מוצרי החלב אפשר למצוא אולי סוג אחד או שניים של מאכלים שיתקבלו על ידי בנך ולאפשר לו אותם. לא לפחד מגבינה צהובה מידי פעם, גבינה מלוחה, יוגורט,גבינות כמו לבנה, גבינה מלוחה. מאכלים נוספים עשירים בסידן הם באמת ירקות ירוקים, קטניות, טחינה וחלבה משומשום מלא. לטחינה אפשר להוסיף קצת דבש ויהיה לה טעם דומה לחלבה. במידה ואת חושדת שעידן לא מקבל מספיק סידן, תעשי רישום של מספר ימים של מה שאוכל, תפני לדיאטנית ילדים שתדריך אותך באופן מפורט יותר ואולי תמליץ על תוסף סידן.

למעלה